Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat a...nudit se. Zvláštní kombinace, ale bohuže nevyšlal. Příjemný trailer mě natěšil, ale bohužel z výsledného filmu (DC) jsem byl docela zklamaný. Sem tam pravdivá moudra, krásné záběry na skvělé pokrmy a obrázky míst jako z reklamy cestovní kanceláře mě k dobrému zažívání nestačily ani náhodou. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě málo doceněný snímek, který pojednává o nádherných věcech, které může člověk v životě dělat a prožít je naplno. Přes všechny všední i nevšední smutky a starosti, které máme si málo uvědomujeme co nám bylo dáno a to žít...takhle cítím tento nádherný snímek a proto ode mě dostal plný počet bodů a také musím přiznat za skvělý výkon Julie Roberts.. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Opravdu jediná zápletka je tady jídlo! To si vážně mysleli, že mě bude bavit se dívat se na Robersku, jak jí a jí? Já jsem v tom nějaký hlubší význam "HLEDÁNÍ SAMA SEBE" nenašla - je to totiž povrchní film, tu hloubku mu jaksi zapomněli dodat! A taky by mě zajímalo, kde vzali tvůrci tolik odvahy konfrontovat ve filmu Američany (obezita sama - jim se jídlo ve filmu podsouvat nemusí) a Italy (uječený národ rádoby gurmánů) brr. 54% je ještě velice milostivých.. PS: druhou část filmu jsem už nezvládla, protože se to natahovala jako nepříjemná žvýkačka... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tych podpriemernych hodnoteni som ocakaval slabucky nudny film, ale vobec to take nudne nebolo. Mozno tam bolo par zdlhavych dialogov, ja by som tu minutaz urcite skratil, ale inac ma Julia Roberts, jej depresie z nenaplneneho manzelstva podla jej predstav a neskor hladanie samej seba prijemne prekvapila, svoju postavu zahrala skvelo. Zaver s Javierom Bardemom sa mi celkom pacil a nebyt tej dlhej vrazednej minutazi, dal by som mozno aj tu stvrtu hviezdicku. _________ Julia Roberts - (Liz Gilbert) +++ Hadi Subiyanto - (Ketut Liyer) +++ James Franco - (David Piccolo) +++ Billy Crudup - (Stephen) +++ Richard Jenkins - (Richard z Texasu) +++ Javier Bardem - (Felipe) +++ Viola Davis - (Delia Shiraz) +++ A. Jay Radcliff - (Andre) +++ Mike O'Malley - (Andy Shiraz) +++ Produkcia: Brad Pitt +++ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajištěná americká panička neví, co se životem. 1) Snímek vystihla komentátorka petite fille: ...dlhý a suchý exkurz do akéhosi moderného konzumného poňatia spirituality človeka... 2) Nejpůsobivější jsou lokace. Řím se z dusivého barokního města plného utrpení a temné minulosti mění v nádherné atmosférické uličky a kulinářské požitky. Indické Pataudi opájí svými barvami a meditační kulturou, zatímco Bali na závěr ukazuje joie de vivre. 3) Rovněž herecké obsazení je velmi slibné. Kapku moc zmalovaná, přišlo mi, 43letá Julie Roberts svůj šarm propůjčuje nepříliš sympatické postavě. Pro milovníky sladkých tváří je tu 32letý James Franco, kdo chce chlapy ad extremum, má tam 41letého Javiera Bardema. 45letý spoluscénárista a režisér, otevřený homosexuál Ryan Murphy se tu chová jako kuchař, který dodává oblíbené ingredience, přesto však je celková chuť mdlá jako thálí v indickém klášteře. Inu, Americans know entertainment, but they don't know pleasure. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)
  • Film byl rozesílán do kin pod krycím názvem "Guest House". (Karlos80)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)

Reklama

Reklama