Reklama

Reklama

Určitě jste o něm četli v bulváru. Hollywoodské zlatíčko Johnny (Stephen Dorff) bydlí v proslulém hollywoodském hotelu Chateau Marmont. Jeho okolí brázdí v nadupaném Ferrari, a když je zrovna doma, bývá tam s ním dostatek krásných dívek nebo uklidňujících prášků, které mu pomáhají tenhle sladký život zvládnout. Z ničeho nic se jednoho dne přede dveřmi jeho apartmá objeví jedenáctiletá dcera Cleo (Elle Fanning), jediný úspěch jeho jinak velmi nevydařeného manželství. Jejich setkání donutí Johnnyho, aby se ohlédl za svým dosavadním životem a upřímně si odpověděl na otázku, ke které dříve či později dospěje každý. Nešel jsem náhodou po špatné životní cestě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (289)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - nuda. Oceňuji tu pasáž kde se filmová hvězda stará o svou dceru a budují si tak po letech svůj vztah. Co mi ovšem nejde na mysl jsou tichá a nudná místa plná otázek, která na vás křičí v celém filmu a neustále v každé této scéně hledám jeden jediný smysl. Sofia Coppola mě prostě už podruhé velmi zklamala. Nevím zda-li pak má takový ten dar jako její otec, ale já se v tom zatím nedokážu najít. Neviděla jsem sice všechny její filmy - a pokud tak učiním mám silný dojem, že nebudu o nic chytřejší než nyní. Ano Sofia Coppola točí zajímavě a jinak, ale zatím to není nic pro mě. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola ráda točí filmy o tom, jak se úspěšní lidé nuděj a protloukaj se životem, kterej je nenaplňuje. Tady to na mě fungovalo, Stephen Dorff je sympaťák a ten vztah s dcerou (skvělá Elle Fanning) mě bavil, i když vlastně nic moc zajímavýho nedělali. V tom filmu se opravdu nic moc neděje, ale je natočenej s citem, pěkně zahranej (překvapil mě třeba i Chris Pontius v celkem civilní poloze oproti Jackass), s dobře zvolenou muzikou (Foo Fighters, Sebastien Tellier, The Strokes, Phoenix, Gwen Stefani) a třeba i ty vyloženě zdlouhavý části vystihující znuděnost postavy mě docela bavily (třeba když Dorff s kamennym ksichtem pozoruje v ložnici dvě lehce nemotorný striptérky u tyče a ukončí to tim že usne). Neni to film, kterej asi sedne každýmu, ale mně se líbil a myslim že mi nějakou dobu zůstane v hlavě. 80% ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak takový filmy já můžu. Filmy, kde je ztvárněn milující vztah otce a jeho dcery. Není nic hezčího a přitažlivějšího než vidět tátu, kterej má opravdu zájem a kterej by pro svou dceru udělal první poslední. Moc hezký snímek o chlápkovi, který je známou hollywoodskou hvězdou a žije si (dá se říct) klidným spokojeným ale bohužel hrozně nudným životem. To všechno ovšem do doby, než se mu u dveří objeví jeho 11-ti letá dcera, díky níž si uvědomí, že chce žít uplně jinak. Super film. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Ve své kategorii naprostá špička, fakt! Blbé je, že tou kategorií je "Filmy naprosto o hovně". Absolutně nechápu, kde se tu u hodnotících berou ty hvězdičky. Chlap, herec, unavený vším co dělá, má u sebe svoji dceru. Tak, jak se on fláká a vegetuje bez ní, úplně stejně se flákají a vegetují spolu. Hodinu a půl dlouhý sestřih kamery. upřeně hledící na ledničku, kdy jí občas někdo otevře, byl měl naprosto stejnou hodnotu. Zřejmě mi něco hodně podstatného uteklo. Možná to bylo tím, že jsem se tak nudil, že jsem musel u filmu něco dělat, když už nedržet jen FFWD. ()

PinPrick 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že by Sofia Coppola mohla překonat dokonalé Ztraceno v překladu, ale stalo se. Odnikud někam dotahuje motiv odcizení na samý vrchol. Je to nekompromisní nálož existenciální tísně zakomponované do nejlepšího možného prostředí - genius loci Sunsetu - prostě libec. Dlouhou dobu se mi nestalo, aby se mi film tak trefil do vkusu a současného duševního rozpoložení. Tohle bude ve mně ještě dlouho rezonovat. Uhrančivé, přišlo to odnikud... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Stephen Dorff a Elle Fanning spolu před natáčením trávili mnoho času, aby mezi sebou vybudovali vztah otce a dcery, které ve filmu ztvárňují. V rámci příprav tak Dorff například vyzvedával Fanning ze školy. (oje)
  • Originální název filmu Somewhere byl původně jen pracovním přízviskem. (oje)
  • Požadavek režisérky na vzhled Johnnyho byl, aby připomínal herce Marlona Branda. Proto nosí klasická trička, ošoupané džíny a pohorky. (Taninaca)

Reklama

Reklama