Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Vaseegaran (Rajinikanth) trávi všetky svoje dni a noci snahou skonštruovať ľudského androida. Po mnohých zlyhaniach sa mu podarí vytvoriť jedného na svoj vlastný obraz. Jeho priateľka Sana (Aishwarya Rai Bachchan) ho pomenuje Chitti a čoskoro sa jej veľmi zapáči odvaha, s ktorou Chitti pristupuje k akýmkoľvek situáciám. Vaseegaran je Chittiho schopnosťou zachraňovať ľudí takisto ochromený, a preto sa rozhodne darovať mu viac ľudskosti tým, že mu umožní prežívať emócie. To však nemal robiť, pretože Chitti sa v okamihu zamiluje do Sany, a chce prekaziť jej vzťah s Vaseegaranom. Ten sa rozhodne androida vypnúť, avšak doktor Bohra (Danny Denzongpa), ktorý v projekte vidí zdroj obrovského bohatstva, ho rekonštruuje s odlišným čipom. Čip z Chittiho robí nepriateľa ľudstva schopného replikovať sa a nielen prenasledovať Sanu, kamkoľvek sa pohne, ale aj osídliť Zem novým druhom „robo-sapiens". (Incantator)

(více)

Recenze (55)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film ma ale vôbec nechytil. Nesúrodá dvojica hlavných predstaviteľov, Rajnikanth a Aish, ako deduško s vnučkou a čím viac filmov s ňou vidím tým mám viac pocit, že sa dívam stále na ten istý. Je krásna, ale .... Dej nezáživný, žiadny objavný nápad, námet, piesne taký slabý priemer, skôr horšie. Pozerala som to na tri krát, vždy som od nudy zaspala. Jediné čo ma na záver vytrhlo zo stavu 5 minút pred smrťou, boli scény keď sa roboti spojili a transformovali do rôznych tvarov a bojovali, faaakt dobré, to sa mi páčilo. Keby bol celý film v takom duchu... to by bola iní šálka kávy... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Aishwarya slavila velký návrat do tamilského filmu už v Raavananu a nyní jen posílila svoji výlučnou pozici v Enthiranu. Ostatně Shankar ji režíroval už v dobách jejích začátků v Jeans a od té doby oba povýšili na skutečné miláčky publika. Podobně jako Remini jsem měla určitý kulturní odstup od fenoménu superstara Rajniho - a byl to docela šok na hlavu, - ale postupem času, myslím, že bych ho dokázala také akceptovat i jinde... Ale zásadně se zatím odmítám nořit do jeho začátků ;) K Enthiranu samotnému jen dodám, kromě již zmíněného v externí recenzi, že Kilimanjara není nikdy dost a že nejenom růžová je Aishina barva. Také modrá, kovová... a další barvy duhy. Co záběr, to humor, co záběr, to skvost, co záběr, to geniální triky (včetně Rajniho make-upu). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, ani jsem to nedokoukal, viděl jsem jen 2 hodiny a mám dost, ono totiž né že by to třeba nebylo v některých částech zábavně natočený, ale největší problém je v tom, že člověk prostě nemá komu fandit nebo koho si oblíbit, jelikož obě hlavní postavy jsou děsně nesymaptický a to jak vzhledem (nečekaně oba dva, když je to stejnej herec v dvojroli), tak i chováním, takže po těch dvou hodinách debilního příběhu a slušný akce jsem si dal pauzu s tim, že to dokoukám příště, jenže už jsem si to nikdy nepustil, protože mi to přišlo jako ztráta času. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přidám se k tvému smíchu přes blootooth." Strávit večer z Enthiranem je sice poněkud nebezpečná záležitost, ale já jsem se skvěle pobavil, na čemž měly nemalý podíl skvělé slovenské titulky. Už ani nevím, zda jsem se víc pochechtával při roztomile naivních textech písní, rozhovoru terminátora s komáry, robotické spartakiádě či při do očí bijících filmových omylech. Přesto si dovolím vyjádřit názor, že pokud nemáte rádi roztomilé kraviny, tak se na tohle nedívejte. Budete zhnuseni stejně jako já při sledování Tarkovského soulože s Bergmanem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že mi bollywoodský ultrakýč docela učaroval. Ale tohle je místy řádný úlet už i na mě. Už ten duchaplný text úvodní titulkové scény. Jako scéna s komáry ještě pobaví, ale poslední hodina je jedno velké "Co to kurva je?", za které by se ani Japonci nestyděli. Sestříhat to na dvě hodiny, trochu ubrat na šílenostech, byl by to zábavný žánrový miš maš, přesně tak, jak se prezentuje. Na tohle je ale můj intelekt krátký. Taneční čísla jsou, hlavně co se týče kostýmů, ovšem parádní. 2,5* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Chitti (Rajnikanth) se ve filmu prohání v kabrioletu Mercedes Benz CLK. Při honičce na dálnici je však v některých záběrech nahrazen jeho čínskou kopií BYD S8, lehce upravenou, aby se více podobala originálu, a v jiných sedanem Mercedes C-klasse s uříznutou střechou. Na tom jsou v záběru, kdy Chitti (Rajnikanth) drží auto ve vzduchu, zřetelně vidět zadní dveře, které kabriolet CLK nemá. (Raztubyl)
  • Těsně před premiérou indický spisovatel Vijayarke prohlásil, že příběh filmu kopíruje jeho román „Man Robot“ z roku 2002. Po premiéře napadl režiséra a producenty jiný indický spisovatel Aarur Thamizhnadan s tím, že zkopírovali příběh z jeho románu „Jugiba“, který vyšel v roce 1996. (Raztubyl)

Reklama

Reklama