Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 074)

Psema 

všechny recenze uživatele

Scottovo sympatické ohlédnutí za devadesátými lety v jeho typickém (tj. roztěkaném, dynamickém a efektním) podání, jemuž ale chybí jakékoliv překvapení a v mém případě i větší porce napětí. Než znova Unstoppable, to si dám radši 30x za sebou Nebezpečnou rychlost, kde je víc nejen již zmíněných ingrediencí, ale i humoru, charismatu (nic proti Pineovi, ale Reeves je jenom jeden) a vlastně i toho sexu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě více než snesitelný Scott, který si po předcházejícím průšvihu vystřihl vlakový reparát. Stejně jako jeho oblíbenec Washington v další postavě obyčejného hrdiny z lidu, tentokrát se však při vytváření iluze usedlosti obešel bez porostu, brýlí a panděra a spolehl se výhradně na své příjemně civilní herectví. Spolu s Pinem tvoří sympatické duo hrdinů, pohybujících se ve sférách staromódního thrilleru bez zbytečně okázalých heroických činů a adrenalinu za každou cenu. Střídmost Nezastavitelného je tak v přímém kontrastu patetického a vizuálně přešlechtěného Únosu vlaku 1 2 3 (vyjma povinných "trhanců" v úvodu filmu není v Nezastavitelném ani náznak jakékoliv vizuální exhibice). Byť tímto filmem Tony Scott rozhodně nenašel ztracenou formu, mohl by představovat první krok na cestě za jejím získáním a vymanění se z osidel vizuální onanie a zbytečně komplikované vyprávěcí struktury, kteréžto dva aspekty zúročil a dovedl k vrcholu v dodnes výborném Muži v ohni, aby se nakonec z dobrých sluhů stali jeho zničujícími pány. Jen tak dál, Tony! 7/10 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Práce režiséra musí být skvělá. Vemte si takového Tonyho. Jako malý si určitě rád hrál s vláčky, stejně jako každý kluk. A stejně jako každého kluka ho jednou napadlo, co by se stalo, kdyby se jeden vlak splašil. A tam, kde my ostatní přestáváme a přesouváme se od dětských snů k realitě, Tony pokračuje a natočí o tom film. Není holt nad to, splnit si sny z dětství… ;-) A teď trochu vážně - tenhle film je skvělý. Tony ubral na klipovosti a sentimentu a přidal na akci a adrenalinu, což je přesně ta správná kombinace pro každého akčního fandu. Přirovnání s Nebezpečnou rychlostí je na místě a doufám, že i tohle se stane kultovním akčním filmem. Má na to ty správné parametry - skvělé herce, chytlavý příběh a hlavně tuny adrenalinu. Soundtrack mi sice (místy) dost připomněl Temného rytíře, ale v návalu adrenalinu mi to zas tak nevadilo. Prostě tahle Tonyho hra s vláčky se mi moc líbila. 100 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To si tenkrát Dewey nechal ujet vlak. Doopravdy. Měl ho totiž řídit..... Takže tu máme vlak bez posádky, lidi kolem, Denzela a Chrise, dispečink, projíždějící vlak(y), okolí..... Scott mistrně střídá tempo a vlakový modeláři prožívají orgasmus. T.Scott si odskočil z metra na železnici, vzal si sebou lítající kameru, D.Washingtona a jal se předvést skutečnou událost z 15. května 2001, kdy 2 muži zabránili největší železniční katastrofě v Jižní Pennsylvanii. Ve skutečnosti to snad ani takový drama bejt nemohlo, takže kam se sere CNN se svým ,,Breaking news“. Film stojí jen a JEN na Scottově mistrovství vytěžit z krizové situace maximum. Takže: JAK HO CHCETE ZASTAVIT? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem nádražák a rozpadá se mi manželství. 2.) Jsem posunovač. 3.) 15.5.2001 jsem cestoval vlakem v Ohio. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Necht na ľavom palci, ktorý si zásadne nestrihám a používam ho pri napínavých filmoch, tentoraz ohryzený skoro do krvi. Vytrieskať z tak tuctového námetu taký výpravný, v rámci možností realistický a hlavne zábavný film, to chce fakt dobrého režiséra. Klišé fungujú perfektne, hlavné tri postavy sú sympatické a s chuťou zahraté, vlak budí rešpekt... no proste zábava, ako má byť. Len v závere som očakával niečo ešte viac nervydrásajúce. Hoci je možno fajn, že Tony netlačil viac na pílu a udržal to nakoniec príjemne pri zemi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Na začiatku filmu, keď sa Will (Chris Pine) snaží dovolať svojej žene, je v televízii možné zahliadnuť seriál Griffinovci (od r. 1999). (fefee)
  • Natáčelo se po celém Ohiu a v části New Yorku. První klapka padla 31. srpna 2009. (Kuzmik)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama