Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Opravdu takový "country Wrestler", ovšem ještě v pomalejším tempu a doslovnějším poddání. Tady nejde o výbornou režisérskou práci, jako v Aranofskyho případě, spíše jde o tu hereckou stránku věci. Režie je totiž velice průměrná, tempo se vleče a jedno klišé se nabaluje na druhé. A ten příliš doslovný konec se mi taky nezamlouval. U Wrestler se mi líbila právě ta otevřenost. Tady jde zkrátka jenom o herecký koncert Jeffa Bridgese, který je tady ještě za většího zkrachovalce než byl v Lebowskim a jeho výkon je bezchybný. Ostatní se naštěstí nenechali nijak zastínit takže tu máme sympatického Colina Farrella, starýho pardála do nepohody Roberta Duvalla a v neposlední řadě výbornou Maggie Gyllenhaal, která předvádí zatím nejlepší výkon kariéry. Ještě bych chtěl taky vyzdvihnout výbornou hudbu a i když se tam některé písničky opakují dokola, tak to vůbec nevadí. Nebýt ale těch herců, tak po tomto filmu neštěkne ani pes. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi country hudba, v podání Jeffa a Colina naopak, nevadila mi Maggie, jako jinde, což o něčem svědčí. Minimálně o vysoké kvalitě filmu v hloubce herectví a síle prožitku. Jeffův umělec - ožrala nemohl nechat nikoho chladným, mě doslova uchvátil, jako by vystoupil z plátna do skutečného světa. Myslím si, že ač ohraná zápletka, vyústění nebylo až tak jednoznačné. Není obvyklé, aby se alkoholik vůbec kdy napravil, rozhodně jej velká životní rána spíš dorazí. Badovi paradoxně poslední kapka v podobě zlomeného srdce pomohla k návratu do života. Především proto, že byl silná osobnost s širokým srdcem a nezměrným talentem. "Ztratil jsem, co sem moh." ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar filmu Walk the Line a přesto si mě film opět získal country hudbou a hereckými výkony, které si své nominace na Oscara právem zaslouží. Jenže to je tak maximálně všechno. Zbytek už je jen "rodinné" drama, které se pomalým tempem táhne až do závěrečných titulků. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges a jeho oscarové one-man-show je jediný důvod pro sledování této ploché epizody ze života country zpěváka Bada Blakea. Víc tu nenajdete. Předvídatelný příběh a z existenciálního hlediska naprosto bez emocí a jakési "pocitu naléhavosti". Ano, viděl jsem to, ale nechalo mě to chladným od první minuty do poslední. Chtěl jsem vidět očima hlavní postavy. Aby mi předvedl vlastní vizi světa a své hodnoty, abych ho cítil (viz. Wrestler), ale Bad Blake prostě chlastal a kouřil... Jeffovi Oscara jednoznačně přeji, zaslouží si ho za celou svou kariéru, ale film jako celek působí příliš prázdně a chladně a pro mnohé jistě jako čistá hra na jistotu (chci sošku, kluci a holky z akademie). PS: country je na poslech pěkná hudba, ale oscarová píseň mě minula... takže si jdu dát Leaving..., abych opět cítil emoce... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když jsi na dně, tak už hůř bejt nemůže a můžeš stoupat jenom vzhůru. To je základní kostra tohohle filmu, který v sobě spojuje hned několik věcí, které mám ve filmech velice rád. Předně musím říci, že v amerických filmech a seriálech velice miluju prostředí nočních barů a podniků, kde někde v koutě na malém pódiu účinkují neznámí nebo zkrachovalí zpěváci a u sklenky whisky se tam opíjejí lidi, kteří směřují odnikud nikam. Tímhle prostředím si mě film vždy dokáže získat a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. No, a potom mám samozřejmě velice rád americkou country hudbu, které jsem si zde užil do sytosti a která tomuhle filmu rozhodně neublížila, ale spíše pomohla. Kladně hodnotím také fakt, že z filmu se občas na kratičké okamžiky stávala jakási malá road movie a takové záběry pouště na mě vždycky spolehlivě zafungují. A samozřejmě nakonec je tu vynikající herecký výkon hlavního představitele, kterému uvěříte každé slovo, každý pohyb, každé gesto. Tenhle film je zkrátka směsicí věcí, které ve filmu miluju a tak nemůže být divu, že jsem nadšený a že uděluji nejvyšší hodnocení. Film ode mne zcela po právu získává pět hvězd a Jeff Bridges má moje uznání za svůj perfektní a precizní herecký výkon. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)
  • Oscar 2009: herec v hlavní roli (Jeff Bridges), píseň. Nominace: herečka ve vedlejší roli (Maggie Gyllenhaal). (zdeny99)
  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)

Související novinky

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama