Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není odporná urážka lidského vkusu, ale jen špatný film bez atmosféry a stupňování děje, zato však s lacině podbízivou poslední pětiminutovkou. Pattinson se sice povětšinou stále tváří jako na place Stmívání, ale tahle role mu docela sedla a při hádkách s Brosnanem jsem jim snad i věřil. To ale na prázdnotě filmu (v kontrastu s trapnou snahou šokovat) nic nemění. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remember me je krásný film. Na konci jsem byl jednu slzu od 5* hodnocení, ale přesto jsou mé hvězdičky plné silných pocitů. Na první pohled je to film dost jednoduchý, s tradičním schématem syn-rebel naštvaný na svého bohatého otce rozvedeného se svou matkou. Příběh se však postupně mění spíše na metaforu náhody v lidském životě a odvahy nalézt cestu přes těžké chvíle. Vše pak naprosto změní závěr, po kterém mi otevřeně spadla čelist a celý příběh dostal úplně jinou hloubku, kterou může kdejaký romanťák závidět. A to, že hrál i slušně Robert beru jako bonus, protože vedle Pierce to ani asi jinak nešlo:). Spoiler: je skvělé vidět, jak původně rebelský syn v závěru filmu pochopí, že jako "dítě" prostě nedokázal pochopit vlastní rodiče a jeho zloba a nenávist nemá praktické opodstatnění. Z rebela se tak stává jen hloupý mladík, který méně myslel a chtěl poznat, než konal. Ten prodloužený závěr s monologem má podle mě silný a důležitý význam. Není to rada, je to pohled na lidi, kterým se právě mění život. A takových lidí je každý den opravdu mnoho... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Naše otisky nikdy nezmizí z životů, jichž se dotkneme..... PLATÍ TO O KAŽDÉM? Vyznavači čehokoliv se jménem Pattinson již mají dávno jasno. Mají ,,ho“ celý film jen a jen pro sebe. Milá Emilka zase udělá společnost těm náročnějším. Vztahy, silné city, dojemné pocity, slova, která se špatně poslouchají a smutné příběhy. Láska mezi rodiči a dětmi, sourozenci, přáteli. Tento film hraje jen a jen na smutnou strunu a občas přibrnkne trochu pocitu štěstí. Přestože konec je ,,patolízalský“, zapadá do celkového charakteru dramatického příběhu, takže slza v oku nepřekvapí. Každopádně odpůrci klišé v jakékoliv podobě, by měli raději vyrazit do přírody. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč by rodina měla držet pohromadě. 2.) Nevím, co znamená K.UN.DA. 3.) Chci vědět, kde má E. de Ravin mateřské znaménko. 4.) Trocha filmového klišé ještě nikoho nezabila. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

páni, ak vás milovaná baba vytiahne na nový film s pattisonom neváhajte!aj keď on je najslabšou časťou filmu, rozhodne ho nekazí.navyše záverečná pointa zrazí do kolien, rozplače a film pri ktorom som si počas sledovania celý čas kládol otázku o čom vlastne je získa desivo emocionálny rozmer.rozhodne obrovské prekvapenie. p.s. chris cooper je skvelý herec , ale to už všetci dávno vieme ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem takhle viděl trailer na nový film s tím "bledým ksichtem" Pattinsonem. A hned jsem si myslel, že tenhle kluk prostě nemá na to, aby vystoupil ze stínů Twilight ságy. Jenže dnes, když jsem dokoukal tento film, už o tom nejsem tak přesvědčený. Neříkám, že je to nějaký extra herec, ale svou roli zde (až na některá místa) zvládl solidně. A takový je i celý Remember Me. Je to solidní film, který nestojí jen na tom překvapivém konci (mimochodem, musím "vřele" poděkovat několika lidem v diskuzi, že mi zkazili zážitek a napsali tam pointu, aniž by předtím bylo varování nebo alespoň to debilní slovo SPOILER!) ale stojí i na skvělých hercích. Emilie de Ravin mi potvrdila, že i když Ztraceni skončili, ona rozhodně neskončila - v tomto snímku byla dokonalá, navíc i ve 29 letech jsem jí věřil, že je studentkou, která má 21. Po hodně dlouhé době (nebo snad i poprvé?) jsem viděl Pierce Brosnana v dost záporné roli, kterou si ale parádně užil. A Chris Cooper to je jen ta pomyslná třešnička na dortu. Ale nesmím zapomenout ani na malou Ruby Jerins (Caroline), která na svůj věk podala parádní výkon. Těsně po skončení filmu jsem chtěl dát plný počet, navzdory tomu, že jsem si neužil pointu, ale po půlhodině, co film skončil, ten "správný" pocit už nemám. Na tenhle film sice nezapomenu, ale vyprchal ze mě vcelku rychle, proto dnes "jen" za čtyři s tím, že na Pattinsona se dá dívat jedině bez toho bílého make-upu! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Hawkinsovi se původně jmenovali Rothovi. (c.tucker)
  • Ally (Emilie de Ravin) pri telefonáte s Tylerom (Robert Pattinson) ohľadom rande hovorí, aby sa stretli o 8:15. Je pravdepodobné, že ide o narážku na postavu Claire Littleton zo seriálu Nezvestní (od r. 2004), ktorú stvárnila práve Emilie de Ravin. Postava Claire totiž bola na palube letu Oceanic 815, ktorý sa v seriáli zrútil. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama