Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (182)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad moderního hollywoodského thrilleru, který laicky postupuje podle žánrové příručky. Žádný pokus o invenci, překvapení nebo odlehčující humor, všechno se tu tváří smrtelně vážně. Od začátku má snímek přesně vytyčený bod, kam jeho děj bude směrovat, a toho se drží zuby nehty. Napětí se tu smrsklo na jedinou palčivou otázku (ukáže hlavní hrdinka ze sebe víc, než jen zářivý úsměv?), takže ani závěr nedokáže správně gradovat. Do toho všeho pouze mladé krásné tvářičky, na ošklivky a tlusťošky není v americkém filmu místo. Takže bída, pánové, i když v sexy pozlátku. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na které platí heslo "neurazí ani nenadchne". Spolubydlící je slušný film, celkem sympaticky obsazený, nejsou to sice herci první kategorie ale hrají víceméně dobře. Leighton jsem tu šílenou holku docela i věřila. Nemůžu si ale pomoct, přijde mi, že obsazení do tohoto filmu se nevybíralo podle hereckých kvalit ale podle vzhledu. Všichni jsou tu tak krásní, jako ze žurnálu ale tak to už v Hollywoodu, co si budeme povídat, chodí... Spolubydlící je spíš takový komorní thriller ale atmosféru to má, párkrát budete opravdu napnutí, ke konci je to ještě lepší... no a celé to skončí tak, jak jsme to očekávaly od začátku. Prostě slušná podívaná, takový solidní psychothrillůrek. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další tuctovou „rádoby“ psycho podívanou, určenou zřejmě především teenagerům. Po celou dobu jsem měl pocit, že sleduju nějaký trochu drsnější dívčí románek, který se nám snaží namluvit, že patří do hororového žánru. Bohužel téměř po celou dobu jsem až na závěr neviděl nic, co by mě o tom přesvědčilo. Zápletka je už tak zvětralá, že mi přestala chutnat asi po první čtvrthodině. Ono je sice super čumět na pohledné holky, které v posteli nemusí být k zahození, ale když se pořád nic neděje a jediné co vás kromě nich trochu zaujme je ulízaný Billy Zane, tak vyskočí varovné signály, že je něco špatně. Tvůrčí myšlenka zlehka přitvrdit byla tak ubohá, že jsem svou pozornost stále častěji upíral na olympiádu, která zrovna běžela v TV. On vytrhnutý piercing teda opravdu není žádné terno. Jinak pokud si chceme počkat na nějaké výraznější zlepšení, tak s přivřeným okem můžu označit závěr za „povedený“. Teda pokud vás uspokojí podprůměrná podívaná. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Když divák řekne po filmu o jedné z hlavních postav respektive o herci,který ji hrál - tahle role mu/ji nesedla , tak je to výrazem toho,že ji herec/herečka dobře neztvárnil.Ovšem opak je pravdou. Psychicky labilní Rebecca ztvárněná věrohodnou Leighton Meester je brilantní!Vše zlé co provedla dělá hlavně pro to,aby získala přítelkyni,která ovšem pravděpodobně nesmí mít svůj osobní život.Jako obzvlášt perfektní scénu z tohoto snímku oceňuji tu lehce lesbickou líbačku :-D.Popravdě bych se na ten film možná ani nedívala nebýt jí,jelikož pro ni mám slabost.Nesmím opomenout taky perfektního a pohledného Cama.Z čeho se mi ovšem otáčel žaludek byla scéna s kočkou v sušičce a bylo mi ji značně líto.Ale takovou spolubydlící bych si rozhodně nepřála.Akorát je škoda,že se Leighton Meester a Nina Dobrev nepotkaly i v jiném snímku. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama-thriller, který si na nic nehraje. Naposledy jsem něco podobného viděl Glass House. Ten si hrál na moc velké hogo-fogo a nic z toho. Tady je to jasný. Pěkná holka se nastěhovala k hezké Leighton Meester (která vypadá o něco mladší, než ve filmu Monte Carlo, který je stejného data), která je zjevně magor. Koho zajímá jakou má chorobu? Mě ne, a scénáristu zřejmě také. Dějově je to bohužel velice předvídatelné a pouze jedna scéna ( s tetováním) mě skutečně překvapila a vyděsila. Hlavní devizou je každopádně herecké obsazení, které není nijak slavné, ale přesto vydává nejlepší výkony, jakého bylo schopné. Kámen úrazu je již zmiňovaný scénář, který nijak nenapíná a nedokáže pořádně navodit atmosféru. I přesto si myslím, že na jedno zkouknutí se to dá a možná se vám to bude i líbit ;-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)
  • Když dívky odcházejí z galerie umění, zastaví se u graffiti a vyfotí se spolu. Na fotoaparátu je viditelný obraz, který v daný moment vyfotily, avšak když si hned poté fotografii prohlížejí, od reality se liší. (Denila)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama