Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelý "prequel" k Evil Dead. V horore je všetko na čo sme u Raimiho zvyknutý. Nepríjemná hudba, desivá kamera a samozrejme brutalita hraničiaca s humorom. Je lahôdkou sledovať, ako sa v tomto tridsať minútovom dielku vystriedajú takmer všetky nápady, ktorými nás priklincovala jeho ďalšia tvorba. Skrátka, robte všetko preto, aby ste túto perlu zohnali, pretože pri dnešnej produkcii hororov je to takmer povinnosť. Veď, kto by si rád nepripomenul tie krásne pocity, ktorí sme cítili pri zostupovaní dole schodmi či odrezávaní ruky... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama