Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Pro mě to moc super nebylo. Asi to mělo být vtipný, ale mně to moc vtipný nepřipadalo. Takový laciný humor. Jistá podobnost s Kick ass, ale bylo to natočeno ve stejném roce, takže nikdo od nikoho neopisoval. Ale s Kick ass se to vůbec nemůže rovnat. Za mě zbytečně moc brutální. U takového filmu, braného spíše komediálně, mi to vadí. Navíc hlavní postava celkem nesympatický dement, takže ani nebylo komu fandit :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn | Hudba: Tyler Bates | Produkcia: Ted Hope, Miranda Bailey | Distribúcia: IFC Films (US), StudioCanal (International) | Štúdio: This Is That Productions HanWay Films, Ambush Entertainment | Rozpočet: 2 miliónov $ | Tržby: 324,138 $ || Blbosť a otupelosť tu nemá hranice, no režisérskou invenčnosťou zúčastnený herci dosiahly, že to celé berú smrteľne vážne, a z finálnej konfliktnej scény budete mať tým pádom taký zmiešaný pocit humornosti a dramatičnosti zároveň, že vám garantujem, že ste nikdy nič podobné nezažili. Len preto, a kôli Liv za dva*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po zklamání z Kick-Ass jsem se k Super přemlouval jen těžko, ale nakonec jsem výborně bavil. Wilson je totální antihrdinskej typ a navíc narvanej v červenym oblčeku a ozbrojenej hasákem (nebo co to bylo) byl naprosto nepřekonatelnej. A to i přesto, že mu sekundovala psychopatická Ellen Page, která bohužel dostala až trestuhodně malej prostor. Milej úlet. 70% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Místy ještě o třídu krvavější a brutálnější než "Kick-Ass“, což se může na první pohled jevit takřka nepředstavitelně. I když v celkovém součtu pro mě jednoznačně vítězí Vaughnův "Kick-Ass“, má Gunnův "Super“ něco, co právě "Kick-Ass" neměl (resp. nebylo to podáno tak sugestivně a přesvědčivě jako v případě "Super") a to je silná motivace hlavního hrdiny. „Nářez“ chtěl hlavně přestat být outsiderem, kdežto Crimsona Bolta žene v boji proti zločinu ztráta milované ženy (považuju to za jedinou seriózní motivaci v celém filmu, protože veškeré ostatní trable hlavního hrdiny a především způsoby, jak se s nimi vypořádává, jsou silně nadsazené). Tři hlavní herci bez výhrad, i když nejvíc se mi asi líbila psychopatická Ellen Page.)) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Cože? Tohle bylo naprosto neuvěřitelnej a nečekanej zážitek. Ano, není to tak famózní jako Defendor, ale pořád je to zatraceně skvělé. "Super" kope blockbustery do hlav a směje se jim. Originalitu plive sem a pak tam. Byl jsem unavenej ze všech letošních velkých filmů a na Super jsem narazil poměrně náhodou. Tohle je nejlepší film Ellen Page. Bez debat. Na druhou stranu vidím, co dalšího James Gunn vytvořil a o to víc si vážím, že alespoň jednou to vyšlo perfektně. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)
  • Komiksový obchod „ComicSmash“ je skutočný obchod v Kalifornii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama