Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynálezce a majitel firmy „Neprasklo“ Ing. Sýkora (Sobota) chce uvést na trh revoluční novinku – nerozbitné sklo. Jeho dva chamtiví náměstci (Postránecký, Přeučil) však mají jiné plány – Sýkoru odstraní v afrických vodopádech a pokoušejí se podnik prodat zahraniční společnosti. Na ředitolovo místo dosadí jeho dvojníka, nic netušícího neúspěšného komparzistu Fandu Pažouta (Sobota). Zlotřilci však netuší, že Sýkora žije a vrací se zpět. (J.Connor)

(více)

Recenze (51)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit alespoň 3 hvězdám, neboť se dost často vyžívám ve sračkách (rozuměj filmových) a tohle je opět tak neuvěřitelný srágora, že je vlastně kouzelná, odpadá onen pocit trapnosti, neb crew minimálně tuší, že točí sračku a vám nezbývá než se bavit tím, jak blbí někdy filmový tvůrci zvláště u nás můžou být. Redy, Fredy, Fanda....Jessie. To je pivo... scéna u vodopádů je opravdu úlet... Navíc mám k filmu osobní vztah, orig. VHS byla kdysi kamarádem odcizena z videopůjčovny a stala se pak legendou mnoha bytových mejdanů. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Luděk Sobota si jednou zahrál idiota v "Jáchyme, hoď ho do stroje" a od té doby už si nic jiného nezahrál. Navíc mu podle mě to herectví vůbec nejde, jeho herecký talent stárne jako mléko. Co se celého filmu týče, tak je hrozně nudný, určitě by mohl být aspoň o půl hodiny kratší, i tak si ale myslím, že by to jeho pomalému tempu moc nepomohlo. Herecké výkony ostatních herců byly docela dobré, ale i tak nebyly nic extra. Prezentace byla nevýrazná, v několika scénách byl použitý green screen a ve všech případech vypadal otřesně. Na hudbu si ani nedokážu vzpomenout. 2/10 ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Nebát se a nakrást se dá najít pouze málo pozitivního. Psychiatr Jana Kanyzy a podvodníček Václava Postráneckého jsou vpodstatě jediné světlé momenty filmu, spolu se soudružskou známostí druhého náměstka na ministerstvu vnitra. Body musím přidat i za výkon Táni Medvecké. Jinak děs, bída, nuda, otřesný zvuk (některým dialogům vůbec není rozumět) a především Luděk Sobota, včetně jeho vlastního scénáře. Ještě méně vtipnější než Ještě větší blbec, než jsme doufali... Délka: 110 nesnesitelných minut. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nelze se nedivit jako ostatní uživatelé, že tuto slátaninu natočil František Filip. Komedie z divokých devadesátek - byť poněkud pozdních - založená za žvatlání Luďka Soboty, je cokoli, jen ne vtipná. Trestuhodně je zahozena zejména role Jiřího Wimmera, klidně se mohl vyměnit s Kanyzou. Děj je plný pitomostí, nejdříve opakující se gagy z reklam, po polovině filmu už ani zase příliš nedával smysl. S odstupem lze tedy přijmout jako obrázek doby vzniku, ovšem poněkud zmuchlaný. Mimochodem, dotaz, co bude až každý bude mít "neprasklo", nebyl zodpovězen. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Ještě většího blbce" to aspoň není vulgární, ale pořád je to špatné. Sobota jako scenárista nedokázal z vděčného dvojnického motivu nic vytěžit a jako herec je špatný a očividně bezradný. Celý film tak táhnou herci ve vedlejších rolích, zvláště Přeučil s Postráneckým. Kromě mizerného scénáře má ten film ještě další mínusy: podfinancovanost, díky níž se většina interiérů a exteriérů natočila v jedné vile a scény z Afriky byly dělány na koleně s trapnou zadní projekcí; agresivní product placement; předabovaný Pavel Kříž nebo spousta nevtipného balastu jako jsou scény s Wimmrem. Svého času jsem byl z filmu regulérně zhnusený, ale od té doby vzniklo mnoho ještě horších srágor, takže jednu hvězdu si to zaslouží. ()

Zajímavosti (3)

  • Dotáčky tohoto filmu byly pořízeny v Jižní Americe, národní park Canaima – Venezuela. (Napoleon2020)
  • Natáčelo se ve sklárně v Nižboře u Berouna. (Ruuzha)
  • Jedním z hlavních sponzorů filmu byla firma Agrofert holding. (honajz)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama