Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Zatím jednoznačně největší průšvih roku. Naprosto idiotský příběh, s příšernýma démonama, kteří vypadali jak z Čarodějek, Buffy nebo nějakého podobného starého hloupého a kýčového seriálu, ještě mnohem horšíma "andělama", tak nepřirozenou animaci jsem ve filmu s áčkovým rozpočtem (předpokládám, že byl, když tam hrálo tolik hvězd) dlouho neviděl. Přitom už samotný scénář musel vypadat hrozně. Když ho předali Billu Nighymu, nejspíš za každou větu napsali slušnou sumičku, která mu bude odměnou. Jinak si neumím vysvětlit proč se tohoto projektu účastnil. 40 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Filmové monstrum složené a sešité z těl různých filmových mrtvol. Akční, efektní, ale bez duše. Potěší několika efektními obrazy, několika parádními momenty a nepotěší obvyklými neduhy. Především scénářem plným klišé a bez jediného nápadu, scénářem, jehož vinou se všechny postavy chovají jako idioti jen proto, aby se mohlo pokračovat dál bez nutnosti přemýšlet a dolovat z líné fantazie nějakou originální dějovou zákrutu či myšlenku. Jako nenáročná zábava, jako jednohubka bez větší aspirace, proč ne. Není ani lepší ani horší než všelijaké podobné Underworldy, Van Helsingové nebo Lincolnové upírobijci. Pro dobrý zážitek z filmu je vždy nuno dobře volit podle nálady a chuti. Měl jsem chuť přesně na něco v podobném duchu. Jednoduchou oddychovku, která by byla efektní, zábavnou a odpočinkovou podívanou a přesně to jsem dostal. A navzdory chrličům intelektuálního dobra jsem si to užil. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi líbil Sommersův "Van Helsing", přežil jsem i novodobého "Jeníčka a Mařenku" i "Abrahama Lincolna", ale "Já, Frankenstein" je nejen z celé této řady nejhorší, ale zároveň to je i nejhorší "větší" (myslím tím, že se dostal do kin a má slušné herecké obsazení) film, co jsem za posledních několik let viděl. Mizerné triky, příšerné herecké výkony, nevýrazná akce, dementní scénář a všudypřítomná nuda. Beattieův režijní debut se krutě nepovedl a raději by měl zůstat u psaní scénářů, které mu jde daleko lépe. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Ale musel jsem pátrat, za co tu jednu hvězdu dát. Nakonec to byla "slušná" mytologie, která by celkem obstála v béčkové městské fantasy literatuře á la Harry Dresdeod Jima Butchera. Jinak zlo, proti němuž je Van Helsing Dílem s velkým D. A nejvíc mě srala nelogika války - proč Gragoylové brání svoje sídlo v 10? A proč démoni nemají vůbec žádné zbraně? Achich ouvej. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nepředpokládal jsem předem, že bych tomuto dílku mohl dát víc než tři hvězdičky, ale chtěl jsem ho vidět. Akční scény jsou docela povedené, ale všechno sráží tuze špatný scénář. Je to částečně vykrádačka Underworldu a to nejen příběhová, ale dokonce i herecká. Na druhou stranu Bill Nighy patří k tomu lepšímu, co snímek nabízí. Naopak Aaron Eckhart se mi do takové role absolutně nehodí a je v ní dost toporný. Yvonne je ta půlhvězdička, díky níž jde hodnocení směrem nahoru. Kenneth Branagh a Mary Shelley by mohli při sledování tohoto snímku utrpět lehký nervový otřes. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Melbourne, konkrétně na South Lawn Car Park na University of Melbourne a v Docklands Studios. Sněžné horské vrcholy na začátku filmu byly natočeny v argentinském Bariloche, které leží na úpatí And. (noelcoward73)
  • Většina lidí pojmenovává monstrum jako přímo Frankenstein, i když se tak nejmenuje on, ale jeho stvořitel. V knize bývá nazýván jako Netvor. (Dracconnis)
  • Aaron Eckhart (Adam) v jednom rozhovore uviedol, že počas natáčania jednej bojovej scény si myslel, že si zlomil väz. „Dostal som úder na zadnú stranu krku a išiel som dole ako vrece zemiakov," povedal. (misterz)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama