Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (139)

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatím ''pouze'' vodopád emocí který ještě vyústí ve velkolepém mořebití emocí, pokud by člověk začal koukat až od osmé série, první dva díly by pro něj byla naprostá nuda a neporozumění, pro nás, skalní fandy ultimátní záplava emocí. První dva díly se mnou udělali přesně to co jsem očekával, totiž naprosto roztavili. Suprová procházka mezi všemi postavami a připomenutí že každou z nich budu moc a moc oplakávat, nevim jestli mi uplně budou stačit kapesníky 100% důležitý komentář : Ellmariachi , Vtipný komentář : 7benjamin7 , Ignorantský komentář : Psychor ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte nikdy sa na čsfd neprejavila úbohosť tunajších užívateľov ako teraz. 89% na Imdb versus 77% na čsfd sú jasným dôkazom toho, ako vyzerajú hodnotenia na tejto databáze. Už dávnejšie som uvažoval nad odchodom, ktorý by bol nepochybne správnym krokom. Už iba hodnotenie tunajšieho samozvaného hororového experta je dôkazom toho, aký ľudia sa považujú za filmových znalcov a jeho predpoveď o tom, ako zažiari mimo iné Kliatba kvíliacej ženy vychádzajú do bodky. Celá atmosféra druhej epizódy je dokonalým obrazom beznádeje, ktorá obyvateľov Severu sužuje a dočkáme sa aj dvoch dôležitých udalostí. Moment, keď pri krbe začne znieť pieseň a následné prestrihy na Zimohrad vo mne vyvolali zimomriavky, ktoré dokázali prekonať azda iba momenty v hre Zaklínač 3 a Geraldova návšteva bažín vo Velene a stretnutie s bôžikom Jankom a trojicou bosoriek. Z filmového sveta čo sa týka atmosféry pred bojom sa tomu dokázal priblížiť iba Pán prsteňov, Kráľovstvo nebeské a obesenie chlapca vo filme Nepriateľ pred bránami, nik iný sa nedokázal s atmosférou pred rozhodujúcou bitkou tej z druhej epizódy ôsmej série ani len priblížiť... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som už v komentári na predchádzajúci diel spomenul, táto časť je nutná. Vyplavuje na povrch tak potrebné emócie pred veľkou bitkou. Vzťahy sa vyostrujú a z nepriateľkou na život a na smrť sa stávajú bratia v meči. ktorý bojujú za spoločnú vec. Príchod Chaimeho ma úprimne potešil, toho chalana si idem od prvej séria a páči sa mi jeho charakterový prechod. Arya konečne nabrala gule. Sansa dala Danerys jasne najavo že sever už neohne chrbát pred žiadnym južanským kráľom. Theon došiel a priniesol toľko očakávané zimomriavky. Ako som povedal, táto časť bola viac ako nutná lebo armáda nemrtvých už zaryla kopýtka svojich koní do snehu pred Zimohradom. 83% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He’s only second man in my life I can say that about." "Who was the first?" "Someone taller." Jestli má z podobnejch dialogů Sansy a Daenerys bejt nějakej running joke táhnoucí se poslední sérií, stěžovat si nebudu. A doufám, že nás čeká opravdový WTF zakončení, protože vichni ti idioti, co tak děsně vyváděli z jedný decentně natočený scény, by při nějakym fakt WTF zakončení mohli dostat šlak a tim prospět lidstvu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama