Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (154)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu komixová adaptace od Setha Rogena na AMC. Hrubost a násilí tomu vážně nechybí. V předloze je to snad ještě drsnější. Dominic Cooper je pro roli Kazatele velmi dobrou volbou. Ani ostatní postavy nezaostávají, jako například upír Rudy z Misfits nebo záhadná drsňačka Tulipv podání Ruth Neggy. Kazatel má za sebou dost temnou historii. Většina děje se odehrává v Novém Mexiku. Silné momenty střídají slabé. Třeba rvačka v letadle je naprosto úžasná, i ta v hospodě není špatná. Kazatel má své problém a řeší si je po svém. Ve městě moc oblíbený není, protože na svou práci kašle. Lidé mu ale stále naslouchají. Časem se mu věci trochu vymknou z rukou a on získá zvláštní schopnosti. S těmi pak nakládá podle svého. Má to docela slušné finále. :) Ve 2. sérii se stane spousta věcí. Herr Starr vstupuje na scénu a naši hrdinové prchají pře Svatým zabijákem. Cassidy se setká se svým synem a dozvíme se spoustu věcí o Řádu. Ve 3. série nahlédneme do Jessieho minulosti. Objeví se dost nových postav a děj se posune, slušná série. 4. řada skončila a s ní i celý seriál. Vše se uzavřelo, a tak nějak začalo dávat smysl. Škoda, že už nebude další. "Proč jsi udělal dinosaury?" :D ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Zatím největší seriálové zklamání tohoto roku. Zbytečně natahovaný, kdy se ve spoustě epizod skoro nic moc nestane. Kdyby celá první řada měla jen 6 dílů(viz. první řada The Walking Dead)tak by to fungovalo mnohem lépe. Nejvíce zamrzí, že je vidět ten potenciál, který seriál má a nedokáže ho nebo ho nechce prokázat. Velká škoda. ()

Reklama

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria: 50% Studená sprcha. Čakal som všeličo, najprv po ohlásení tejto adaptácie som bol vo vytržení, po zverejnení castingových fotiek moje nadšenie mierne opadlo, a po zhliadnutí traileru som bol opäť v optimistickom očakávaní, ktoré pretrvalo aj počas prvých 2-3 dielov. Potom sa už ale začali obavy. Obavy nielen z deju, ktorý sa zdanlivo nikam neposúval, ale aj z naozaj razantných zmien oproti predlohe, a takisto obavy z hercov. Po konci série môžem povedať, že všetky obavy boli opodstatnené. Najväčšiu výtku mám proti zmenám. Nie som zástanca doslovnej adaptácie predlôh, no čo má tento seriál vôbec spoločné s komiksovým Preacherom? Mená postáv. Všetky ich motivácie, minulosti, charakteristiky sú vo väčšej či menšej miere pozmenené (a to väčšinou vo väčšej). Veď Tulip ani nie je Tulip - celá táto postava je tak mimo, že ma vždy, keď sa na obrazovke objavila, len rozčuľovala. Cassidy je ešte ako tak v norme. A aj v prípade, že by som nejak prekusol tieto oproti predlohe zriedené a nevýrazné postavy, neodpustil by som tú zúfalú prázdnotu deja. Ak mala prvá séria slúžiť ako rozbeh ku skutočnému road tripu, dalo sa to urobiť aspoň 10x lepšie. Na poli desiatich dielov sa nestane takmer nič podstatné, väčšina 40-minútovej stopáže sú k uzúfaniu nudné fillery, a až posledný diel nasmeruje diváka neznalého predlohy, o čomže to ten Preacher má vôbec byť. Predpokladám, že druhej sérii ešte šancu dám, po prvej som však nesmierne sklamaný z tohto spackaného projektu, ktorý mal potenciál stať sa vďaka kvalitám komiksu televíznou udalosťou roku. 2. séria: 60% Mierne zlepšenie oproti prvej sérii, ale po prvých 2, možno 3 dieloch, kedy sa skutočne naštartoval road trip, opäť jedno veľké sklamanie, pretože od 4. do 13. dielu je druhá séria Preachera až na pár výnimiek zase neskutočná nuda. Odkedy sa totiž partia dostane do New Orleans, všetok drive, ktorý seriál nazbieral počas prvých pár dielov, sa s príchodom do toho spropadeného bytu, kde sa trávi väčšinu stopáže väčšiny dielov, vytratí. Postavy sa správajú nelogicky, vymýšľajú sa zbytočné zápletky, ktoré evidentne slúžia len na naťahovanie času (Tulip a jej PTSD z útoku Sainta) a okrem dielov, ktoré obsahujú vo väčšej miere Herr Starra (ktorý je mimochodom ozajstným svetlým bodom seriálu), sa v nich nič nedeje. Strašne na tom vidieť ten nízky rozpočet, ktorý si tvorcovia v tejto sérii vybúchali na prvých 2 dieloch, veď aj finále je jedno veľké nič. Dal som Preacherovi znovu šancu, pretože predlohu milujem, ale tento seriál je trápenie a veľká strata času. A to ani nespomínam Eugenovu dejovú linku v pekle s jeho parťákom Hitlerom, pretože to je kapitola sama o sebe. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Preacher je pro mě jeden z nejočekávanějších seriálů nejen letošního léta, ale celého roku. Komiksovou předlohu sice neznám, ale pokud jsou zvěsti pravdivé, tak Preacher je něco opravdu jiného, než jsme zvyklí v televizi vídat. Člověk si musí říkat: „Tohle je něco, co chci vidět“. A tak jsem sledoval od začátku, jak to seriálem bude a kdo se v něm nakonec objeví. Sice mě trochu strašilo jméno Setha Rogena, protože jeho humor není úplně šálek mého čaje, ale zdá se, že sem se to bude hodit. Oproti tomu se mi hned od začátku zamlouvalo obsazení, jak Dominic Cooper, tak i Joseph Gilgun se mi do rolí skvěle hodí. Pilot má sloužit hlavně jako představení, a to tenhle bezpochyby plní. Hlavně Cassidy a Tulip dostanou uvítací scény par excellence. A vzhledem k představování odpustím i fakt, že pilot se chvílemi mírně vleče. Pokud mám vyjmenovat ty nejzajímavější body, tak se budu opakovat. Dominic Cooper je pro roli perfektní a kněze, který má jen poslední zbytky víry, vystihuje skvěle. Stejně tak Joseph Gilgun, jehož přízvuk si musíte zamilovat a nevadí mi ani Ruth Negga v roli Tulip. Body navíc přidávám za dobrý hudební podkres. Určitě je i pár věcí, které mi úplně nelahodí. Například se mi nelíbí ty šokující přechody mezi scénami, kdy se objeví obří bílé písmo. A abych pravdu řekl, tak jsem to čekal o něco ostřejší. Nemyslím tím, co se týče gore detailů, mám na mysli spíš jazykově. Problém je, že i zbytek série se vcelku vleče a i když si občas tvůrci připraví opravdu skvělé scény (hotelová rvačka, go to hell nebo volání Boha), tak mi to úplně nestačí. Čekal jsem víc, čekal jsem to divočejší. Navíc mě vůbec nebavila linka z "divokého západu". Závěr série však nabídl naději, že tahle byla opravdu rozjezdová a že ta pravá jízda začne teprve v sérii druhé. Já si počkám, ale pokud nezačne ani tehdy, tak už se nevrátím. 2. série Musím uznat, že druhá řada mě bavila o dost víc než ta první. Jenže pořád to není úplně to, co jsem si od Preachera sliboval. Vlastně má seriál docela štěstí, že se vysílá v létě a tak nemá tak velkou konkurenci a čas si na něj najdu. Nástup Herr Starra byl fajn a bavil mě, oproti tomu Hitler a celá linka z "pekla" mě tolik nebrala. Uvidíme, co přijde za rok. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dominic Cooper nesklamal, postavu mu verím a na Kazateľa je rozhodne tou najlepšou voľbou, len sa ešte musel trochu rozohrať. Zato Tulip je sklamanie, ako herecky, tak i tým ako je napísaná. V komikse bola úplne skvelá, tu bohužiaľ nie. V Pilote sa vlastne nič nestalo, ale zoznámenie sa s postavami bolo skvelé a naozaj vo veľkom štýle. Prvá séria Preachera bola síce fajn, ale strašne sa vliekla a nič zaujímavého neukázala, naozaj som z nej nebol príliš nadšený. Jej posledný diel vo mne ale prebudil nádej v to, že by tá druhá mohla byť dobrá. A bola. Zatiaľ čo na tú prvú som pozeral vlastne tak nejako zo záujmu a zvedavosti, tá druhá ma úplne pohltila už od prvej minúty a ja som z nej úplne nadšený. Tretia ešte lepšia a tak môžem len s nadšením očakávať sériu štvrtú. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně při příchodu andělů k cestovní agentuře si můžete všimnout plakátu, lákajícího k horské návštěvě Československa. (Reyak)
  • Když Archanděl tančí, hraje píseň „Love of My Life“ od skupiny Queen. (griph)
  • Herečka hrající postavu Tulip (Ruth Negga) je napůl Irka. Ironicky jediná irská postava v seriálu je upír Cassidy (Joseph Gilgun), kterého hraje anglický herec. (Miro_CZ)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama