Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

A zase je tu ostudný katastrofický shit, čili TG + PARODIE + PG8! S trpasličí Srah Connorovou a zcela nesympatickým h*vadem Courtneyem, alias Reesem. Naprostá prasárna a tímto nadobro končím s jakýmkoliv pokračováním Termouše teplouše. Tvůrci naprosto jebou na nějakou prvotřídní krvavou akci. Chtěj si jenom nakapsovat na kvalitní značce a taky mě s*re i Šwajcík, že se nechá zelenýma doláčema omámit a naprosto přišel o rozum, když do týhle hrůzy na starý kolena vlezl. Kde jsou ty časy, kdy v 90' letech opakovaně T3 bojkotoval, že málem vůbec nevznikl. Mnohém víc bych ho ocenil v dalším díle Postradatelných. Tam byla alespoň nějaká logika a důstojnost a ne v tomhle plivajzu. Jednu hvězdičku uděluji pouze Leemu, který mi ještě tak nějak do filmu zapadal, žel jeho postava, dostala ve filmu velice málo prostoru. Z ostudy kabát si udělal i James Cameron, který film doporučoval. Nejspíš mu v tom Mariánským příkopu dočista vyměknul mozek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najnovší diel zo série akčného kultu, ktorý márne snaží nadviazať na úspechy pôvodných Cameronových veľkodiel. Ale úprimne, čakal niekto viac? Pokiaľ upustíte z očakávaní a nie ste ich fanatický uctievač, dočkáte sa dobrej zábavy a nudiť sa rozhodne nebudete. Je fajn, že tvorcovia látku nezobrali tak vážne ako v Salvation. Pravdepodobne nebudete tento diel pozerať x-krát ako T2 , ale koho to zaujíma. Od začiatku mal príbeh veľmi dobré tempo a body si rozhodne nazbierala akcia. Ani raz som sa nenudil aj vďaka komplikovanému príbehu, ktorý sa napriek mnohým časovým líniám a zvratom nevytrhol tvorcom z rúk. Obsadenie však nebolo najšťastnejšie a okrem samotného Arnieho to herecky nijak zvlášť neiskrilo. Každopádne, ak sám Cameron povie, že toto je jediné obstojné pokračovanie jeho vízie, tak asi vie o čom hovorí. Príbeh naozaj presvedčivý a môže byť prelomom k novým prírastkom série. 80%. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tá tretia hviezda je len za Arnieho :-/ Inak je to pre mňa ťažké sklamanie... v trojke som so zaťatými zubami prehryzla Nicka Stahla, ktorý absolútne ničím nepripomínal to, čo malo vyrásť z Edwarda Furlonga... vo štvorke som mala tiež problém s inak obľúbeným Christianom Balom, ale toto... toto už je len vykonštruovaný bordel, ktorý nemienim tolerovať. A bohužiaľ ani z Emilie Clarke kocky nekakám. Priznávam, že som čakala, že zaúraduje nostalgia alebo aspoň môj zmysel pre humor, ale proste to nefungovalo a zostávam skeptická. Čo už. Prvý a druhý Terminátor navždy ostanú v mojom srdci, trojku znesiem ako guilty pleasure a bude mi to musieť stačiť. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Vlastně spíš nic než moc. Pátý Terminátor do značné míry zklamává úplně ve všem. Arnold je zatlačený do pozadí na úkor příběhu Sarah Connor a Kyla Reese, který ovšem není zrovna přesvědčivý, stejně jako oba herci. Scénář prakticky nedává smysl a na paradoxy a problémy spojené s cestováním časem tu všichni otevřeně kašlou, a když po půl hodině přestane hrát na nostalgickou notu, je z toho nakonec jen generické akční sci-fi, které sází spíš na kvantitu než na kvalitu. Akce je tu hodně, obvykle ovšem nenabízí víc než průměr a v některých momentech se to tvůrcům evidentně vymklo z rukou (honička ve vrtulnících byla něco skutečně děsivého). Terminátor kope druhou ligu ve všech aspektech a doufá, že vás umlátí odkazy, Arnoldem a množstvím výbuchů, přestřelek a rvaček. A moc mu to nevychází. Výsledkem je víceméně nezajímavé akční sci-fi za sto padesát mega, kde se pořád něco děje, ale vy si nejspíš nebudete úplně jisti, jestli vás to baví. Na Terminátora dost málo, za sebe však říkám, že mě to moc nepřekvapuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi zbytecny pokracovani. Ze zacatku filmu jsem se krapet zhrozil, cely to totiz vypada jako prapodivnej remakeovej mix prvniho, druhyho a ctvrtyho dilu se snahou osvetlit v predchozich dilech nedoreseny veci a co si budem povidat, je to dosti zbytecny a zmateny. Postupem casu se pak zacnou nabalovat dalsi a dalsi prapodivnosti, cestovani casem a kdesi cosi, takze to zacne bejt tezce nelogicky a proste jsem to vzdal a uzival jsem si jen slusnej akcnak. No a jakmile jsem rezignoval na nejaky hledani logiky v deji, zacal jsem se dobre bavit. Akce je napaditosti i trikove fajn, dej svizne odsejpa, i kdyz o nakejch 20 minut se to klidne zkratit dalo. Problem jsem mel trosku jen s hercema. Courtney je jeste docela fajn, ale na Biehna nema, ale Clark je fakt hroznej, obzvlast v porovnani s Balem. No a o Emilii skoro skoda slov, ta na tu drsnacku fakt nema. Jedina jistota je tak Arnold, kterej sice saskuje vic, nez by se na vazne mineny scifi sluselo a ty hlasky uz taky nejsou tak uderny, jako za mlada, ale porad je o nekolik trid lepsi nez vsichni ostatni tady. Takze nakonec jsem se docela bavil, ale dej fakt radsi neresit. I tak ale stejne nejslabsi dil serie. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Ve scéně, kdy školní autobus vyletí do vzduchu, si můžeme jasně všimnout, že přední kolo autobusu chybí. Jakmile autobus dopadne na zem, kolo je zpět. (OndrejKW)
  • Počítačové efekty tvořil tým pod vedením Johna Rosengranta, který pracoval na všech předchozích dílech série. (jenik71)
  • Název filmu Terminator Genisys odkazuje na SYS neboli počítačový systém. (DEXTER099)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama