Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $115,821,495Tržby Celosvetovo $250,821,495║ Príjemná romantická komédia so skvelým Tomom Hanksom a Meg Ryan, možno trošku skrátiť minutáž, lebo v poslednej tretine to trošku stagnuje na mieste a možno by bolo plné hodnotenie. /80%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nora Ephron by se zfleku dala označit za specialistku na romanťárny. Po 5 letech si vzala k ruce otřískanou Meg Ryan, kterou už podobně jako Anistonku, balil na plátně snad úplně každej. Takže máme Režisérku, Ryanovou a kdo nám chybí v sestavě. Ano správně Tom Hanks. Lásce přes internet jsem se ve své době vyhýbal, pak jsem na ni zapomněl a nyní jsem rest splnil. Žádná zázračná záležitost, ale minimálně pár slušných okamžiků se s ní zažít dá. 60% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zamilovat se přes internet ... :-) no jo, vím přesně co to znamená ... být v háji s výhledem do absolutní bezvýchodnosti, protože o tomhle rozum nerozhoduje a i když bych stokrát chtěla jinak, mám smůlu .... Tihle dva měli ale štěstí, že se pohybovali ve stejném městě a měli k sobě vzdálenostně velmi blízko. Musela jsem téhle romantické komedii dát nejvyšší ocenění, protože se tohle opravdu děje, film mě niterně zasáhl kdysi a zasahuje mě zas ... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. The Puppy Song - Harry Nilsson [2:42] ,2. Dreams - The Cranberries [4:31] ,3. Splish Splash - Bobby Darin [2:11] ,4. Dummy Song - Louis Armstrong [2:19] ,5. Remember - Harry Nilsson [4:02] ,6. Dream - Roy Orbison [2:11] ,7. Rockin' Robin - Bobby Day [2:35] ,8. Lonely at the Top - Randy Newman [2:32] ,9. Signed Sealed Delivered I'm Yours - Stevie Wonder [2:38] ,10. I Guess the Lord Must Be in New York City - Sinead O'Connor [3:07] ,11. Over the Rainbow - Harry Nilsson [3:31] ,12. Anyone at All - Carole King [3:09] ,13. I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter - Billy Williams [2:07] ,14. You've Got Mail Suite - George Fenton [5:35] ,15. You Made Me Love You - Jimmy Durante [3:01], ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spomedzi romantických komédií je to celkom normálny kúsok. Je zaujímavé sledovať, čo si dopisujú dve hlavné postavy filmu, čo robia, avšak práve to premostenie z virtuálneho sveta do reality, zistenie, že v ich manželstvách to nefunguje na oboch stranách, tak to len tak skončia a prejdú do nových vzťahov, mi príde ako ukážka ľahkého filmu so slabšou hĺbkou. Tom Hanks je stále mojím obľúbencom a v tomto filme bol ozaj dobrý, Meg Ryan nemusím, ale tu bola fajn. Mrzeli ma vedľajšie rozhovory, ktoré mnohokrát boli hlúpe. Je to príjemný film, ale nie svieži, je to taká lepšia priemernosť. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 250,8 mil. (NIRO)
  • Část scény, kde Joe (Tom Hanks) skřípne ve dveřích nafouklé balóny nebyla ve scénáři, stejně jako věta "díky bohu, že to nebyly ryby", která byla Hanksovou improvizací. Opravdová je tedy i pobavená reakce Kathleen (Meg Ryan). (don corleone)
  • Obchod, který ve filmu posloužil jako Fox Books, byl ve skutečnosti v té době nepoužívaný obchod Barney's mezi 17. ulicí a 7. avenue na Manhattanu. (don corleone)

Reklama

Reklama