Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když více jak 65 dílů vše funguje, je logické a pochoptelné. A najednou vidíte bitvu ve které se dějí věci co postrádají logiku a vy jen čumíte na obrazovku a nechápete je prostě něco špatně. Zjevně byli ty dva roky přestávky chyba a někdo myslel tak dlouho až vše dokurvyl. Třeba ještě nakonec překvapí, ale po tomhle se mi tomu už moc věřit nechce... ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukázka scénáristické bezradnosti v praxi a z mé strany divácké zklamání roku. Z vyvrcholení celého seriálu (sorry, ale bitva o trůn se mi nejeví jako větší vzrůšo než souboj o přežití lidské rasy - pokud to tedy měla být vedlejší linka, hodně se to vymklo z rukou) udělali tvůrci jedno velké meh. Symbolika i náznaky hlubšího a sofistikovanějšího rozuzlení roztroušené během předešlých sezón byly s přehledem odignorovány a logika šla taky stranou (za všechny “pojďme se schovat do kobky plné mrtvol, ačkoli víme, že je Night King umí oživit”). Zbylo hollywoodsky plytké what you see is what you get, což je velká škoda. Prvních pár sezón zjevně ideově držela nad vodou knižní předloha, ve chvíli, kdy už byl seriál plně v rukách scénáristů, začly se objevovat velké trhliny a zploštil se do příběhu myšlenkově asi tak bohatého jako je Krtek a autíčko. Myslím, že jakýkoli z trochu příčetnějších fanoušků by zvládl využít potenciál této epizody lépe (od stolu nadhazuju boj s oživlým Nedem Starkem nebo třeba to, že by Bran nemusel být jen pasivní vegetable trousící tajemné hlášky). Po tomto dílu už od show nic převratného nečekám a doufám, že aspoň kniha uspokojí moji touhu po nějakém smysluplném vyústění. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dynamické duo Benioff /Weiss znovu představilo divákům své pojetí válečné taktiky a i tentokrát jsem málem plakal zoufalstvím. Nebudu tady rozebírat všechny nesmysly, se kterými zase v bitevní vřavě přišli, to už detailně provedl KM Phoenix, omezím se jen na konstatování, že mi celá bitva přinesla asi takový zážitek jako půlnoční boj znepřátelených černošských gangů v tunelu (občas jsem zahlédl bělmo, občas se zableskly zuby). Myslím, že by scénáristé udělali lépe, kdyby se po bitvě sešli dva strážní na hradbách a padaly by věty jako: "To byla včera ale bitva, co?" " No to teda! A viděls, jak hned na začátku zmasakrovali Dothraky?" No, a takhle by to mohlo hodinu pokračovat a měl bych mnohem lepší přehled o tom, co se dělo. Doufám, že se bude ve čtvrtém dílu provádět nějaký výřad, mám totiž dojem, že zemřelo pár délesloužících charakterů, ale pro nedostatečné osvětlení si tím nejsem jistý. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně ta epizoda o které se budou dva tábory hádat zda se povedla nebo ne. Hned z kraje mohu říct, že patřím mezi tu šťastnější polovičku. Co se týká emocí z boje, tak bitva bastardů je pro mě strop. V ostatních aspektech u mě ale převládá velká spokojenost. Vyzdvihnu herce, kterým věřím, že nevěří, že jejich postavy přežijí. Z očí jim tryská strach, zoufalství a bezmoc. Scéna s Dothraky je parádní a v tu chvíli si stejně jako postavy uvědomíte, že je zle. Ten pocit mi zůstal celou epizodu. Jistě tak nějak člověk ví, že se něco musí stát, ale jak se kupí jeden neúspěch za druhým už i já přestával věřit. A přesně za tenhle pocit, který na mě tvůrci přenesli dávám plný počet. 90 procent. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec za čtyři slunce, ale nenechte se mýlit. Na kvality tohoto seriálu jde o průser. Průser o to větší, že mělo jít o jednu z nejpamátnějších bitev i epizod seriálu, protože zde došlo k vyvrcholení už od první série ukázané zápletky. Obrovská dechberoucí bitva to skutečně je. Jen je většinou moc špatně vidět a kolikrát je tak nepřehledná, že jsem měl co dělat abych se v tom chaosu neztratil. Ale ok beru to, že bitva takových rozměrů prostě chaos je. Oproti tomu mě mrzelo, že celá skoro devadesáti minutová epizoda byla jen a pouze efektem bez hlubších emocí, které jsem si na tomto seriálu tak oblíbil. Zde smrt nebyla jen smrtí, opravdu bolela. Tento díl jakoby najednou na zcela zapomněl. Co nejvíce mě ale s...e je fakt, že se seriál definitivně vykašlal na snahu o realističnost ve fantasy světě. Tuto bitvu prostě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! neměla jistá strana prohrát tou cestou, kterou prohrála, protože dle logiky prvních sérií měla veškeré trumfy v rukou a tento moment překvapení naprosto do celku G. R. R. Martina nezapadá. !KONEC MOŽNÉHO SPOILERU! To mě nejvíce mrzí a je to i důvod, proč jsem šel s hodnocením tak dolu. Byla to vskutku epická, špatně nasvícená bitva s nechtěným vyvrcholením. To je myslím trefné shrnutí. Opravdu mě to bolelo, a to jsme u kvality čtyř hvězd. Inu, hold to tak je. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama