Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

genetique 

všechny recenze uživatele

Danis Tanović po excelentnej prvotine spred ôsmych rokov znova ukázal, že autentickosť daného momentu v spojení s vojnovou tématikou vie preniesť na plátno ako málokto. Veľmi ťažká dráma s prvkami napätia, ktorá diváka celú hodinu drží v nevedomosti, že ktorým smerom sa film nakoniec bude uberať. V niektorých filmoch je podobný jav úplnou stratou času a pôsobí ako scenáristická bublina, no v tomto prípade je všetko rozohrané tak majstrovsky, že som hltal každú minútu, dialógy mali hĺbku a zmysel tak, aby si divák z filmu odniesol aj niečo viac, než len ustráchané pohľady pojašených faniniek na doráňané telo Colina Farrella. Aj napriek tomu, že Farrell patrí k hereckej špičke, nepovedal by som, že dokáže zahrať tak psychicky a fyzicky náročnú úlohu. Atmosféra je veľmi dobre vygradovaná, hudobná zložka bola trošku v úzadí, čo je škoda, ale True Faith od New Order zapasovala dokonale. 85%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (resp. nejpůsobivější) byla část z polní nemocnice s doktorem Branko Djuricem a pak, když se na scéně zjevil Christopher Lee. Colin Farell to uhrál na jedničku, o tom žádná, nicméně pro mě nebyl jeho výkon ničím absolutně výjimečným, prostě usoužená duše. Zato se mi moc líbily jak temperamentní Paz Vega, tak krásná Kelly Reilly, která doufám dostane víc příležitostí. Konec filmu se po emoční stránce celkem povedl, dost diváků to asi skolí. Děj mezi tím mě ale nijak zvlášť nezaujal, pořád se mi vracel pocit, že něco podobného jsem už viděla víc, než jednou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně silný příběh,který ovšem není plně využit a nebýt výborného Farrella a hodně překvapivého a emotivního konce byly by moje dojmy hodně rozporuplné.Škoda,že tvůrci v první půlce,kdy není divákovi ještě úplně jasné kudy se bude snímek ubírat,tvůrci mnohdy nepříliš úspěšné bojují s rozvleklostí,která může leckoho odradit.Celkově tedy za tři,ale k lepšímu hodnocení až tolik nechybí ..70% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Těžké drama dlouho buduje velkou pointu, takže je ještě větší škoda, že je dopředu jasná. Ne, že by Oči války byly tak předvídatelné. Film paradoxně zrazují "mysteriózní" flashbacky, které mají udělat děj ještě napínavějším. Herci jsou přesto skvělí. Zvlášť dobře si sedí Colin Farrell a Christopher Lee. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Trpitel nebo válečný zločinec? Tak jako tak - vyléčitelný? A pokud ano, kým? Jedině tím, kdo byl taky ve válce? A byl on vůbec ve válce, když nezabil? Nebo ... zabil?! --- Triage vůbec netlačí na pilu, nechává diváka samotného bádat. To (ne)hmatatelné trauma bublá až do posledních vteřin někde pod povrhem, neznámo v jaké podobě a síle. Ba ještě "hůř", skrz opatrné dávky černého humoru snad i Triage dává divákovi naději, že vlastně není tak zle - ačkoliv on sám pochopitelně tuší, že klame. Navrch je tu Colin Farrell, jehož vyjádření stavu lidské mysli patří jednoznačně k nejpřesvědčivějším a správným způsobem nejzmatenějším, nejhůře čitelným. Na jednu stranu mu věříte a na stranu druhou vůbec ne. Sečteno podtrženo Danis Tanović s Colinem Farrellem odvádějí tu nejlepší možnou práci. Přece jen z pohledu vojáků jsme válku na plátě prožili už stokrát, tohle je něco jiného; a podle mě přínosnějšího. --- "Let's say we hope for a war in France. Nice food, close to home. The only thing is, knowing the French, it'd be over in less than a week." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama