Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Adam Franknštejn se celých devadesát minut (+ 2 nastavené) měnil jak pod rukama docenta Měšťáka zřejmě pro to, aby nepřišla vniveč jeho ultrahranatá brada a dámy udělaly své vlhké ááách. No, moc šancí mu stejně nedávám a to i přesto, že hodnotím tuto eventualitu jako trapný, nicméně vyhraněný heteráč a nejsem tím pravým porotcem pro mlže roku, dávám přednost prdelkám... ženským. Sešívaného naháněli démoničtí sparťani a zároveň i klokani z bohemky, navzájem se mezi sebou jebali, prostě klasické vymaštěné hlavy fotbalových fanoušů, to vše v digitálním maglajzu a šílené koncentraci demence. Jsem král všech kokotů a jiné pronášené věty zralé na tesání do mramoru od kluků v čupr dresech. V té chvíli mi už vykopávala v nepravidelném rytmu levačka jak po mozkové mrtvici, proto ze zdravotních důvodů nedoporučuji. Být fandícím primitivem, který by si na takový zápas koupil lupen, vrazím si dobrovolně světlici do všech tří očí a abych si zlepšil kvadlifikaci, zkusil bych ten slabikář přece jen přelouskat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Presne takovej tupej akcni vyplach ve stylu Underworld a Legie, jakej jsem cekal. Pribeh je samozrejme znacne dementni a to i na pomery podobnejch becek, ale aspon svizne odsejpa a neni cas na zbytecny kecy. Triky nejsou buhvijaky, ale vylozene nerusi. Herci nemaj prakticky co hrat, Nighy dela svyho typickyho zaporaka, ale Eckhart docela prekvapil, ani ne tak herectvim, ale tim, ze to je docela namakanej borec. Co se tyce akce, ta se snazi za kazdou cenu vypadat epicky, ve vysledku se to sice vse vicemene furt opakuje, ale diva se na to pekne. Takze celkove ty 4* tak vlastne davam hlavne za to, ze jsem se od zacatku do konce skvele bavil, na vypnuti mozku idealni. ()

Reklama

Grran 

všechny recenze uživatele

Nápad na příběh filmu opravdu neokoukaný a super! Triky a efekty také, jen si s pány pekelníky mohli tvůrci trošičku vyhrát, ale vizáž chrličů zážitek vyváží. Takže k dobré akci a trikům přičteme neodolatelnou Yvonne Strahovski a typické anglické gentlemanské vystupování Billa Nighy a máme tu film na opravdu povedený večer... Tu jednu hvězdičku strhávám za hlavního hrdinu, kterého dva zmínění naprosto přehráli.. Vřele doporučuji ke zkouknutí.. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Je až extrémně legrační, jak moc je to podobné Underworldu, dokonce do té míry, že Aaron Eckhart vypadá úplně jako Scott Speedman a Yvonne Strahovski vypadá úplně jako Sophia Myles. A Bill Nighy úplně jako Bill Nighy, hehe. Nicméně tentokrát se Kevinu Greviouxovi ten gambl zamířený na milovníky béčkových příšer bojujících s béčkovými příšerami nevydařil. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tak co nám tenhle film dal? Pár tak přehnaně teatrálních scén, až mi to dvakrát či třikrát vyloudilo úsměv na tváři. Dále jednoho Billa Nighyho - ten chlap ví jak se oblékat - to mi vyloudilo velký a spokojený úsměv na tváři. A tím bychom tak nějak skončili. Za nic jiného už tu jednu hvězdičku dát nemůžu, protože zbytek byl tak neskutečně špatný a hloupý, a to jsem měla hodně nízká očekávání, že se Mary Shelley musí v hrobě obracet. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • V scéne, kde Adam (Aaron Eckhart) preskočí sklo a dopadne na zem, ja vidno, že sa pošmykol a padá na zem nemotorne, avšak hneď v ďalšom zábere je vybalancovaný a kľačí. (challik)
  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 25. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama