Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Láska přes internet je přesně ten typ filmu, ke kterému si lehnete na gauč, nebo do pohodlného křesla, přikryjete si nohy dekou a popíjíte horký čaj. Takový ten listopadový typ, melancholický, kdy je sychravo, za oknem prší a vy chcete zapomenout na vše, co se děje tam venku a vnímáte jen to, co se odehrává na obrazovce. Vhodně zvolené hudební pozadí a brilantní dialogy, kterých je tu opravdu mnoho, doplňují nevtíravě delikátní scény, poodhalující osobní nitra postav, které si zkrátka musíte zamilovat. Dvojice Tom Hanks a Meg Ryan k sobě pasuje. Mám rád tuhle romantickou záležitost. Ač stejná, jako mnoho jiných, přece je jiná, inteligentní a unikátní. Nemá slabé místo. Naprosto výborná a ještě o chlup lepší, než Samotář ze Seatlu. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak tohle asi dopadne? Samozřejmě přesně tak, jak se na romantickou komedii sluší a patří. On má doma hysterickou neurotičku, ona zase narcistu. Oba tak nějak čekají, až se budou moci vrhnout k počítači a napsat pár řádků jí/jemu. Aniž by tušili, že bydlí pár bloků od sebe a že je osud svede dohromady ještě trochu jinak. Ona je totiž majitelkou malebného knihkupectví s dětskými čtenářskými poklady, on je člen dravé podnikatelské rodiny, která otvírá obří prodejny knih. A zřejmě sežere i její krámek. Přes anonymní počítač jsou však stále těmi hrdličkami, které si rozumí, které o sobě sní a zdá se, že se zkusí poprvé potkat i osobně. Jenže nejprve se setkají coby dva závodní koně, kteří se drží své dráhy. Za staromódní romancí stojí Nora Ephron, nabízí sled vtipných a nápaditých scének, v případě prohlubování vztahu (i s mnohými překážkami) nicméně sledujeme spíš situační komedií než nějakou romantickou peckou. Vděčit za velký kus úspěchu může osvědčenému duu Hanks-Ryan. Zejména ona je ve své roli velmi příjemná, ač nikdy nebyla mou hereckou favoritkou. Za občasné jednání postav bych ale scénáristické sesterské duo vytahal za uši. Sympatický kus, který si za nějakých deset let zase docela rád zopakuju. 70% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spomedzi romantických komédií je to celkom normálny kúsok. Je zaujímavé sledovať, čo si dopisujú dve hlavné postavy filmu, čo robia, avšak práve to premostenie z virtuálneho sveta do reality, zistenie, že v ich manželstvách to nefunguje na oboch stranách, tak to len tak skončia a prejdú do nových vzťahov, mi príde ako ukážka ľahkého filmu so slabšou hĺbkou. Tom Hanks je stále mojím obľúbencom a v tomto filme bol ozaj dobrý, Meg Ryan nemusím, ale tu bola fajn. Mrzeli ma vedľajšie rozhovory, ktoré mnohokrát boli hlúpe. Je to príjemný film, ale nie svieži, je to taká lepšia priemernosť. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Unavený Samotář v Seattlu je zapomenut a Tom Hanks má konečně prostor dokázat, že v komediálních rolích umí zářit stejně jako v těch vážnějších. Nora Ephron i Meg Ryan už tuhle knihkupeckou laťku nikdy nepřekonaly a to, jak výsledná úsměvná korespondence stále zraje, je tím nejvýmluvnějším výsledkem. ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit keď si píšete s niekým bez toho aby ste ho poznali a napriek tomu cítite ako keby ste ho poznali celý život? Pohodový sentimentálny film pri ktorom som sa zasmiala a nevedela dočkať kedy už bude koniec a tí dvaja sa konečne stretnú. Nenapadá ma viac slov ako by som ho opísala ale bolo to výborné. Z filmu išiel pokoj ktorý sa potom prenesie aj na vás. No na záver ma napadla ešte jedna poznámka: Keby sa to stane aj v skutočnom živote... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Keď si na lodi Joe Fox (Tom Hanks) pripravuje martini, hádže do pohára olivu. V ďalšej scéne však oliva zmizla a hádže ju tam znova. (enoemis13)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 250,8 mil. (NIRO)
  • Postava Jean Stapleton se jmenuje Birdie Conrad, což je narážka na postavu Conrad Birdie z muzikálu "Bye Bye Birdie". (don corleone)

Reklama

Reklama