Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 5

(série)
USA / Velká Británie, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington, Charles Dance, Liam Cunningham, Stephen Dillane, Sophie Turner, Owen Teale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae. Tyto čtyři násilné smrti dramaticky zamíchaly kartami na konci čtvrté řady. V zemi vládne podivný klid, kterého se pokusí zneužít ve svůj prospěch každý, kdo v Západozemí či v Essosu něco znamená. Na Černém hradě se John Sníh pokouší sladit požadavky Noční hlídky s příkazy od Stannise Baratheona, jenž se prohlašuje za právoplatného krále Západozemí. Cersei se mezitím ze všech sil snaží udržet v rukou otěže moci v Králově přístavišti, kde kličkuje mezi intrikami Tyrellů a sílící náboženskou sektou vedenou tajemným Nejvyšším vrabčákem. Jaime se vydává na tajnou misi. Zatímco Arya hledá za Úzkým mořem starého přítele, Tyrion je na útěku. Nebezpečí v Meereenu narůstá a Daenerys z rodu Targaryenů zjišťuje, že si její oslabené postavení žádá kruté oběti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hře o trůny evidentně dochází dech. Zvraty již nejsou co bývaly, dějově řada pokulhává za ostatními, zbytečně se vaří z vody. Střední část série mi dokonce přišla jako těžký průměr. Naštěstí se v závěru začnou opět dít zajímavé věci a pátá řada tak dostane grády. Opět tu máme spoustu akce, hutné (možná až zbytečně dlouhé a nudné) intriky, a spoustu dalších věcí, která dělá Hru o trůny tolik úspěšnou. Pátá řada mě napoprvé nepohltila, nebavila tolik jako předchozí, avšak nutno podotknout, že až na několik středních dílů, ani nezklamala. Hodně slabé 4* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nemilosrdném season finale 4. sezóny jsem si po vánočním nepřetržitém maratonu musel počkat, aby pátá série byla vůbec první, jež jsem sledoval “up to date”. V tomto ohledu se naštěstí neneslo těchto zmiňovaných 10 dílů v tak burácejícím napětí jako dvě předešlé řady. Ale stále bylo nad čím polemizovat, stále se objevilo množství scén, kterými jsme byli odrovnáni a stále bylo co očekávat od sezón příštích. R. I. P. Stannisovi, i přes jeho krutosti a cestu za mocí bez jakýchkoli servítek, to pro mě byl jeden z nejsympatičtějších králů celého Westerosu. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím pro mě nejslabší série.. Spousty věcí se hrozně táhne.. Spousty věcí mě dosti sere.. 🙂 Nechápu jak si vrabcaci mohou takhle dovolovat.. To samý synové harpie.. Že je někdo nezmasi.. Však armády na to jsou.. Arya.. Skřet jednoznačně nejlepší postavy.. 🙂 Smradocha už je mi líto.. Cersey je hrozná cubka.. A největší zmrdecek je Remsay.. zbytečné a nudné postavy.. Sansa a ten jak nemůže chodit... 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je vizuálně rozhodně nejpodmanivější ze všech. Nejvíce působí jako vysokorozpočtový blockbuster spíše, než jako temný fantasy seriál ze středověku. Bohužel ale logicky tím pádem přes všechnu svojí opulentnost a eye-candy look ztrácejí postavy a především tempo celé série, které se nebetyčně drolí především uprostřed a je obrovsky znát, že tvůrci tak trochu vaří z vody a snaží se načechrávat něco, co by standartně bylo vyřešeno během 4-5ti epizod. A to ještě k tomu dost nešikovnou formou (religiózními prvky apod.) Závěrečné tři epizody zachraňují tuto sérii od zážitkového průměru. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série bohužel nedokázala udržet tempo té čtvrté. První 2 díly jsou vyloženě utahané. Nejzajímavější dějovou linkou je bezpochyby zeď. Královo přístaviště pod nadvládou vrabčáků mě neoslovilo. Arya podstupuje dlouhý výcvik. Meereen se bouří a Daenerys neví, na kterou radu dát, zajímavé, ale rozhodně ne tolik, jako když Daenerys svá území získávala. Jaime a Bronn se vydali do Dorne, což bylo zajímavé zpestření, ale nic, co by sérii zachránilo. Ještě, že šestá série se vrátila do zaběhnutých kolejí. ()

Galerie (673)

Zajímavosti (28)

  • J.J. Murphy (Ser Denys Mallister) zemřel 4 dny po skončení natáčení svých scén pro tuto epizodu. Tvůrci se ho rozhodli nenahrazovat a jeho postavu vyškrtli ze scénářů ostatních epizod. (patrik1177)
  • V knihách jsou Tyrion (Peter Dinklage) a Jorah (Iain Glen) zajati otrokáři na lodi při plavbě do Meereenu. Jorah jich několik zabije a oni se rozhodnou vzít ho do bojových jam. Otroci také nikdy nehodlají Tyriona zabít nebo ho vykastrovat, ale spíše ho přivést do bojových jam pro zábavu. (mikki089)
  • Tato epizoda vyžadovala vysoký rozpočet na CGI a dostala se do bodu, kdy štáb vizuálních efektů musel požádat HBO o další peníze. (mikki089)

Reklama

Reklama