Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Film trpící únavovým syndromem. Nejzbytečnější hodina a půl, kterou jsem letos strávil v kinech. Jestli jednička bylo "navoněné nic", které v hodně vstřícných divácích navodí nějakou letní pohodu, tak dvojka je absolutní nic umocněno na druhou (a la "Vědomosti vaší dcery se rovnají nule. Pro postup do dalšího ročníku je třeba, aby je minimálně zdvojnásobila".). Nepředpokládám, že libovolný ze zúčastněných tvůrců mohl mít dojem, že dělá dobrý film. Nad scénářem muselo být každému jasné, že jde jen o rozředění původního konceptu "uděláme český Dobrý ročník, víc pro teenagery". A naředěno je to tak, že už tam nezbylo cokoli atraktivního. Jestli letošním nejhorším filmům - Operaci Dunaj a Ulovit miliardáře - aspoň šlo o to něco sdělit, tak u 2slow 2tedious 2Bobulí šlo všem akorát o to shrábnout honorář a potlačit stud, že v tom účinkují. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

V natrieskanom kine som sa cítila hlúpo. Okolo mňa sa ľudia smiali a mne tie hlášky rodičovskej generácie vôbec, ale vôbec nesadli do filmu pre mladšie generácie, resp. som nepochopila tento crossover. Variácie na rodičov z Transformers2 mi neprišli vtipné (to ani v Trans2), variácia na Jirku Korna z Draculu podobne. Keď chlapci tretíkrát skončili v situácii, že sa opili a potom niečo porobili, alebo sa len opili, alebo najprv niečo vyviedli a potom sa opili, spomenula som si na hodiny jógy a pranajámu. Snáď bez pokusov o napätie a komiku by to bol príjemný gaučový film (rozumej:prídeš domov s teplotou, šlahneš acyl a hybernuješ). Možno. O Bobuly (snáď je to to správne y/i) sa to s prižmúrenými očami a dobrou dekou povedať dá. ()

Reklama

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemná, dvojka je miestami dosť trápna. Zmenil sa režisér, obsadili sa borci typu Krampol, Korn a vznikol tento paskvil. Ústredná trojica prvého filmu zostala, ale akosi sa z nich stali špatne hrajúci a nič podstatné hovoriaci milovníci vína. Radšej si znova pozriem Bobule, aby sa stratila tá pachuť na jazyku od patoku made in 2Bobule. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Bobule mě naprosto vůbec nebavily a ničím neuchvátily, vlastně jsem u nich dost trpěl. Ale světe div se... Na rozdíl od mnoha jiných současných českých filmů se (kromě zisku, samozřejmě) 2 bobule vůbec o nic nesnaží, na nic si nehrají a hlavně se nesnaží o něčem vypovídat či mít snad nějaký smysluplný obsah, i sami tvůrci myslím dlouho nedumali nad tím plytkým, suchým, stokrát obehraným, schématickým samospádem se řítícím ke konci a místy až kýčovitým příběhem, který napsali a natočili. A snad právě proto, jsem se k mému vlastnímu podivu i smál, a to tam, kde jsem měl a ne tam kde jsem neměl. A to je co říct. Je to hloupé, suché, bezvýznamné, naprosto bezobsažné, tuctové, kýčovité, neoriginální, místy mi bylo až stydno, ale občas docela zábavné. Krampol občas zaperlí, některé fórky zafungují jak mají a samozřejmě kompetentní lidé věděli, že i mnozí z nejzapálenějších intošů se smyslem pro krásu se na to podívají alespoň kvůli Tereze a Janě, kterážto první tu je opět jen jako okrasa a ta druhá kromě té okrasy a schopnosti se i v pokročilém věku svléknout do polonaha, i něco zahraje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevinně o víně po druhé, tentokrát více ztřeštěně. Všechno začíná honičkou, kdy Jirka prchá před svým skoro tchánem, který ho chce zabít, protože mu zneuctil dceru Marii. Tchán v podání Jiřího Krampola na něho pošle nájemného zabijáka Jiřího Korna. Jirka prchne na Moravu ke svému kamarádovi. Tam se za ním vypraví i zabiják. Bohužel se ubytuje u Miroslava Táborského, který mu místo kvalitního vína naservíruje strašný patok. Pak se na Moravu vypraví i rodiče Marie, kteří znají jen název vesnice, ovšem těch vesnic je několik. Takže objíždějí jednu po druhé, až nakonec dorazí do té pravé. Dočkáme se i svatby, kde se bude ochutnávat slámové víno. To bylo něco málo k nástinu děje. Pan Lipský se ve filmu objevuje jako duch, který vždycky Honzovi vyjeví nějakou životní pravdu. Pan Krampol se pěkně předvedl. Měl tu i jednu nechutnou scénu, při které celé kino vybuchlo smíchy, a to bylo, když se šílěně opil a ustlal si v pěstírně žížal a Jana Švandová ho šla hledat. Kachna od Citorenu přežije všechno, i průlet bilboardem. Není divu, protože původně bylo autíčko vyrobeno pro sedláky a nyní je sběratelskou kuriozitou, za kterou se každý s úsměvem otočí. Adámkovo vinařství vyrábí velmi kvalitní víno. Už jsem ho pila. Takže, vím o čem mluvím. Nechávám si ho vždycky pro zvláštní příležitosti. Odcházela jsem z kina s velmi příjemným pocitem. Říkala jsem si, že by klidně mohl vzniknout i třetí díl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)
  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Režisér Vlad Lanné neměl právo finálního střihu. O ten se postarali producenti. (Taninaca)

Reklama

Reklama