Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (139)

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal jsem, že budu spíš trpět ze smrtí všech postav a bát se každého záběru, ale zatím se spíš musím "smát" dětinským rádoby vtipům. Ještě že se příště začne už pod dohledem Miguela Sapochnika mlátit, vraždit a dělat to všechno, o čem by tahle série měla být, protože tohle je zatím jen celkem zbytečné natahování děje. Sice se toho hodně děje v pozadí, ale jinak nuda, sorry. ()

Jason.Cruger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem.. Ľudia si sťažovali urýchlenému priebehu predošlej série, tak sa štáb poučil a naservíroval nám všetky stretnutia, rozhovory, nedoriešené veci priamo - bez ktorých by sme (podľa mňa) len ťažko došli ďalej a ľudia si sťažujú na "kecacie epizódy". Netreba však zabúdať na Dynamiku deja a keď v prvom diely sme mali veľku dialogovú časť ktorá sa musela vystriedať vizuálom a k a Let na drakoch a príchod do kráľovstva, tak v tomto diely vidíme len tu dialogovú časť čo automaticky nám hovorí že v ďalšom diely nič také nebude a budeme sa "len" pozerať na sled udalostí. Každopádne pekný diel, vyeskalovaný do detailov, troška ma mrzí odbitie Deny a Jona ktorí si majú povedať toho viac ako sme doteraz videli, dobrá práca s Aryou a ukázanie ľuďom že niektoré postavy už dospeli a rovnako aj záverečná scéna pri krbe. Snáď nikomu neušlo že tento diel je len rozlúčka s postavami o ktoré v nasledujúcom deji prídeme, rovnako bolo dosť zretelné aj zrejme o ktoré postavy konkrétne. PS: Troška som sklamaný že nám dej neustále ukazuje ako je moc "bezpečno" v kryptách a opakuje to čo nám automaticky predpovedá že tam príde zvrat a bezpečno rozhodne nebude. (Žeby nemrtví Stárkovci vyliezli?) Uvidíme každopádne budúca epizóda je rozhodne posledná kde vieme ešte že sa udeje nejaký boj, čo príde po ňom netuší nik. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle ze začátku říkala, že to vypadá slibně, dialogy konečně nebyly tak strašný a zdlouhavý a začaly dávat smysl, příběh se konečně trochu rozjel a rivalita Daenerys se Sansou mě začala docela bavit, ovšem pak přišla druhá půlka.. Co si budem povídat druhá půlka stála úplně za hovno. Dialogy ve druhý půlce byly napsaný jako pro béčkovej film. Posezení u krbu, kde se nakonec sešly skoro všechny důležitý vedlejší postavy nějakou záhadnou náhodou (a to myslím doslova, protože každejch asi 30 sekund přišla další postava a takhle to pokračovalo dokud jich nebylo asi 8, což mi přišlo jako totální sračka, protože kolik lidí by asi tak před bitvou napadlo jít k tomuhle konkrétnímu krbu?), patřilo právě k výše zmíněným dialogům z béčkovýho filmu. Tvůrci zřejmě potřebovali slibovanou největší bitvu v dějinách oddálit co nejvíc, tak tam nasrali tenhle skvost. A to jsem ještě ani nezmínila pasování Brien na rytíře, což byl snad nejvíc trapnej okamžik v tomhle díle. Co musím ještě zmínit je taky šukačka Aryii a Gendryho - celý GoT doufám, že k tomu nedojde a hádejte co.. k tomu se ještě přidá to Aryii otřesný nucený hraní (nutno podotknout, že její hraní je strašný jenom v osmý sérii, dřív mi přišlo, že je to docela solidní herečka). Poslední věc - feminismus v osmý sérii nezávratně stoupá (musím říkat víc?). Hodnocení: 5,5/10 ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He’s only second man in my life I can say that about." "Who was the first?" "Someone taller." Jestli má z podobnejch dialogů Sansy a Daenerys bejt nějakej running joke táhnoucí se poslední sérií, stěžovat si nebudu. A doufám, že nás čeká opravdový WTF zakončení, protože vichni ti idioti, co tak děsně vyváděli z jedný decentně natočený scény, by při nějakym fakt WTF zakončení mohli dostat šlak a tim prospět lidstvu. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očividně, když jde o život všech živých, tak se vymýšlí strategie a buduje obrana, aby měli co největší šanci, na záchranu světa. Oni místo toho pijou víno u krbu a kecaj nesmysly. Jasně, chápu, je důležité dát fanouškům to co chtějí. Všechny ty postavy se před bitkou setkaj, řeknou si pár slov, uzavřou určité linky. Kdyby ty dialogy aspoň stály za to. Nestojí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama