Reklama

Reklama

Intimní past

Trailer

Každý rok se přibližně tři milióny nezadaných žen v Americe přestěhují do neznámého bytu. Nevědí, kdo v něm před nimi žil, neznají jeho majitele a ani si nedělají starosti s výměnou zámku na dveřích. Film Intimní past je právě o takové ženě. Mladá a pěkná doktorka Juliet Dermer (Hilary Swank) se po rozchodu s manželem přestěhuje do Brooklynu. Chce začít nový život v překrásném a prostorném apartmánu, který se zdá být až příliš dokonalý. Záhadné události ji vedou k podezření, že v bytě není sama a brzy se její obavy stanou skutečností. S hrůzou zjistí, že její zdánlivě okouzlující majitel Max (Jeffrey Dean Morgan) je jí nebezpečně posedlý. Když se Juliet pokusí osvobodit od jeho hrozivých úmyslů, následuje děsivá hra na kočku a myš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, to je úplně prvně od dob co tu jsem, kdy mám možnost hodnotit jako první :) Tak tedy: Obří spoiler! Co tohle mělo znamenat?! Začáteční titulková pasáž za ráznýho hudebního doprovodu naznačovala, že nám bude servírovanej kotel, jenž nás zarazí na dno křesla, a tak jsem se těšil, co bude následovat. Následovalo tohle: Hilary Swank běží, Hilary operuje, Hilary našla byt, Hilary se seznamuje s majitelem, hurá a tak dál. Prvních třicet minut čekáte co bude, v zápětí se začne cosi málo dít, ale to tak, že se neděje vlastně nic. Z majitele se pak vyvine klišovitá svině a z Hilary běžná filmová nána, která v zápalu záchrany několikrát zapomene na závěrečnej kick, jenž by jí zbavil trápení (a tak je film o pár minut delší). Kamera, ta se čas od času o něco pokouší. To, co dělá, nemá ale žádnej vyšší smysl (pro oko efektní nájezd kamsi pro zastření pitomosti zbytku). Christopher Lee je tam úplně zbytečně, Lee Pace je nevyužitej (jednou spadne ze schodů a o pár minut pozdějc ho Morgan sejme), Komediant podal svojí roli nemastně neslaně a Hilary, byť jí tam kamera snímá jako erotickou bombu, nemá v tomhle filmu vůbec co dělat (nešlo jí to)! A ten konec! Viděl jsem už dost debilních klišé konců, tenhle ale vede (mít to alespoň hutnou atmosféru). Závěrem snad jenom podotknu, že to nemá s hororem nic společnýho ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože se tomu nedá upřít snaha odvyprávět tuto snad už tisíckrát omletou zápletku zase trochu jinak, v globálu to je jen další atmosferický thriller o zmagořelém domácím s voyeurskými sklony. Hilary Swank je výborná herečka, což dokáže v několika scénách prodat i tady, ale celkově jí ta role nijak zvlášť nesedí. Naopak její vousatý oponent v podání Jeffrey Dean Morgana do toho domu plného tajných chodeb a maskovaných kukátek zapadá skvěle a člověku je ho někdy vážně líto. Bohužel kromě standardní závěrečné honičky je film v podstatě úplně statický, a to po hříchu i ve chvíli, kdy si to do bytu nakráčí Juliin přítel Jack, jenomže z očekávané bitky nemá divák vůbec nic. Tu a tam sice obecenstvo vystraší nějaká ta překvapivá lekačka, ale to je úkaz spíše vzácný, nehledě na to, že se filmaři nevyhnuli několika do očí bijícím klišé (mobily nemají v domě signál, ale to pouze tehdy když je třeba volat o pomoc; násilník se v jedné chvíli svíjí v agónii na zemi, aby za deset vteřin byl oběti v patách zase v plné síle atd.). No a když si k tomu připočteme i absolutně nulovou pointu, ve výsledku nám vyjde veskrze průměrná záležitost. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No jet kvůli tomuhle tramvají, metrem a eskalátorama do kina, asi bych taky úplně neřval uspokojením. Takhle z gauče to bylo na pohodu, i když teda uznávám, že daleko větší horor je sledovat českou fotbalovou ligu a mnohem víc mystický než tahle Past je i zamlžený zrcadlo v koupelně. Jo a konec budu dělat že jsem neviděl vůbec; takový zmrtvýchvstání by totiž nezvlád ani Ježíš. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná kriminálka, která ovšem místo, aby vás v některých momentech šokovala svou hrůzou, vám přijde poněkud trapně "překvapivá" (viz. lekací scény, zvlášť ty v závěru). Swank napodruhé spolu s Morganem vytvořila docela hezký pár, ve kterém rozhodně není ona tou hezčí polovičkou. Škoda ho kluka, já mu fandila, víc než tomu bývalému, . ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Horor ? To sotva. Thrillerová jednohubka s nesčetněkrát omletou zápletkou ? Ó ano. To bohužel nezachránila ani PANÍ herečka, jako je Hilary. Moc jsem se na ní těšil a nezbývá mi než doufat, že ve snad (pro mě) nejočekávanějším filmu loňského roku dostala prostor ke skutečnému hraní a ukáže tak, co v ní je. V tomto případě jsme viděli maximálně, co je NA ní (vskutku stále krásná ženská). Naprostý průměr ve všech směrech, ale kvůli Hilary přihmouřím obě oči ;-) 50%. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Reklama

Reklama