Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $33,679,655Tržby Celosvetovo $63,354,114Tržby za predaj DVD v USA $7,569,840 //počet predaných kusov 403,718║ Za taký normálnejší rozpočet dosť slušne zvládnutý horror, kde najviac zaujme dusná atmosféra. /80%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po otřesné Karanténě John Erick Dowdle ukázal že v něm talent dřímá. Minimálně několik scén zvládl na jedničku a to hlavně úvodní přelet nad městem, a pak odhalení Ďábla. Uplný závěr sice nepůsobí nejpromakanějším dojmem, ale nic převratného nepokazí. Snímek horor ani moc nepřípomíná, spíše se jedná o takové nepříjemnější mrazení. Film má stopáž tak akorát a působí celkem svižně. Dost jsem se na Ďábla po uvedení traileru těšil. Mé hodnocení 65%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pod Shyamalanovým dohledem, vznikl neskutečně napínavý, atmosferický horor, uzavřený do čtyř stěn rozbitého výtahu. Nečekal jsem od tohoto filmu příliš, ale byl jsem mile překvapen a doslova přikován k obrazovce. Dostal jsem necelou hodinu a půl skvělé zábavy a solidní závěrečnou pointu. Vynikající film ten Ďábel. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá horor s funkční zápletkou a kvalitní atmosférou. Tak kde je problém? Ve špatném (čti:průhledném) casting jedné postavy a tím pádem průhlednosti "překvapivého" konce. Ruka Shyamalana z postu autora původního příběhu je cítit, ale na všechno nestačí, stejně jako kontrast víry a racionality s perfektními úvodními titulky. Ovšem jinak film nezklame, jen nad tím nepřemýšlejte moc. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O tom, že stísněné výtahové prostory dokáží filmařům posloužit jako velmi vděčné hororové téma, jsem byla přesvědčena již v nepříliš kladně hodnoceném filmu Blackout. I v tomto případě zůstává základní dějové schéma téměř nepozměněno. Skupinka lidí, z nichž ani jeden není tím, kým se zdá, a jak se v průběhu děje ukáže, nejsou to vůbec žádní svatoušci, se setká ve výtahu. Jenže jakmile se zasekne, začne se odehrávat boj o život. Někdo z nich totiž započne krvavou likvidaci ostatních "účastníků výjezdu", která nikdy není vidět, neboť před každou vraždou záhadně vypadne světlo. Já byla po chvíli docela ráda, že nevidím, co se vlastně děje. Žádnou postavou si nemůžete být jisti, a jak říká Dr. House: "Všichni lžou." Jenže tady jde o mnohem víc, jak také vytuší jeden chlapík, který sedí za kamerami, které tuto partu lidí ve výtahu sledují. Mezitím se postupně začnou jejich osudy proplétat a rozvíjet, až nakonec vyústí v nečekané rozuzlení. Úvod filmu mi svým provedením připomínal úvodní sekvenci Zrcadel. Atmosféra je budována velmi zdařile, perfektní hudba, herci typově pasují do svých postav výborně a vytvořili tak skupinku jednotlivců, z nichž mi každý přišel podivný, prolhaný, nesympatický a hodný titulu "vraha." Každá další vražda je děsivá a "kvalitně" provedená. A všichni se po ní vždy tváří tak vyděšeně a šokovaně, že už jsem opravdu netušila, kdo z nich to je. A nyní ta, často zde tak oslavovaná i zatracovaná pointa. Po celou dobu sledování jsem se těšila a byla zvědava, jaká bude ona finální podoba "Ďábla" i celkový konec. Pointa mě totálně dostala. Nepamatuji si z blízké doby žádný horor, který by mě dokázal tak náhle vyděsit, vyloudit ze mě hlasitý výjek s následným, vulgárním konstatováním šokující situace a rozbušit srdce na maximum na několik dalších okamžiků. Někteří měli v oné pointě jasno hned, jiné nepřekvapila, jiné překvapila. Mně způsobila docela slušný šok a to jsem povaha hodně otrlá:) Takže už jen za to, nemohu udělit méně než čtyři hvězdičky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama