Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, co je ten nejlepší tah před zcela rozhodující bitvou? Naštvat a emočně vykolejit jednu z nejsilnějších postav a spojenců. #JohnTargaryenForTheWin Skutečně vidím, že bez předlohy G.R.R. Martina je GoT jen dalším z přinejlepším Bčkových seriálů (ostatně to už jsem psal o sedmé sérii). Jsem si jistý, že co se týče akce, další díly to zachrání; kvalitní seriál ovšem není jen o bitkách, ale příběhu, a ten tu není skoro žádný (aneb pokračujeme v fan-service sedmé série). Některé vtipy fajn (obří mléko, nebo hlášky Tyriona). V mnoha věcech souhlasím s husak_k, snad nejhorší epizoda seriálu. Kdyby se na konci aspoň něco stalo, hodnotil bych lépe (doufal jsem v cliffhanger). 40% ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* si to u mě drží, ale popravdě, druhá nejslabší epizoda seriálu a nejhorší na tom je, že oba díly jsou prozatím u poslední série. Nikdy předtím se vlastně neudálo nic v prvních dílech série. Momentálně je to furt o mluvení, mluvení a zase jenom mluvení. Žádný komplot, politická hra, prostě nic, některé postavy se chovají iracionálně. Avšak díl má i svá pozitiva, kterých je též docela dost a moje hodnocení si to zatím uchovává. Doufám ale, že třetí epizoda se ukáže jako ta nejdražší ze všech, jak nám tvůrci již slibují přes rok. ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Konečně se z postav dere opatrně ven ta potlačovaná lidskost. Konečně se všichni ocitli v kruhu lidí, kde si mohou relativně věřit a otevřít se. Krásná pocta "outsiderovi", jedné z morálně nejčistších postav. Taky skvěle cítit pocit osudovosti a nejistoty. A v takovéhle atmosféře mi i to první milování přišlo jako něco krásného - zažít ještě něco, o čem všichni neustále mluví, když se možná blíží konec. Tolik odlišné od běžného kontextu GoT bordelů. Odkryly se nějaké další záhady ohledně Brana a Night Kinga a opět skvělé sledovat reakce Jona a Dany na informace, které úplně obrací jejich svět a identitu vzhůru nohama. Dost možná pro mě emociálně nejsilnější epizoda, protože vidět všechny ty postavy pohromadě, jak spolu interagují a zároveň, spojeni hrozbou přesahující všechny rodové šarvátky, jak jsou schopni spolu v této epizodě tak lidsky vycházet i přes všechny ty komplikované vztahy. Tento rozměr mi v GoT v porovnání třeba s Pánem prstenů nebo Harry Potterem chyběl, ale vypadá to, že jsem se dočkal, a ve výsledku to možná bude právě pro tu komplikovanost vztahů o to dojemnější a realističtější. Protože kdo má i se svými nejbližšími naprosto idylické vztahy? Jsem zvědavý hlavně na Dany, která se z mé nejoblíbenější postavy v posledních sériích propadla na žebříčku sympatií poměrně hluboko. Jak se postaví k oné novině bude podle mě finální test jejího charakteru. ()

Hild 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě jedna z nejlepších epizod celého seriálu a vůbec se za to nestydím. Hra o trůny nikdy nebyla o velkých bitvách, ty byly vždy spíše jako bonus. Tvůrci tento díl označili jako "love letters to characters" a já si to naprosto užila. Všichni víme, jaká epizoda bude následovat, takže jsem tuto epizodu brala zároveň jako jedno velké loučení. Emoce fungovaly na 100%. Že na podobné epizody už není čas? Já naopak tleskám tvůrcům, že ačkoliv mají jen 6 dílů ve finálové sérii, nechali si tuhle jednu epizodu naprosto dedikovanou postavám, aby se prohloubily emoce a dopad příštího nášupu byl tak o to větší. Schválně kolikrát jste během této epizody měli pocit, že danou postavu vidíte naposledy? A kolikrát jste si řekli, že to loučení bude těžké? Ten kdo říká, že tahle epizoda byla zbytečná a nesmyslná výplň, nikdy nebyl opravdový fanoušek Hry o trůny, nebo nikdy nepochopil, o čem to celé vlastně je. Jsem si navíc jistá, že tato a příští epizoda bude ve výsledku fungovat jako jeden velký epický film. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vtipné sledovat, jak Hře o trůny fanoušci vyčítají množství tlachání bez většího posunu děje. Takovým "fandům" bych doporučil znovu si pustit první díly seriálu, které na tlachání byly postavené. Ano, čekáme kulervoucí finále, ale před každým velkým finále něčeho tak velkého musí přijít chvilka oddechu, kdy se jednotlivé postavy s divákem ještě mají čas rozloučit. Kdo ví, kolik těch Tormundů, Brian, Podriků nebo i větších postav v dalších dílech zemře. V dalším díle se sice obávám přesunu děje někam mimo Zimohrad (snad to bude planá obava), ale i tak je na velkou a spanilou jízdu parádně zaděláno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama