Reklama

Reklama

Televizní seriál o moderní Alence v říši divů. Alenka, dospělá ženská, cvičitelka karate, se zamiluje do Jacka. Toho ale unesou neznámí lidé vedení chlápkem s bílými vlasy - Králíkem. Při pronásledování Králíka se Alenka dostane do světa za zrcadlem, který vypadá spíše jako postapokalyptická krajina a město, a pokusí se Jacka zachránit. (honajz)

(více)

Recenze (26)

MedullaO. 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, avšak celé to působí jakýmsi nedomrlým dojemem, herecké výkony mi přišli velmi slabé a jestli občas někde byl náznak humoru, tak jsem to musel minout. A nezařadit Šklíbu do této adaptace ? To se neodpouští, jakýsi jeho halucinogenní náznak byla slabá náplast pro můj nejoblíbenější charakter v této pohádce. ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Možná mě doba, po kterou jsem se díval na obě části, přivedla k tomuhle hodnocení. na začátku jsem myslel an jasnou čtyřku, ale potom to byly samé pauzy, mezi první a druhou dokonce měsíční. Možná, kdybych se na to díval v kuse, měl bych jiný pohled, ale nemůžu si odpustit nesympatii ke kasínové části, připomínající mafiánské filmy. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Vize Říše divů, jak z pokřivených myšlenek Neila Gaimana. A protože já jeho světy, postavy a příběhy, které žijí, rád, měl jsem rád i toto. Takováhla díla by totiž měla být oslavována. Spousta nápadů na každém rohu, každý předmět má najednou nový význam a pomocí všemožných interakcí a převrácených logických zákonů se to do sebe všechno snaží ze všech sil zapadnout. Podivný svět, podivnější postavičky a jejich ještě prapodivnější myšlení a vyjadřování. Životní priority přeházené a vyprahované do extrémů stejně jako můj chvalozpěv. Nebudu ale tedy zastírat, Alice má svoje díry převážně v hluchých zdlouhavých scénách a občas nevyvážených hereckých výkonech, ale vzhledem k raritnímu výskytu podobných klenotů jsem jí je bez jakýchkoliv rozpaků odpustil. // Nejoblíbenější postava: Hatter // 85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úvod mě moc nenadchl, ale od chvíle, kdy se moderní Alenka dostane do světa za zrcadlem, naštěstí nastoupí trikové sekvence a najednou jsem měl pocit, že koukám na novější verzi Města ztracených dětí. Líbí se mi i ta myšlenka instatních požitků, jež mají nahradit myšlení a moudrost - v poslední době hodně aktuální téma, a v Británii zvlášť. Líbí se mi, že se to celé až tak vážně a jsou zde určité sebeshazovací momenty i pár vtipných hlášek. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nick Willing přetvořil klasickou Alenku k obrazu svému již podruhé, tentokrát v brilantně originálním provedení. Vážně jsem žasl nad fantazií tvůrců, kteří vytvořili novou bizarní Říši divů, v níž Kloboučník prchá motorovým člunem a královnina stráž létá na motorových plameňácích. Minisérie měla chvílemi svá hluchá místa, avšak svým zpracováním jde o další osobitě pojatý film od skvělé britské produkce. Trochu jiná Alenka, plná zajímavých scén a postav, doprovázená líbivou hudbou, v níž mě nejvíce oslovili Andrew Lee Potts jako Kloboučník a Kathy Bates jako Rudá královna. ()

Galerie (10)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama