Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak němci nemaj jen Fakju, ale i tenhle pohodovej film, o bratrství, lásce a kuchyni. Chlápek co má "restauraci" a vaří co koupil v supermarketu, má přítelkyni co letí do někam, do toho ho chytnou záda, pak má bráchu-kriminálníka, co se chce u něj poflakovat. Todle vše vyústí v několik komických a tragických událostí, které chce člověk vidět. Víc není potřeba říkat, jen že je i super hudba :) Koukni, budeš spokojen! 8/10 ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Odľahčený pohľad Fatiha Akina na všetky možné a nemožné životné peripetie mladého Gréka v Nemecku akého je schopný len naturalizovaný turecký Nemec, ktorého filmy sú tým najzaujímavejším, čo v poslednom čase v Európe vzniká (v protiklade napríklad so stagnujúcim Francúzskom). Akinova komika je viac situačná, nevyvoláva výbuchy smiechu, skôr pousmiatie a príjemný pocit, umocnený režisérovov empatiou, sebairóniou a v neposlednom rade zdravou živelnosťou. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Exotická směs, která je sice z Německa, ale Německo už není jen tou starou pravicovou zemí. Je zde tolik přistěhovalců, kteří se nakonec naučili žít vedle sebe (i když se nanávidí). Hlavní hrdina Zinos, má restauraci páté cenové skupiny, která přežívá každý den. Nový kuchař udělá vítr v receptech a stálí štamgasti odejdou. Co teď? Zinos řeší stále nové problémy a na pochodu a k tomu ještě má bolavá záda. Nakonec se to tak zamotá, že bude řešit vztah, hospodu, přátele i kulinářské umění. To všechno dokázal režisér Akin nacpat do 99 minut. Jednoduchá zápletka, úsměvná komedie a ne tak sladký happy end. Ich bin zufrieden. ()

tere.z 

všechny recenze uživatele

Zinos je Řek žijící v Německu. Vlastní malou restauraci typu čtvrtá cenová v polorozpadlém skladu, který by se jistě dal označit za alternativní. Má přítelkyni - krásnou, dlouhonohou a blonďatou novinářku (nic alternativního). Zinos má štestí, podaří se mu pro svou „punk“ kuchyni plnou přesmažených hranolek a rozteklé majonézy získat elitního kuchaře i bomba stereo a lidi se mu začínají hrnout v zástupech. Milý Zinos má ale i smůlu, protože jeho blondýnka je odvelena do Číny. Na dlouho. Zinos má taky bráchu ve vězení, a je-li to štěstí nebo pech … no, uvidíte sami. Se Zinosem a jeho Soul Kitchen je totiž pěkná sranda a trochu rozvláčnou příběhovou linii mu potom klidně odpustíte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Němci čas od času umí vytvořit fakt perfektní komedii, ale tentokrát to myslim neni tenhle případ, né že by to bylo vyloženě špatný nebo nuda, ale osobně jsem na tom neviděl nic výjimečnýho, vtipnýho nebo snad pohodovýho, prostě takový drama hozený trochu do komedie, ale žádnej zázrak a Moritz Bleibtreau by si zasloužil víc prostoru, i když je to děsná německá držka ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama