Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otázka každé ztřeštěné mladé holčiny: Má mě rád, nemá mě rád. A do toho si trhá lístečky dokud z pampelišky nezůstane jenom stonek. Nádherně a neskutečně příjemně odvyprávěný dětský příběh o láskách, strastech a radostech, kterých se člověk může dočkat, ale i nemusí. Každopádně v každém ohledu ho tento film svojí láskou zahřeje a na hodinu a půl vyloudí pohodový úsměv na obličeji. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

První láska je asi nádherná a nepopsatelně krásná, ale protože mně se první láska v dětství i během dospívání vyhnula a vyhýbá se mi vlastně pořád, tak ji znám jen z filmů a nemohu posoudit, jestli je tak krásná a zároveň tak komplikovaná, jak ji líčí nejeden film. Ale nemusel jsem ani prožít první lásku na to abych věděl, že celý tenhle film je výjimečný a okouzlující. Přitom film nenabízí nic jiného než primitivní a jednoduchý příběh o dvou sousedech a zároveň spolužácích, kteří se ve svých citech tak nějak míjejí, aby na konci filmu pochopili něco, co je divákovi jasné už od začátku, totiž že tenhle příběh nemůže skončit špatně. Těžko říci, co z tohoto filmu dělá tak výjimečnou a zapamatováníhodnou záležitost. Možná to je zvláštní forma vyprávění, možná lehkost, s jakou se děj posouvá dopředu, možná zasazení děje do 60. let a nikoliv do současnosti, a možná herecké výkony, které jsou opravdu velmi kvalitní a dětští herci nikterak nepokulhávají za výkony svých dospělých hereckých kolegů. Tohle není jen obyčejný film, tohle je film s úžasnou atmosférou a jedním milým příběhem, který prostě chytne za srdce. Zde nemám nad čím váhat, film si pět hvězd zaslouží a taky je ode mne dostává. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vše, co zde bylo napsáno, je pravda. Tohle je opravdu pohodový snímek, který je, dalo by se říct, unikátní, protože to, co se stane, vidíme dvakrát (z pohledu dívky a kluka). Někdy jsou ty pohledy na stejnou událost totožné ("Mám ho ráda.", "Mám ji rád.") někdy odlišné ("Přesvědčila jsem se, že ho už nemám ráda.", "Potvrdil jsem si, že ji miluju.") a tohle se mi strašně líbilo. Jinak tento snímek jsem si sehnal hlavně kvůli faktu, že to někdo přirovnal ke snímku Stand by Me. A ano, oba filmy natočil stejný režisér, odehrávají se v podobné době a jsou o pohledu na svět očima dětí/dospívajících. Nicméně Stand by Me se mi líbilo o něco více, proto nemůžu tomuto snímku dát tak vysoké hodnocení. Ale pořád si myslím, že tenhle film (hlavně ke konci) své kouzlo má a právě kvůli němu si jej určitě někdy zopakuju. 80 %. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Super. Každý, úplně každý z nás si něco podobného sám zažil. Sledování tohoto filmu musí zákonitě evokovat ohromnou myriádu nejrůznějších pocitů, díky kterým je pak samotný divácký zážitek úchvatným dobrodružstvím. Romantických příběhů tu je kopa, ale ne tolik jich vypráví o malé holce a klukovi... Takže alou pozapínat televizory, vyladit stereo a nechat se dobrovolně unést všedně výjimečným příběhem pro každého. Jistě, že je to dost prvoplánovité (spoustě lidí prostě "umělé" slzy vadí), ale tenhle snímek je prostě tak nádherný, že je pomalu euforií samotnou. Nejkrásnější závěrečná scéna za velmi dlouhou dobu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama