Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som videl tento film pred rokmi, tak viem, že sa mi nejako nepáčil a čakal som čo poviem po opätovnom zhliadnutí. Príbeh tento film nemá, len čisté nefalšované explicitné násilie. Všetko tu už bolo a aj lepšie spracované. Poslednej dobe holdujem Japonským exploitationom, ale tento ma nezasiahol, lebo príbeh tvorí minimálne polovicu filmu a tu prakticky nebol. Je tu aj naivita zo strany týraného páru. Je to neskutočný masaker, ešte teraz ma boli prirodzenie. Za tu lietajúcu hlavu, ktorá si poslednýkrát zahryzla do krku, dávam o jednu hviezdu na vyše, lebo to ma naozaj pobavilo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako už u mňa býva zvykom, hodnotenie so symbolickým číslom zvyknem venovať špeciálnemu filmu. Ním Groteska určite je. Je kontroverzný, určite nie je pre každého, je plný krvavých a takmer nechutných scén. Chýba mu však nejaký širší rozmer a tak to je iba pohľad na mučenie dvojice mladých ľudí. Niektoré scény sú svojim spôsobom nápadité, najmä ak si človek uvedomí že je to iba film, ale...ale takéto nápady sa zvyknú zrodiť predsa len v trošku popletenej hlave.Rovnako tak český dabing je na veľmi zlej úrovni čo tiež celkovému dojmu z filmu nepochybne uškodilo. Na druhej strane film sprevádza skvelá hudba a solídna kamera, avšak nakoľko filmu chýba trochu hlbšia myšlienka na vyššie hodnotenie to nebolo. Preto to má 4.545 film ktorý som na tunajšej databáze hodnotil za 2*. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průšvih, Grotesque si svým bizarním černohumorným pojetím získalo mé sympatie, přestože jsem se u jeho sledování cítil dost provinile, zhnuseně a vyumělkovaně. Brutalita realistická, motivy zmagořelého psychopata se dají pochopit, přijmete-li skutečnost, že podobní sadisté na světě opravdu existují, a také psychologický nátlak na hlavní protagonisty funguje obstojně, i když je děj hodně předvídatelný. Velice srandovní konec tomu dost ubližuje, ale slabé tři tentokrát přece udělím... ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Vzrušuješ mě, rozřežu tě na kousky." Sadistický perverzní úchylák chytne kluka a holku, přiváže je k "mučícím prknům" na stojato aby na sebe viděli a už asi od 3. minuty začíná "tortura"... Film obsahuje skutečně všechno, co si lze i nelze představit... Sexuální zneužívání (obou!), psychické a psychologické týrání ("Pokud odmítneš mučení nebo už ti to bude stačit, začnu s tvojí přítelkyní!"), manipulace, nože, dláta, kladiva, hřebíky, motorová pila, kastrace... No prostě brutální extrém!!! Úchylné, zvrácené, mučivé, odehrávající se v podstatě v jedné místnosti - mučírně. Film je výborně technicky provedený. Kódži Širaiši umí mistrně pracovat s malým rozpočtem. Záměrně si napsal scénář, ve kterém je obsažen pouze jeden sklep a trojice herců, čímž mohly veškeré finance padnout na výrobu kvalitních krvavých efektů. Filosofie filmu je pak jasná od začátku, co je člověk schopen vydržet a udělat pro lásku. Jaké perverzní úchylky mohou v jednom člověku dřímat... Bohužel mi trochu pokulhávaly herecké výkony a neseděl moc herec hrající sadistu, ale i tak je to prostě v rámci okrajového subžánru pecka. Upozorňuji, že film je určen pro okrajové a zřejmě trochu ujeté publikum, běžní diváci ruce pryč nebo vám je ta motorovka ufikne!!! /90% + FILM ROKU/ ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Udělala mi radost verze Grotesque - Unrated version. Jen v necenzurované verzi je možno plně vidět, zda to předčilo SAW a podobné. Co se týká brutality, může si s nimi podat ruku. Co se týká ale příběhu, totálně pohořívá. SAW a distributorem zmiňovaná Kostka mají děj geniálně promyšlený. Grotesque oproti tomu má jen jednoduchý děj, kde sadista ve sklepení dlouze mučí mladý pár s tím, že když dojde vzrušení, tak je pustí. Je dobrý doktor, takže udržet je naživu mu problém nedělá. A tady přichází to, v čem má Grotesque vynikat. Brutalitou a sadismem za hranicí únosnosti. Jelikož se mnou nějak výrazně nehnul SAW, Kostka, Collection, Srpski film a ani třeba Lidská stonožka, tak toto nemohlo také. S méně otrlejšími jedinci to ale jistě hne a některé scény až moc. Já ale musím ocenit postavu sadisty. Ne, opravdu nemám stejnou úchylku jako on, ale jeho klid a vyrovnanost na mě až skoro udělala dojem. A za posledních 10min, hlavně za jednu scénu kde jsem se opravdu zasmál, ty **** prostě dát musím. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama