Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak som si to pozrel v HD a zvuk DTS, čo síce vylepšilo audiovizuálny zážitok, ale nedokázalo zlepšiť celkové vyznenie filmu. Je to vlastne sled záberov pod hladinou a nad hladinou mora bez nejakej koncepcie. A bohužiaľ sa nenašiel záber, ktorý som už predtým niekde nevidel. Ja som však fanúšik prírodopisných filmov, takže ľudia, ktorí až tak prírodu nesledujú si môžu pokojne hviezdičku pridať.. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký ekolog, ale samozřejmě se mi nelíbí, když se do moře vyhazuje bordel, který příroda nezvládá rozložit, protože to dřív nebo později bude mít vliv i na nás. Oceány jsou krásným dokumentem o místu, odkud jsme přišli, a nabízí divákům úžasný pohled pod hladinu, kam se málokdo z nás podívá sám. 85% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Mám radši dokumenty, ze kterých se něco dozvím, než dokumenty, které jsou ekologickou agitkou či útokem na svědomí a v podstatě nic se v nich neděje. Proto pro mě Oceány zůstanou dokumentem, s (převážně) pěknými obrázky, které už jsem nejspíš měl možnost vidět i jinde, ale určitě jsem si z něho nic nového neodnesl. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nejdřív zdlouhavé záběry přírody bez jakéhokoli komentáře seřazené bez ladu a skladu, a následně záběry znečištění, co mají u diváků vyvolat pocit viny a zoufalství? Kontraproduktivní!!! Jestli vám není příroda šum a fuk a zároveň chcete vidět krásné záběry, tak doporučuju dokument Zastavme vymírání! Ten vás naopak přiměje, abyste přestali fňukat a něco s tím dělali, páč ještě není pozdě! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu viac pocitové ako náučné. Verziu filmu som videl na STV2 dlhšiu bez komentára, presnejšie so stručnými komentármi, ktoré boli skôr poetické ako popisné. Kto nemá napozerané dosť z podmorského sveta, tak nevie, na čo sa pozerá, a ani sa to nedozvie, čo je trochu škoda. Zábery celkovo úžasné, niektoré nemám tušenia, ako ich človek dokázal natočiť, niekedy som mal pocit, že pri natáčaní museli pomáhať a nosiť kamery asi ryby. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama