Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Co jsem na GoT milovala nejvíce? Chytré dialogy a výborné, mnohovrstevnaté postavy. A Knight of the Seven Kingdoms byl jen další z dlouhé řady potvrzení, že obé je v tomto seriálu již v nedohlednu. Prázdný díl, kde nikdo nepověděl nic zajímavého. Chování postav neodpovídá jejich vlastnostem budovaným uplynulých sedm let (a alespoň první čtyři roky budovaným skutečně poctivě). Temný, nelítostný svět podobný středověku, včetně násilí, sexismu, otrokářství atd., je během pár dílů bořen moderními myšlenkami rovnosti, tolerance, feminismu a vzájemné spolupráce. Nevadí, že sedm let byl Jaime Lannister vrah a spíše záporák, který de facto započal celý konflikt mezi Lannistery a Starky, a který ještě v šesté sérii zaníceně tvrdil, že mu záleží jenom na Cersei a všechny by kvůli ní zabil. Teď je to kámoš, Cersei je mu ukradená, protože "se změnil". To samé Tyrion, z chytrého alkoholika a děvkaře se stal průměrně inteligentní mnich, který se hodlá sebe zdokonalovat, protože se také "změnil". Všem bylo vše odpuštěno, ze všech jsou náhle kladné postavy a jejich vzájemné dialogy se stávají z 90% z rekapitulování minulého děje ("Pamatuješ, v jakých bitvách jsi bojoval? Pamatuješ, jak ses choval? Pamatuješ, co jsi říkal?"). No, já si bohužel pamatuji, jaká Hra o trůny bývala na začátku. Když dokázala být zajímavá, strhující a chytrá díky skvělým charakterům, výborným dialogům a charismatickým hercům, ne díky CGI drakům a očekávání CGI bitev. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Stále je mi záhadou, co většinu diváků na této sérii tolik sere. V mých očích se prozatím odehrává naprosto dle mých očekávání, a to co se týče děje i kvality. Mnoho "odborníků" si zde stěžuje na rozpad logiky. Osobně mi chování a počínání jednotlivých postav dává dokonalý smysl. Teď, když se svět lidí blíží do záhuby a stojí na prahu více než možného konce, tak se konečně projevují skutečné charaktery jednotlivých postav. Pozvolný úvod do děje a příprava na bitvu. Společné posezení u krbového ohýnku a společné vyčkávání na bitvu a užívání si pravděpodobně posledních chvílí mnoha postav (alespoň v to doufám, další epizoda si přímo žádá nějaká úmrtí a konečně také překvápka). Kdy jindy jsme během seriálu mohli vidět skoro všechny oblíbené a zajímavé postavy na jednom místě? Někdo vzpomíná na slavné chvíle hodny pamatování, někdo zase chce na poslední chvíli poznat všechny krásy života, například přijít o panenství. Scénka s Maisie Williams byla více než vtipná. Vzhledem k tomu, že kočka vypadá na nějakých 13 let, tak to celé mělo jakýsi zvláštní pedofilní nádech. Také mě pobavilo, kolik muselo dát tehdy práce se vůbec propracovat k nahému partnerovi přes mnoho vrstev těžko sundatelného oděvu. Zatím jsem spokojen a mile překvapen. Seriál se nese ve velmi příjemně ponuré atmosféře. Další epizoda už je zbarvena kapitalistickou modří, takže jsem z celého srdce zvědavý, jak se někomu mohlo podařit takovým způsobem doprasit dílo, které jsem osobně považoval za nedoprasitelné. ()

Reklama

Jason.Cruger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem.. Ľudia si sťažovali urýchlenému priebehu predošlej série, tak sa štáb poučil a naservíroval nám všetky stretnutia, rozhovory, nedoriešené veci priamo - bez ktorých by sme (podľa mňa) len ťažko došli ďalej a ľudia si sťažujú na "kecacie epizódy". Netreba však zabúdať na Dynamiku deja a keď v prvom diely sme mali veľku dialogovú časť ktorá sa musela vystriedať vizuálom a k a Let na drakoch a príchod do kráľovstva, tak v tomto diely vidíme len tu dialogovú časť čo automaticky nám hovorí že v ďalšom diely nič také nebude a budeme sa "len" pozerať na sled udalostí. Každopádne pekný diel, vyeskalovaný do detailov, troška ma mrzí odbitie Deny a Jona ktorí si majú povedať toho viac ako sme doteraz videli, dobrá práca s Aryou a ukázanie ľuďom že niektoré postavy už dospeli a rovnako aj záverečná scéna pri krbe. Snáď nikomu neušlo že tento diel je len rozlúčka s postavami o ktoré v nasledujúcom deji prídeme, rovnako bolo dosť zretelné aj zrejme o ktoré postavy konkrétne. PS: Troška som sklamaný že nám dej neustále ukazuje ako je moc "bezpečno" v kryptách a opakuje to čo nám automaticky predpovedá že tam príde zvrat a bezpečno rozhodne nebude. (Žeby nemrtví Stárkovci vyliezli?) Uvidíme každopádne budúca epizóda je rozhodne posledná kde vieme ešte že sa udeje nejaký boj, čo príde po ňom netuší nik. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očividně, když jde o život všech živých, tak se vymýšlí strategie a buduje obrana, aby měli co největší šanci, na záchranu světa. Oni místo toho pijou víno u krbu a kecaj nesmysly. Jasně, chápu, je důležité dát fanouškům to co chtějí. Všechny ty postavy se před bitkou setkaj, řeknou si pár slov, uzavřou určité linky. Kdyby ty dialogy aspoň stály za to. Nestojí. ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakespearovská předbitevní epizoda, která ovšem hříšně kulhala v dialozích (Dany vs Sansa), při kterých si člověk připadal místy až trapně, zakončené několikrát zopakovaným klišé, kdy je konfrontace přerušena právě ve chvíli, kdy začne být zajímavá. Spoilery: Až na několik wtf momentů (Scéna Aryi a Gendryho, nastavovaná dvěma scénami, Tormund a obří mléko) vcelku obstojný díl, který neměl větší úkol, než prodloužit napětí a bez zásadních zvratů dokončit znovushledání postav. Nejlepší scénou bylo nakonec pasování Brienne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama