Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný >ujetá rodinka< exploiťák z Indonésie. Přirovnat lze např. k MUM & DAD či FRONTIER(s), i když je v něm i troška nadpřirozena (ale vyložený drobek). Parta přátel je na cestě do Jakarty, venku hřmí a deští. Narazí na zmoklou stopařku, rozhodnou se, že ji svezou domů. A bohužel se nechají zlákat k návštěvě, to bude fatální chyba. Není to zlý, nakonec si to příliš nezadá ani s francouzskými krváky typu INSIDE nebo MARTYRS. Efekty jsou nadprůměrné a docela se tu dostane ke slovu motorovka, takže pokud jste fanouškem... Ale - ohranost mi nevadí, pokud ji má ten který film čím přebít. Což se tady bohužel nepovedlo. Nenapadá mě, co konkrétního vytknout, každopádně něco mi tam chybělo. Něco víc. Zřejmě lepší atmosféra, větší drama, zajímavější dění. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Singapurský cateringový speciál mastného průmyslu, zabývající se logistikou, pěstováním, bouráním, skladováním a přípravou druhu Homo Sapiens. Ukazuje zejména, jak lze v amatérských podmínkách maloměstského obýváku a s použitím běžného dílenského vybavení úspěšně připravit například Chilli con hombre, Indonézanku na pomerančích či šťavnatý McHuman. Dospělých a dobře živených jedinců je dostatek, tudíž odpadají u stolu hádky, kdo dostane stehno. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má celkom dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí počas jazdy autom narazia na mladú ženu, ktorá ich požiada o pomoc a tak ju zavezú k jej rodine, kde sú uvítaní a uhostení. Ale netušia, že rodina je skupina brutálnych kanibalských vrahov a oni sú ich nováobeť. Spracovanie je celkom slušné, film sa ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú priatelia v dome vrahov, čo oceňujem, aj keď tam sa to rozbieha pomalšie, no po polhodine filmu sa už začne samotná drsná časť, ktorí síce ničím neprekvapí, niečo podobné sa už dalo nájsť v mnohých iných filmoch z rôznych krajín, ale hlavne, že sa je stále na čo pozerať, je to dynamické a bez hluchých miest a takto to vydrží až do konca. Po stránke hororu som nadmieru spokojný, v tomto type o atmosféru vôbec nejde, takže sa tu ani nenájde, napätie síce tiež nie je moc výrazné, ale pár scén je dobre podaných aj po tejto stránke, prvoradé sú samotné úmrtia a s nimi som spokojný. Našťastie sa nezameriavajú na dlhé sledovanie utrpenia jedného človeka, čo moc nemusím, ale skôr na viacero rôznych zabití, ktorých je až prekvapivo dosť, za čo môže aj príchod nových neželaných návštevníkov a síce nevynikajú originalitou, ale sú správne drsné, krvavé a nekompromisné, obzvlášť prvé použitie motorovej píly a nechýbajú ani klasické likvidácie ako podrezanie alebo zlomenie väzov. Herecké obsadenie je na tom dobre, medzi hlavnými postavami sa nájde viacero sympatických postáv, hlavne ženského pohlavia, takže je komu fandiť a spokojný som aj so záporákmi, medzi ktorými sa nájdu také klasické typy ako ťažký mäsiar, šikovný zabijak alebo charizmatická matka. Réžia a technická stránka sú bez problémov, slušný žánrový štandard. Síce Macabre nepatrí medzi taký typ hororov, ktorý by som výraznejšie vyhľadával, ale v tom svojom patrí rozhodne medzi to lepšie. Ideálne zvládnutý krvák. 74% ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Otrlý exploit. Remeselne až moc rutinný a nič (nové) neponukajúci námet nezachraní ani hektolitre krvi. Síce, keď človek prežije prvú polovicu a vypne hlavu pri hereckých výkonoch a dierach v scenári-čo sa dá prežiť, dostane brutálne maso, ktoré sa v poslednej polhodine zmení na splatter. Motorovka potešila a takisto aj mnoho odkázov. Trochu to zahadzuje trochu prepisknutá stopáž. Ináč bez namietok a atypická pointa potešila. To, že a Tjahjanto má talent sa dá zistiť už pri poviedke Safe Heaven ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nového výborného Ratu Ilmu Hitam vyměnili černou magii za rodinku ujetých psychopatů, kteří doma krájejí unesené turisty jak v Teleshoppingu a řežba je to slušná. V celém filmu je nadměrný dostatek střev, mozků a krve, ale zato obrovský nedostatek logiky, a to ne ani nějaké intelektuální, ale nedostatek základní logiky. Když tam hold chlápek běhá a na dotyk láme ruce a nohy (ano, doslova se někoho jednou rukou dotkne a zlomí mu holeň???????), tak to není úplně něco, co by diváka nutilo film sledovat. Tohle bohužel nestačí ani v nejmenším a bez základní scénaristické kostry to ani gore nezachrání. Odpad, ale snaha se cení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)
  • Herečka Julie Estelle musela pri príprave na svoju úlohu pribrať niekoľko kíl. (beso74)
  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)

Reklama

Reklama