Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadně nehodnotím nebo nekomentuji díly zvlášť. Ale tady si to neodpustím. Někde jsem slyšel, že to měl být epic, vrchol, lepší než bitva o Minas Tirith. Ha, dobrý vtip. Nepřehledná - chaotická, tmavá bitva kde nebylo pomalu nic vidět, chaos zmítal chaos, totální nelogičnost nebo tupost některých postav - rozuměj scén, čekal jsem od toho daleko více. Dokonalá hudba a poletující draci nejsou vše. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta filmařských prohřešků, ale aspoň se SAKRA po těch dvou prvních uspávacích dílech závěrečné série konečně něco dělo! Dal bych i 5 hvězdiček, kdyby se ovšem 100% čistého času této epochální bitvy neodehrávalo ve tmě a vichřici, což značně znesnadňovalo orientaci v postavách (občas bylo třeba zabrat detail něčí tváře, aby bylo zřejmé, že ještě žije). Napjaté očekávání, kdože si to tedy ještě zahraje ve zbylých třech epizodách bylo odměněno exitusem několika více či méně zásadních figur této série. Jsem zvědav na další díl... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná káva, to ako čo je? Prvé dva diely ako že tejto finálnej série, len suchý vatový nástrel bez lepšieho pohybu vpred, dokopy nič záživné neponúknu a dokonale to zabijú v tretom diely, kde má prísť na akúsi veľkú bitku ale sledujete len krásnu snehovú víchricu, prípadne všade prítomnú tmu, dokopy nič poriadne nevidieť, len mihot, kto proti komu vlastne bojuje. Takže neviem čím to ma upútať a keď ako že má k niečomu prísť v troška viditeľnejšej perspektíve, tak to je len jedna pritiahnutá scéna za vlasy za druhou, to im ako riadne švihlo v gebenách. Gradácia ako hovado. Nemám slov. No tak dokonale to dodrbali, tak na toto sa ako čakalo skoro dva roky??? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Z počátku to vypadalo na naprosto luxusní a úžasnou bitvu. Dlouho tato epizoda neměla ani tu nejmenší chybičku. Opravdu luxusní gradace napětí a hra s atmosférou, při čekání na střet, který diváci netrpělivě vyhlíželi 8 sérií. Naprosto všechno bylo správně a byla připravená ta nejlepší možná půda pro nejepičtější díl všech dob. Pak se ale postupně všechno začalo naprosto zbytečně srát a já konečně pochopil, čím tvůrci nasrali celé zástupy diváků. Mohou za to totální černé díry v logice a nekonečný strach odstranit ze světa některou ze zbylých postav. Vznikla epizoda, která je tou nejepičtější, co se týče efektů a válečné vřavy, ovšem s naprostou absencí jakéhokoli náznaku logiky. A tak jsem byl asi milionkrát svědkem toho, že některá z postav zůstala v obležení a v jeden moment se na ni hrnulo dohromady asi 40 zmrzlých nepřátel, načež následoval střih na jinou postavu a jakmile se po chvíli vrátila kamera na původní postavu, kterou každý rozumný divák pokládal za mrtvou, tak jsem s hrůzou zjistil, že to tato postava nějakým nevysvětlitelným způsobem přežila. Když něco takového uvidíte v jednom dílu asi 15x, tak si zatraceně rychle uvědomíte, že je zde něco kurevsky špatně. Také úplně pozitivně nemohu hodnotit vyobrazení noci, neboť to tvůrci s tmou trošku přehnali. Mnohokrát ani netušíte, koho vlastně zrovna vidíte bojovat a umírat. Na rekapitulaci celkových ztrát si tedy budu muset počkat do další epizody. Každopádně jich bohužel nebylo mnoho, a to ani navzdory zcela evidentní přesile a naprosté bezvýchodnosti dané situace. Opravdu jsem byl svědkem obrovských a nechutných scénáristických kliček, což je v rámci tohoto seriálu nový prvek a také spolehlivá zkratka do pekel a seriálového zavržení. Tohle tvůrci posrali v opravdu velkém stylu. K samotnému závěru se asi raději ani nehodlám vyjadřovat. To byla opravdu trapárna a fraška nejhoršího řádu. Takovou čurákovinu si věrní fanoušci nezasloužili. Ani se nechce věřit, že něco takového mají na svědomí ti stejní lidé, kteří pro diváky tolik sérií připravovali naprosto inteligentní a nečekané zvraty. Teď už pravděpodobně můžeme namísto zvratů očekával leda tak zvratky. Se zármutkem v srdci dávám slabé 3 kousky. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Před samotným shlédnutím se na vás ze všech stran valí, že něco tak velkolepého bylo doposud k vidění pouze v LOTR, vol. 2. Předmětná velkolepost je ale k ničemu v případě, kdy více jak polovina filmu je kvůli tmě a rychlosti akce vlastně jedna rozmazaná šmouha. Tak když samotná bitva stojí za houby, tak alespoň doufáte, že milenecké duo na svých "ořích" něco předvede, ale ouha! Jon s Daenerys si letí asi do teplých krajin a armádě spojenců pomohou skutečně zanedbatelně. No a pak samozřejmě závěr. Osm sérií a divák dostane toto? Nikdo významný nezhyne a co dál? Osobně jsem doufal, že GoT budou zejména o bitvě mezi světlem a nocí, ale to jsem se asi šeredně spletl! 62 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno