Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remember me je krásný film. Na konci jsem byl jednu slzu od 5* hodnocení, ale přesto jsou mé hvězdičky plné silných pocitů. Na první pohled je to film dost jednoduchý, s tradičním schématem syn-rebel naštvaný na svého bohatého otce rozvedeného se svou matkou. Příběh se však postupně mění spíše na metaforu náhody v lidském životě a odvahy nalézt cestu přes těžké chvíle. Vše pak naprosto změní závěr, po kterém mi otevřeně spadla čelist a celý příběh dostal úplně jinou hloubku, kterou může kdejaký romanťák závidět. A to, že hrál i slušně Robert beru jako bonus, protože vedle Pierce to ani asi jinak nešlo:). Spoiler: je skvělé vidět, jak původně rebelský syn v závěru filmu pochopí, že jako "dítě" prostě nedokázal pochopit vlastní rodiče a jeho zloba a nenávist nemá praktické opodstatnění. Z rebela se tak stává jen hloupý mladík, který méně myslel a chtěl poznat, než konal. Ten prodloužený závěr s monologem má podle mě silný a důležitý význam. Není to rada, je to pohled na lidi, kterým se právě mění život. A takových lidí je každý den opravdu mnoho... ()

balone 

všechny recenze uživatele

I když mi Parkinsona jako herce znechutil Twilight, když ho vidim nekde jinde, rikam si, ze to neni az tak spatny herec. Tenhle film mě zaujal hlavně v tom, že jsem na něj náhodou přepnul a nevěděl jsem o čem je, nečetl jsem žádnej příběh, ani jsem o něm předtim neslyšel, proto se mi i později líbil konec a zajímavý příběh, i když to neni zrovna průkopnické. 70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

páni, ak vás milovaná baba vytiahne na nový film s pattisonom neváhajte!aj keď on je najslabšou časťou filmu, rozhodne ho nekazí.navyše záverečná pointa zrazí do kolien, rozplače a film pri ktorom som si počas sledovania celý čas kládol otázku o čom vlastne je získa desivo emocionálny rozmer.rozhodne obrovské prekvapenie. p.s. chris cooper je skvelý herec , ale to už všetci dávno vieme ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Zlé veci sa dejú predovšetkým a v prvom rade dobrým ľuďom. Koncept karmy je možno pre našu planétu úplne neznámym a neuplatniteľným fantazírovaním. Šťastie je len krátkodobá chiméra, zato utrpenie je bytostne prítomné a hmatateľné, najmä v podobe citovej traumy zo straty blízkeho. Pattinsonovi sa nedá neustále vytýkať jeho upírska minulosť, jeho výkon je úplne uveriteľný a robí z filmu veľký zážitok. ()

k212 

všechny recenze uživatele

60% za vedlejší postavy, kterým nebyl dán důstojný prostor pro sebeprezentaci (2x otec, sestra, matka), také za překvapivě vyrovnaný výkon páně Pattisona, a fungující vztahovou rovinu filmu. Rozřešení -respektive šokující překvapení na závěr filmu- mě však hluboce zklamalo svým ryzím americkým stigmatem doby. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Najít představitelku Ally bylo obtížné a trvalo to dlouho, než se podařilo najít Emilii de Ravin. Největším problémem byl výškový rozdíl mezí ní a Robertem Pattinsonem (Tyler Hawkins). (akisha)
  • Ally (Emilie de Ravin) pri telefonáte s Tylerom (Robert Pattinson) ohľadom rande hovorí, aby sa stretli o 8:15. Je pravdepodobné, že ide o narážku na postavu Claire Littleton zo seriálu Nezvestní (od r. 2004), ktorú stvárnila práve Emilie de Ravin. Postava Claire totiž bola na palube letu Oceanic 815, ktorý sa v seriáli zrútil. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama