Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velice ploché, odtažité a pramálo dramatické. Nemyslím si, že dobrý děj dělají bitvy, intriky, znáslinění, zabití apod., jak nám tady někteří fanoušci předhazují. Dobrý příběh je laicky řečeno příběh, z kterého nemůžete odtrhnout oči, zcela vás pohltí a netušíte, co se stane v dalším záběru, ale hrozně vás zajímá co bude dál a je úplně jedno, jestli tam na scéně komunikují dva lidé zdánlivě o ničem nebo se tam stínají hlavy postavám, u kterých by jste to nečekali. Viděné scény by mě měly intelektuálně nebo alespoň emocionálně obohatit. V mém případě se nic z toho nestalo. Kvalitativně šel seriál dost dolů, i když přibylo více peněz na bitvy a jiné pozlátka. Už 7.řada mě zklamala a seriál dokoukám jen z " povinnosti", protože kdysi patřil k nejlepším seriálům, jaké jsem kdy viděla. ()

stret 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neprítomnosť George R. R. Martina je do očí bijúca. Tam, kde bol inteligentný dialóg - ktorý bol podstatou celej ságy - je len tliachanie. Tam kde bolo prekvapenie a dej je len priemerná rutina. Ostala forma, zmizol obsah. A na tej forme bez obsahu bude minutých mnoho peňazí na štandardné potešenie milovníkov akčných brakov. A to lietanie na drakoch..... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě jen a jen průměrný díl, který asi budu brát s rezervou, protože se zde vlastně nic nestalo a je to spíš takové vysvětlování předchozích epizod a společné setkání všech na zimohradě. Na to, že fanoušky už tak oje*ali o "celovečerní díly", které původně slibovali, tak si myslím, že další podobně nic neříkající díl si už tvůrci moc nemohou dovolit, tak snad nešlápnou vedle a budou další díly o něco lepší. Věřím, že zapálení fandové GoT by tenhle díl vychvalovali i kdyby tam bylo 54 minut černé obrazovky, ale jako normální divák, co se na seriál dívá proto, že ho baví, a ne proto, abych byl "cool" jak většina dalších, tak to hodnotím průměrem, protože na víc to nemá. ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samostatné epizody nehodnotím, ale vyjádřit ohromení z nejočekávanějšího seriálového comebacku prostě musím. Už jen pro ten masakroidní konec se divím, že sem všichni neházíte pětky a na poměry GOT spíše díl podhodnocujete. No jo, to jsou ta stupidní očekávání toho, že hned po úvodu začne řežba s Chodci. Počkejte si na Battle of Winterfell, tam se toho nabažíte za oněch 72 minut ažaž. “What is dead, may never die!” ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl sem to dvakrát a řeknu to s klidným svědomím ještě i šestkrát. Ten seriál jde do takových sraček, že je až neuvěřitelný, kolik lidí to tu slepě žere! Tahle epizoda byla stupidní, obkecaná tak hloupýma a nesouvislýma dialogama, jenom proto, že tvůrci si asi myslí, že nám chystají půdu, tak se jim nějaká ta debilita sežere. Jako ukončit předchozí sérii útokem na Zeď a začít novou takovouhle sračkou, to chce mít hodně vypitej mozek. Jediný, co na tom seriálu ještě stojí za to jsou kostýmy a výprava! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama