Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sympatické drama s dávkou romantiky a skvělými country písničkami. Jeff Bridges mi byl na začátku filmu dost protivný jakožto Bad Blake, ale později jsem si na něj zvykl a oblíbil si jej. Colin Farrell tu byl nad moje očekávání více než dobrý. Crazy Heart je pěkný náhled do života umělcova, který se velmi často pohybuje na velmi tenkém ledě. Příjemná podívaná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to správny chlap.“ – „Takého si predsa zaslúžiš.“ Tento film som nervózne obchádzal asi mesiac. Tušil som, že to nebude moja šálka kávy. A, nuž, mal som pravdu. Nemôžem objektívne povedať, že by to bolo zlé. Ani omylom. Jeff Bridges a Maggie „Babeta“ Gyllenhaal tomu veľa dávajú, Gyllenhaal je neodolateľne šarmantná a mohla by osloviť nielen mužského diváka, ale i ženského. Bridges je bez komentáram, hoci už sa trochu opakuje (no ja by som si vedel na jeho mieste predstaviť skôr/radšej Krisa Kristoffersena). Jeho Bad Blake je síce alkoholik, ale nie je agresívny, ani protivný, dosť vecí ho vlastne mrzí a uznáva, že pokazil nielen svoj život, ale i život svojich blízkych. To je dosť osviežujúce, konečne žiadna troska. Bohužiaľ, keď CRAZY HEART porovnám s mojím asi najobľúbenejším životopisným filmom o spevákovi, nie som spokojný - WALK THE LINE bolo kvalitou vyššie, malo zaujímavejšie postavy a výborne im odsýpali i spevácke vystúpenia. Tie v CRAZY HEART (ktorý si Bridges s Robertom Duvallom rovno aj produkovali a do menšej úlohy prehovorili Colina Farrella) ma bohužiaľ vôbec nebavili. A to mám country rád. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges předvádí typické herecké kreace v oscarovém vidloň drámu, podle nalajnovaného Hollywoodského scénáře, neuvěřitelně obyčejný kýč, který funguje jen díky pár zajímavým písničkám a výkonu hlavního představitele.Docela se divim, že zrovna za tenhle kousek si odnesl pan herec zlatou sošku, film postráda nějakou dramatičtější scénu, všechno si odplkáte dopředu, jen vlastně sledujete jak Bridges chlastá a čekáte až něco posere, když to posere za 3 minuty filmu to nijak napraví a končí to úplně unyle, přesně tak jak je unylý a obyčejný celý předchozí děj.Country mi nevadí ( nemyslím to české, po jehož poslechu se zakládají terapeutické skupiny ) herci jsou příjemní, Farrell si roztomile zaštěkal ale jinak vůbec nic, Cooper je rutinnér co vedl plytkým scénářem jedno herecké eso, trošku zklamání a bez Jeffa nesledovatelné.60%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ano, jak to tu uz napsal adrian (a mozna i dalsi), je to plne velkych klise, ale kdyz sem to odpustil Avatarovi, proc ne tomuhle, protoze po vsech ostatnich strankach je to pekne vyznani Bridgese. A jak vidim, zapadl sem do klise i ja.. Ale no, co uz. Neda se nic delat. Pekne herecke obsazeni, velmi pekne country pisnicky, dramaticka nalada a jeden zlomeny zkrachovaly zpevak hledajici novy smysl.. Ve velke casti se to opravdu podoba Wrestlerovi, ale zel i pres vsechna plus to tak dobre jako Aronofskeho film neni.. A i presto, ze Wrestlera akademici odsunuli.. Nestane se to srdcovym filmem, ale kdybych to nekdy mel videt znovu, nevadilo by mi to. Colina Farella sem v prvnich chvilich ani nepoznal. Shame on me :-) poctive 4 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pomalé, vychlastané a hodně příjemné. Pardálové Jeff Bridges (který nesleze z plátna) a Robert Duvall prostě nezklamou. Vždycky mě baví ve filmech moudra a rozhovory ostřílenejch důchodců. Písničky jsou fajn a hodně k nim ladí perfektně vybraný lokace a počasí (v tom filmu není nikdy hnusně). Taky se mi tam herecky líbila Maggie Gylllenhaal. Asi nejvíc v její prozatímní kariéře. Prostě pohodovej film, kde se nic nečekaného nestane, ale díky perfektnímu "Dudeovi" to je fajnej zážitek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jeff Bridges byl vždy muzikální typ - v roce 2000 vydal album "Be Here Soon". (CliffLee)
  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)
  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama