Reklama

Reklama

Peep Show

(seriál)
  • Velká Británie Peep Show
Velká Británie, (2003–2015), 22 h 7 min (Minutáž: 23–27 min)

Hrají:

David Mitchell, Robert Webb, Matt King, Olivia Colman, Paterson Joseph, Rachel Blanchard, Sophie Winkleman, Alex MacQueen, Katy Brand, Kevin Bishop (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(54)

Obsahy(1)

Začátek milénia byl v Británii neobyčejně příznivý pro vznik komediálních seriálů, které brzy získaly přídomek kultovní. Stačí připomenout tituly jako Ajťáci, Mighty Boosh či Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa. K této hvězdné sestavě nepochybně patří i Peep Show autorské dvojice Jesse Armstrong a Sam Bain. Seriál, původně odvysílaný v letech 2003–2015 na stanici Channel 4, čítá celkem čtyřiapadesát epizod v devíti řadách a sleduje život Marka Corrigana a Jeremyho Usbornea, dvou sebestředných dvacátníků, kteří sdílejí byt v londýnské čtvrti Croydon. Povědomé aranžmá povyšuje na originální počin tehdy revoluční forma zpracování, kdy svět pozorujeme jakoby očima samotných protagonistů, nasloucháme jejich myšlenkám a dostáváme se jim, coby vědomí voyeuři, tak říkajíc až na tělo – odtud také název seriálu. Ústřední dvojici hrdinů ztvárnili David Mitchell a Robert Webb, kteří se rovněž podíleli na scénáři, ve velké roli se objevuje britská herecká stálice Olivia Colmanová. Herci i celý seriál byli pravidelně nominovaní na prestižní ceny BAFTA, které často i získali, stejně jako řadu dalších ocenění. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

ČT Art hodinu před půlnocí. Myslím, že to odpovídá tuzemské poptávce. Na druhou stranu se obávám, zda se na ČT ještě někdy dočkáme zahraničního sitkomu v primetimu.

Reklama

Reklama