Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (47)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu nevím jak hodnotit. Poslední dvěma epizodám bych dala jednu hvězdičku, oproti prvním sériím je to propad až takřka do odpadních vod. Jenže seriál pořád sleduji a pořád mě více méně jakš takš baví, i když i o tom by se už také dalo polemizovat. Bojím se, aby se Hra o trůny nezvrhla v sebeparodii. Nebudu vypisovat nelogičnosti, které se vynořují jak se scénáristům zrovna hodí, jenom bych spoilerova a většina diváků si to stejně nějak osobitě zdůvodní. - Nebojím se o mnohé postavy, protože vím, že jsou tací, co zajisté přežijí žár ohně, sebedelší pobyt pod vodou a každý meč na ně namířený bude mířit zaručeně vedle.Nebudu už řešit to, že některé postavy z kraje sedmé řady se nám náhle vypařily do ztracena, však oni náhle zase někdy spadnou rovnou odněkud z nebes. Možná, když se tvůrcům zachce.- Takže závěrem: když přistoupím na to, že koukám prostě na nesmysl, co šel řádově dost dolů, na seriál, co byl kdysi Top a teď je na podstatně nižší úrovni a nebudu ty dvě kvalitativní dimenze srovnávat, můžu dát s klidem tři hvězdy, jen to fikne. Prostě přistupuji na hru, v níž už nejde o trůny, ale hru o to, co ještě snesou skalní fanoušci seriálu. A jak se zdá, my toho sneseme hodně. Koneckonců, furt lepší než nějaká ta Esmeralda, ne? ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejdůležitější epizoda celé série - nahodilo se hned několik vysvětlujících udiček, z nichž největší bomba je bezesporu: "Co je to annulment? Nějakýho Raggera." / I've grown used to him. / Don't you ever betray me again. / They're not beasts to me. | Jasný rozestavění figurek pro dvojdílný finále sezóny. P.S. Psychorovo teleportování mě baví. Fascinuje me, že tak inteligentní a nevyhulený mozek nedokáže pochopit princip vyprávění tohohle příběhu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne! Vážně? Už jsem ani nedoufal v záchranu jednorukého bandity, ale zadařilo se i přes plnou plátovou. To bylo ale příjemné překvapení. Zjistil jsem, že jsem až příliš velký rýpal, ale nejde mi do hlavy, kde vzali Lannisterové azbest na výrobu praporců. Chápu, že tvůrci chtěli, aby i největší tupec pochopil, čí armáda přišla skrz dračí oheň o zásoby, ale fakt mám věřit, že dřevo a maso shořelo, zatímco plátno ne? Gilly mě jediná dokázala překvapit, mrška jedna sečtělá, doposud jsem si myslel, že je Jon bastard Targaryenů, teď už je jasné, že je legitimní, no není to úža? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečný fanoušek si každý díl užije jen proto, že je se svými oblíbenými postavami. Takže přesvědčit někoho, aby pokleknul, není tak těžké, když máte za zády draka. Bratři se po letech sešli, ale do náruče si nepadli. Přesto snad mělo jejich setkání význam. Sam pochopil, že nelze po zbytek života jen číst o těch, co vykonali dobré skutky. Sníh se skamarádil s drakem. Arya si zahrála s Malíčkem na špiony, což bylo asi nejnapínavější z celé epizody. Cesta na sever se již nedá odkládat. Těm, co mluví o jakési teleportaci postav, doporučuji přečíst stávajích pět dílů od Martina, jelikož on píše stejným způsobem. Tak snad pochopí. Já naopak nepochopím ty, co byli znechuceni předchozími čtyřmi epizodami a sledují pátou, aby byli znechuceni znovu. Ať žijí intriky! Tenhle díl měl opět skvělý náboj! ()

Teg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě souhlas s tím co napsal Psychor. I když se to někomu nemusí líbit, Hra o trůny v této sérii už jen těží z velkého množství rozpracovaných příběhových linek a otazníků z pera autora a z toho že ukazuje divákům to, co si přáli vidět a Martin jim to upřel. Způsob, kterým během několika desítek minut navážou na pečlivě vypracované události předlohy přinejmenším zamrzí. Kupříklad nadechnutí Jaimeho a Bronna dlouho po bitvě, teleportace postav, absence vysvětlování jakýchkoli souvislostí, úžasná parta ve východní hlídce atd. Tato série by sama o sobě bez silné předlohy neobstála a propadla by se do černých čísel. DODATEK: Protože se tu množí komentáře zpochybňující kritiku "teleportací" dovolím si vysvětlit, co my, fanoušci knižní předlohy vnímáme na poslední sérii špatně. Na samotném vynechání děje v případě, že někdo někam cestuje není nic špatného, i když je pravda že Martin celkem důsledně popisoval i toto. Bývá ale slušnost mezi to vložit další příběhové linky tak, aby čas přesunu zdánlivě odpovídal, případně počkat do další epizody. To dá divákovi (čtenářovi) pocit, že nebyl uplně obelhán. Zde se už ani nikdo neobtěžuje cokoliv někam vkládat. Jon s Jorahem jsou na dračí skále. BUM. Jon s Jorahem jsou ve východní hlídce. BUM. Sedm statečných kráčí do bílé tmy. Důvod proč se to děje je myslím na snadě a úzce souvisí s tím, že se "scénáristi" snaží děj spíše zjednodušovat a nové zápletky už neotevírat. Pak by ale nemělo k tzv. "teleportacím" docházet tak, jako teď. Je to neuctivé k divákovi a kvalitní předloze. Ten kdo to nevidí, žije ještě pořád v opojení předchozích sérií a protože dostává pořádně "nažrat" hustokrutých scén, zapomíná, že už jídlo začíná trochu zavánět. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama