Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět 2Bobule a zemřít. Pokud byly Bobule film bez kvalitní zápletky a děj téměř absentoval, protože vlastně nebylo, o čem vyprávět, tak o druhém dílu to platí dvojnásob. 2Bobule trpí především tím, že jako celek nedrží vůbec pohromadě. Tristně jednoduchá zápletka, tedy, že se Jirka (Lukáš Langmajer) rozhodne ukrýt před rodiči Marie na statku kamaráda Honzy (Kryštof Hádek), kde se také odehrává většina filmu. Rodiče po zjištění, že dcera je těhotná, začínají Jirku hledat. Mezitím sledujeme počínání Honzy, jenž se pokouší o výrobu speciálního druhu vína. Do tohoto základního dějového a lokačního rámce, ze kterého snímek vychází, jsou uměle (bez hlubšího kauzálního vztahu) zakomponovány mnohé další, více či méně podstatné epizodky; otcem (Jiří Krampol) najatý vrah (Jiří Korn) se pokouší zneškodnit mladého záletníka Jirku, manželka snažící se to Jirkovi-otcovi na společné cestě za Jirkou-záletníkem rozmluvit, rozličné výjezdy Honzy a Jirky (nedobrovolně strávená noc ve sklípku a následné setkání s policisty), různé rozpravy a eskapády se závistivým sousedem (Miroslav Táborský), setkání všech účastníků na Honzově statku korunované závěrečnou honičkou a happy endem, to vše doplněno leteckými záběry moravských kopců a svahů. [==] 2Bobule nejsou (dobrým) filmem, je nám podáno cosi s velmi chabým situačním humorem blízkým Troškově Kameňáku. Lze vůbec 2Bobule považovat za film jako takový? Nepřipomíná spíše reklamní filmový produkt ne nepodobný komerčním hrám na PC, jež se snaží propagovat např. různé automobilky? Nicméně k dobru lze filmu přičítat fakt, že ho po druhém týdnu od premiéry zhlédlo téměř dvě stě tisíc diváků. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opajšovaný pseudoburčák pro Pražáky. 1)  První díl, jakkoli se mi nezamlouval, měl alespoň pěknou kameru a jistou atmosféru._____ 2)  Zde jsem se zase několikrát pousmál. Takže nula od nuly (v našem případě jeden bod od jednoho bodu) pojde._____ 3)  6.10.2021 - A vida, po opakovaném zhlédnutí opět musím konstatovat, že podobně jako v prvního dílu, se mi i tento docela zalíbil. Zvyšuji hodnocení na tři hvězdičky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

2Bobule majú bližšie skôr ku Kameňáku ako k Bobulám, ale stále sa na to ešte dá pozerať. Príbeh je síce dosť slabý a vlastne aj nudný, ale hlavné postavy našťastie svojím humor dokážu zabaviť(narozdiel od tých nových), aj keď nie už tak kvalitné a všetok humor je skutočne ako keby okopírovaný s Kameňáku. Záver filmu je slabý tiež a rovnako tak aj scénár, ale keď to berme ako celok, tak to zas takú nuda nie je. 55% - 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Vlad Lanné neměl právo finálního střihu. O ten se postarali producenti. (Taninaca)
  • Pokračování úspěšné jedničky vydělalo celkově 37,8 milionů Kč, zatímco první díl "jen" 31,2 milionů Kč. (pavlikv)
  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)

Reklama

Reklama