Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné a chaotické. Nemyslím si že to bol dobrý nápad zakončiť to 8 sériou nakoľko je to všetko zrýchlené a tie stretnutia ktoré mali byť dojímavé tým pádom zas tak dojímavé nie sú. Ale ak tvorcom dochádza para ta je to tak asi lepšie, ak by však boli viac talentovaní, pracovití a originálni, mohlo to mať kľudne 10 sérii aj viac. Stále je to však lepší priemer z GoT, hádam to pôjde len k lepšiemu (a to hlavne scenáristicky) ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velice ploché, odtažité a pramálo dramatické. Nemyslím si, že dobrý děj dělají bitvy, intriky, znáslinění, zabití apod., jak nám tady někteří fanoušci předhazují. Dobrý příběh je laicky řečeno příběh, z kterého nemůžete odtrhnout oči, zcela vás pohltí a netušíte, co se stane v dalším záběru, ale hrozně vás zajímá co bude dál a je úplně jedno, jestli tam na scéně komunikují dva lidé zdánlivě o ničem nebo se tam stínají hlavy postavám, u kterých by jste to nečekali. Viděné scény by mě měly intelektuálně nebo alespoň emocionálně obohatit. V mém případě se nic z toho nestalo. Kvalitativně šel seriál dost dolů, i když přibylo více peněz na bitvy a jiné pozlátka. Už 7.řada mě zklamala a seriál dokoukám jen z " povinnosti", protože kdysi patřil k nejlepším seriálům, jaké jsem kdy viděla. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby táto zoznamovačka a stretávka všetkých so všetkými neobsahovala kinoscénu ako vycvičiť draka, znížim hodnotenie. Pre fanúšika príjemné, pre diváka, ktorý by sa na GoT pozrel prvýkrát v tejto epizóde, to bude prázdne a bez invencie, len s pár odhaleniami a motívmi pozdržanými do ďalších epizód. Zdržanlivé. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu GoT pokračuje v tom co dělala do teď. Rozehrává příběhy, mini příběhy, linky a duely. Tentokrát ovšem již na méně frontách, na méně místech a drolí to mezi méně postav. První epizoda byla v určitém slova smyslu klasickou první, tak jak je známe. Ovšem krom připomínání toho co se stalo musí stíhat rozehrávat až příliš. I proto mě zde, až na jednu výjimku chybí dialogy ostré jako všechny břitvy sedmi království. To co bylo GoT vytýkáno, tedy někdy až nesnesitelná zdlouhavost se mění místy až na přílišnou uspěchanost. Jenomže i když mám výtky a není jich úplně málo, vrátil se mi nejlepší seriál všech dob a já si ho nehodlám kazit tím, že budu hledat chyby. 1. epizoda za 75 procent. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama