Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

pufina 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, ale i tak jsem se docela dobře bavila. Chůva McPhee je pořád stejná (Emma Thompson vynikající jako vždy). Maggie Gyllenhaal se na svou roli dost hodila. Možná to není vynikající jako díl první, ale na jedno zhlédnutí to stačí, a i když z toho člověk není vedle, tak se na to dívat rozhodně dá. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke vyrazny kvalitativny prepad. Kuzlo predchadzajucej casti je definitivne prec. Moze za to z casti absencia skvelych Doylovych motivov a taktiez slabsi pribeh ktory v lepsom pripade vykrada svojho predchodcu, v tom horsom dava priestor infantilnostiam a fekalnemu humoru. 55% aj to s prizmurenim oboch oci. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neskutocne obsadenie v pokracovani vynikajuej Nanny McPhee, ktore vsak svojmu predchodcovi robi len a len hanbu. Krasna rozpravkova atmosfera, ktora robila prvy diel takym vynimocnym, v druhom totalne absentuje a je nahradena stupidnymi vtipmi, valanim sa v bahne a brutalne prehravajucimi hercami. K tomu vsetkemu je film podla mna zbytocne dlhy a teda pre male deti, ktore by napriek vsetkym vyhradam mali byt jeho cielovym publikom, tiez problematicky. Pre mna jedno obrovske sklamanie...1,5/5* ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že chůva McPhee si nechala jen zlověstné ,,hmmm'' které se objevuje každou minutu minimálně dvakrát. Kam se poděla krása a fantazičnost z prvního dílu? Kam se poděly sympatické, roztomilé a legrační děti, které nemusely ani přehrávat, aby se zalíbily publiku? Kam se poděla zápletka? Kam se poděl napínavý příběh? Všechno zmizelo a zůstala jen osoba chůvy, která je tak přepracovaná, že ji docházejí nápady a hystericky ťuká holí... Film nemá tempo, zastavuje se, neboli lépe řečeno zasekává se u trapných scén, jako například ta se selaty ve vodě. Sice jsem se neptala žádných dětí, které film viděly, ale jsem si jistá, že jim to přišlo stejně trapné jako mě. Jediné dvě věci zasluhujíc si hvězdičku, je stále překvapující Maggie Smith se svojí moukou a dobře ukrytou melasou a nádherné barevné kostýmy. Takže, pokud se chystáte na zhlédnutí tohoto filmu, pusťte si raději první díl! ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pokračování s druhou nejoblíbenější chůvou v Británii už se kvalitně tolik nevyrovná jedničce, ale Emma Thompson je pro mě prostě takové zjevení, které umí nejen skvěle hrát, ale také i čarovně psát scénáře. Mně se to prostě líbilo. Film má své kouzlo i ponaučení a také skvěle vybrané herecké obsazení (za mě patří bod hlavně za Maggie Gyllenhaal, které ta role sedla opravdu fantasticky). A nebudu lhát - konec mě prostě dojal. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama