Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Budeš mé první vrtání. Já se tak těším!" Bože, to ale byla psychopatka! Vcelku nenápadně se rozvíjející thriller se rozvine do řádně krvavé růže. Zvrácená láska otce a dcery přinese své otrávené ovoce. Hlavní hrdina se dostane do spárů středoškolské spolužačky a vše nasvědčuje tomu, že není šance na svobodu. Skvělá muzika, která je mixem rocku, metalu, punku a přihlouplých zpívánek jepičích hvězdiček, je zaštítěna Ollie Olsenem, hlavním to skladatelem. Zpočátku jsem nechápal, proč se rocker řeže žiletkou, ani proč místo gothičky je nepříjemná emačka. V průběhu děje však do sebe začalo vše pěkně zapadat. Erotická scéna v autě (ta první) je až dokumentárně realistická, zato většina brutálních scén je v náznacích a mimo kameru (což tentokrát vůbec nevadilo). I tak se jedná o drsný snímek, kde se filmovou krví nešetřilo. Zpočátku jsem viděl daleko nižší hodnocení, jako celek mne film nakonec překvapil. Jediné k výtce je občasné chování postav, jako by měly v hlavě sekanou. Prchající člověk přece sedne do auta a ujede a ne, že z něj vystoupí, a pak utíká pryč, stejně jako kličkovat před autem je nesmysl, stačí běžet za roh (jenže to ve scénáři nebylo...). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Film začal jako tuctový exploiťák pro mladé, ale díky hardrockové hudbě si mě získal na svojí stranu. Postavy se naklepnou jen zběžně a až nečekaně rychle se začne něco dít. Což je pouze dobře. Mladého klučinu, odpovědného za smrt svého otce, začne terorizovat a mučit narušená spolužačka i se svým milujícím tatínkem. Dvě třetiny jsem si pobrukoval se skvěle padnoucí hudbou, kochal jsem se docela nápaditým mučením a řikal si, že je to fajn horůrek. Jenže nastala třetina poslední, která se naprosto neuvěřitelně zlomila a já nevěřil svým očím! Oběť přechází do útoku s šílenou vervou přežít a své trýznitele patřičně zlikvidovat za pochodu metalové smrště, která lahodí mým uším. No paráda! Pak se to už nese ve více méně zajetých kolejí, ale přesto svým způsobem docela nevídaným. Tak trochu navíc mi přišla komická postava mladíka, co si sjednal rande s vytouženou holkou na maturitním večírku, a místo toho spolu hulí a šukají v autě na parkovišti. Přesto... tenhle australský exploitation mě dost mile překvapil, takže nemůžu jinak, než doporučit podobně naladěným fandům. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

V hraniciach subžánru sa jedná o naozaj jedinečný zážitok, ktorý si vychutnajú len tí, ktorí budú na niečo podobné pripravení. Dejová línia je takmer ako z céčkového braku, no režisér veľmi dobre pochopil, čo je potrebné spraviť s kamerou, ako načasovať strih a ohromiť divácke zmysly zvrátenými scénami tak, aby to prinieslo žiadúci efekt. Film však odhalí slabšie žalúdky až v druhej polovici, ktorá ak by neprišla, tak škrtám štvrtú hviezdičku. Rozjazd teda trošku pomalší, ale o to efektnejší záver. Navyše vedľajšia dejová línia mala svoje opodstatnenie. Či už príbehové, ale najmä striedanie explotation scén s pomalými majo svoje čaro a zmysel, aby sa divák nepresýtil. 80%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Loved Ones je velmi zajímavý a neobvyklý horor. Svojí atmosférou připomíná spíše nějaký slaďáček, ale když se do toho obuje trošku úchylnější tatínek a jeho princezna (dcera), stojí film za to a ukáže jiné metody mučení, na které nejsme zvyklý. Každým okamžikem jsem se vžíval do role mučeného a v životě bych se do takové situace nechtěl dostat. Musím uznat, že hudba byla perfektní. Možná trošku jiná než jsme u hororů zvyklí a někomu by ta hudba mohla vadit. U mě naprostá spokojenost a pokud bych minulý týden neviděl Inside (2007), který mě naladil úplně na jinou vlnu, dal bych plný počet. Bohužel mě tento snímek tolik nepohltil, ale i tak jde o dobrý horor...8/10 = 85% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Připomíná Misery nechce zemřít, zhrzená, celým světem přehlížená a v mučení si libující tatínkova princeznička maximálně krutě trýzní ty, které miluje, respektive ty, o kterých si myslela, že je miluje, dokud nezjistila, že jejím vysněným princem není nikdo menší než... a víte vy co? Zjistěte si to sami! A schválně, co řeknete. Že by stejně jako já: holko v růžovém, holko v růžovém, ty jsi vážně ukázkový případ pro psychiatra, tobě už nepomůže nic než lobotomie? 80% Horror Season Tour 2016 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Brent (Xavier Samuel) má nad svojou posteľou zavesený obal z prvého albumu skupiny Metallica s názvom "Kill' Em All". Je na ňom kladivo v kaluži krvi - odkaz na ďalší dej. Taktiež tam má plagát k albumu "Amnesiac" od anglickej kapely Radiohead. (lackroon)
  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama