Reklama

Reklama

Intimní past

Trailer

Každý rok se přibližně tři milióny nezadaných žen v Americe přestěhují do neznámého bytu. Nevědí, kdo v něm před nimi žil, neznají jeho majitele a ani si nedělají starosti s výměnou zámku na dveřích. Film Intimní past je právě o takové ženě. Mladá a pěkná doktorka Juliet Dermer (Hilary Swank) se po rozchodu s manželem přestěhuje do Brooklynu. Chce začít nový život v překrásném a prostorném apartmánu, který se zdá být až příliš dokonalý. Záhadné události ji vedou k podezření, že v bytě není sama a brzy se její obavy stanou skutečností. S hrůzou zjistí, že její zdánlivě okouzlující majitel Max (Jeffrey Dean Morgan) je jí nebezpečně posedlý. Když se Juliet pokusí osvobodit od jeho hrozivých úmyslů, následuje děsivá hra na kočku a myš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vždycky chcípám z toho, jak se nám snaží tvůrci transku Hilary Swank cpát jako sexy babu. Jeffrey Dean Morgan výborně balancuje na hranici usměvavej sympaťák a voyer-honimír. Bohužel vůbec neni vykresleno (až na pár flashbacků), proč je zakomplexovanej magor, což je škoda. Christopher Lee asi potřeboval prachy na přilepšení důchodu, jinak si nedokážu vysvětlit, proč šel do takový sračky. Provařenej materiál a další zbytečnej rádoby thriller. ()

rostlinka 

všechny recenze uživatele

Scénář k filmu měl celkem tak asi 40 stran, podle mého odhadu. Sice nemám ráda moc ukecané filmy, ale filmy, kde se nemluví skoro vůbec taky nejsou žádná hitparáda. Hilary víc neoblečená než oblečená, dělajíc plno nesmyslů, prsklej magor, co trpí komplexem z dětství.... A vychází z toho slabší průměr. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ideální, na takové to domááácí koukááání... Vcelku příjemný thriller, který bohužel nepřináší nic nového. Všechno, co už člověk někde viděl, tu je. Zahrajte mi Misty, Osudová přitažlivost, Někdo se dívá, Psychopat, ze San Francisca a bůhví, co ještě. Na obranu tvůrců třeba dodat, že se všichni zainteresovaní ze všech sil snaží, aby ten film fungoval. Herci , hudba, režie, kamera, vše na vysoce profesionální úrovni. Ten film možná nepřináší nic nového, ale vypadá zatraceně dobře a má solidní tempo. Swanková je sexy a Jeffrey Dean Morgan zahrál psychouše tak hezky, že nad ním člověk až uroní slzyčku soucitu. V kině by měl člověk možná jiné nároky, ale pustit si tohle doma, myslím nikoho neurazí a těch 82 minut, pěkně uteče. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka The Resident má strašiť, avšak až na jeden desivý moment na konci filmu sa naozaj len necháme viesť Jokinenom a jeho riedkym scenárom. Jokinen je totižto fínsky režisér toho thrilleru, známy skôr tvorbou videoklipov, čo nieje veľkým lákadlom. Z času na čas dochádza ku chvíľam stupňovaného napätia, no ničoho intenzívneho sa nedočkáme. Ak, tak iba zhluku rachotu pri striedaní záberových sekvencií a znekľudňujúceho hudobného sprievodu Johna Ottmana, ktorý by sa hodil skôr do napínavého hororu, nie do psycho-mysterióznej zlátaniny. Čo sa týka hercov - Hilary Swank je dobrou voľbou, pretože napríklad pri pohľade na natieranie nožičiek tejto sexy kočičky jej proste musíte fandiť a naopak netúžite aby ju úchylný sused dostal. No a tu sa dostávame k Jeffrey Dean Morganovi, ktorí sa mi sem cez svoje herecké kvality nehodí. On je skôr na hranie zvodcov a nie úchylákov. Priemerná thriller nuda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer prošlo obrovskými změnami a poslední dobou se jim vůbec nedaří oprášit zašlou slávu. Přitom díky nim vznikla celá řada skvělých filmů. Ani tentokrát však jejich snaha nepadla na úrodnou půdu a to i přesto, že k sobě nalákali dvojici úspěšných herců. Hilary Swank si musí připadat jako na horské dráze. Díky jednomu filmu se dostává na špici divácké oblíbenosti, aby následně tím dalším spadla zase na samé dno. Tak to má téměř pravidelně pořád dokola a zde doplatila na nepříliš zdařilý scénář (který opravdu originalitou neoplýval), přestože ona sama může být se svým výkonem spokojená. To Christopher Lee už má svá nejlepší léta za sebou a tak se spokojí s kdejakou vedlejší rolí. Podobných psychodramat (thrillerů) existuje celá řada a popravdě většina z nich mě osobně zaujala mnohem více. Tady se nám sice tvůrci snaží nabulíkovat, že film koketuje s hororovým žánrem, ale nebýt zlepšení na konci filmu, tak vlastně ani nevím proč. Za největší „debilovinu“ považuji to, že nám tvůrci prozradí během prvních třiceti minut celou pointu příběhu a tím to celé poslali do kopru. Potom už jen znuděně sedíte a čekáte, kdy konečně zabije buď ona jeho, nebo on jí. 30% ()

Galerie (168)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Reklama

Reklama