Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem chlap a to by snad mělo jasně dokazovat, že tenhle film se nelíbí ani minutu. Mám i chuť poslat film do odpadu, protože sledovat jak ženská kňourá mě opravdu nevzrušuje. Julia Roberts už poslední dobou leze do nezajímavých projektů a dělá ze sebe už opravdu parodii. To celé mi tenhle film dokázal. Já jsem ho nedokázal dokoukat do konce. Tímhle by mě v pekle mučili, pokud bych se do něho dostal a věřil v něj. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

To byl sakra dlouhej film, když už sem byla za půlkou, tak sem si už jen říkala, jestli to vůbec zvládnu dokoukat. Zvládla sem, a nesu trvalé následky nudy. Děj to mělo, natahovaný (a pro mě hrozně chaotický), který se dá shrnout v pár větách - šla to hledat tam a tam a tam, pak chtěla jít tam, ale zjistila, že to už našla tam. No, mají můj "obdiv", když tohle zvládli natáhnout na 2 hoďky a něco. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pružnost Julie Roberts, opouští zavedený život a v Itálii okusuje nejrůznější chutě a další radosti života, v Indii své duchovno, na Bali pak čerstvě získané zužitkuje v náručí kořena s tváří Javiera Bardema. Musí se přeci něco dít. Jenže ono se toho totiž v té její zvláštní nespokojenosti moc neděje. Roberts, která si do té doby dávala od velkých projektů pauzu, je fajn, její postavě je nicméně obtížné fandit, navíc ani ona (oscarová Julia) nedokáže utáhnout onu neobhajitelnou nadměrnou stopáž a vpravdě nijaký příběh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jíst v Itálii, Meditovat na Bali a milovat...asi kdekoliv. Každopádně film si u mě vyslouží tři hvězdy, protože, i když tam byla Julia Roberts, první část byla o jídle, což mně přišlo hodně sympatický, později o cestování a poznávání koutů lidské mysli, což mi také přišlo fajn no a ten konec, ten už jsem nějak přetrpěl a to i přesto, že film má neuvěřitelných 134 minut. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hrdinka Liz pronese cosi ve smyslu: "Víte o tom, že mluvite jen v levných plakátových heslech?" Tvůrci si evidentně nevšimli té ironie... Je fascinující, jak film o hledání smyslu života, o naplnění, o znovunalezení radosti z běžných věcí může být tak, tak povrchní. Nebylo třeba, aby Liz cestovala po celém světě, jedinou lokací, kterou Murphy umí prodat, je italský Řím. Je to dlouhé, necítíte z toho emoce a můžete si jen nechat zdát o tom, že by vám tenhle film mohl říct, jak vést lépší, smysluplnější život. V tom, že sobecky zničehonic opustíte své blízké a vydáte se zcestovat svět, to, obávám se, nebude. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Film byl rozesílán do kin pod krycím názvem "Guest House". (Karlos80)
  • Románové předlohy se jen v USA prodalo 6,2 milionu výtisků a kniha byla přeložena do 40 jazyků. (Krouťák)

Reklama

Reklama