Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 086)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hodně intenzivní a bolestivá jednohubka. A taky další z filmů, který je posedlý především destrukcí lidského těla, takže se řeže, láme, pálí, bodá, kouše a drtí. Přesně jednou mi vyvstala husí kůže vskutku majestátně (Mia v zrcadle), přesně jednou jsem si říkal, že nechci vědět, co bude dál (Mia sedí na schodech) a přesně jednou to bylo opravdu cool (zmrzačená Mia versus plazící se démon v efektním záběru shora, zatímco nebe brečí krev). Zápletka s drogami a rodinnými výčitkami tu překvapivě má své místo, vše ostatní je typicky dementní. Pokud bych našel sklep, jehož obsah tvoří stádo mrtvých zvířat a prastará démonická kniha, načež by má ségra začala provádět nadpřirozeně znepokojivé věci, popadl bych všechno v dosahu a zdrhal pryč - jelikož radši budu zápasit s rozvodněnou řekou, než s nakrknutým lidožravým démonem. Mytologická pravidla nejsou příliš objasněna, lecos podléhá efektnosti, postavy se chovají jako idioti a navrch je tu porce hororových klišé, z nichž některá tvoří svým vzorům natolik identické kopie, že v divákovi vyvolají maximálně tak pocit smradlavého deja vu. Krví zbrocení žlutoocí bubáci jsou však se svými psychopatickými výrazy dostatečně děsiví, gore efekty stojí za to a celým filmem se line aura jednoho velkého gradujícího hnusu, který nikdy nepolevuje - vůbec největší plus. V kombinaxci s krátkou stopáží je to cajk. P.S. Původní filmy nebrat v potaz - vyjma prostředí a démonické knihy nemají společného prakticky nic a Bruce Campbell má několikavteřinový výstup až po závěrečných titulcích. Tahle řezničina si zasloužila vlastní název a na Raimiho zcela odlišně pojatou klasiku měla jen uctivě odkazovat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře pamatuju, duch z lesa tu startoval na sedmdesáti procentech, po domácí předpremiéře padnul na padesát a teď se zvolna škrábe nad šedesát, kam patří. Podívejte, já nejsem Matty, abych se v tu rozplýval ve slohovém cvičení proč že mi tahle krvavá lázeň přišla průměrná. Mně naslibovali "nejblablabla film, jaký kdy blablabla", čili hororový masakr brutálním duchem, ke kterému si mám prý přinést kyblíček a ubrousek, no a ono ejhle - někde mezi vysílačem a přijímačem se něco podělalo. Zajímavý, že tu spousta lidí píše "na scénář sere pes, když to má atmosféru." No jo, jestli někomu nevadí nesmtelnej Lennon s kobercovkou, postavy, které skoro hodinu nevidíme, názorná ukázka vyproštění zpod auta mocným trhem anebo manuál k zacházení s motorovkou pro handicapované, a když navíc ve všech těch krvavých záplavách klišé cítí atmosféru temného lesa, tak to potom není co řešit. Chápu, že je to podruhé mlácená tatáž sláma, ale snad právě proto mě tyhle žně nechaly chladným. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápisu "NEJDĚSIVĚJŠÍ FILM, JAKÝ KDY UVIDÍTE" jsem se musel samozřejmě smát. Starý Evil Dead mě nikdy moc nechytil a mám raději pokračování a následně hodně ujetou Armádu Temnot. Evil Dead 2013 se vyžívá v brutalitě, která místy působí jako zbytečná. Herci jsou špatní, ale nějak to filmu body v mých očích neubírá. Naopak mě potěšil solidně napínavý závěr a scéna znásilnění stromem, na kterou jsem se těšil. Když o tom tak přemýšlím asi si opravdu co nejdříve pustím starý originál s Ashem. 40% ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

jsem rád, že jsem výjimečně dal na recenze a do kina na film nešel, jak jsem plánoval původně. býval bych byl zklamaný mnohem víc. ukázalo se, že remake má daleko ke klasickému hororu, jak ho znám a mám rád. jedná se především o gore film usilující diváka zhnusit a teprve v druhé řadě vyvolat hrůzu. soukromá projekce po půlnoci v rozlehlé liduprázdné budově mě naštěstí přiměla se párkrát nejistě ošít v křesle a kupodivu i napjatě čekat, které klišé předvedou tvůrci příště. vysoký potenciál nápadu s léčením duševně nevyrovnané narkomanky proti její vůli, do něhož zasáhnou démonické síly, ale zabíjí přílišná konvenčnost. potěší jednotlivosti, jako občasně zajímavé nasvětlení scény, zdařilé gore efekty, výtvarné provedení lesa, krvavá sprška v závěru, ovšem jako celek film selhává. dát osobnostem postav více než jeden rozměr, přidat jim k tomu ještě krapet rozumu a vyhnout se alespoň některým, nejhorším klišé, mohlo to vzbudit větší zainteresovanost u diváků a mít za následek ztíženou předvídatelnost. přispělo by také, kdyby tvůrci trochu přitvrdili. nejsem sice nakloněný nechutnostem, ale to platí především tehdy, jsou-li čistě samoúčelné. pokud cíleně a ve správných dávkách napomáhají děsivé atmosféře, nebráním se jim. ačkoliv se tak zveličené reklamě nedalo ani na okamžik věřit, od filmu, který slibuje to nejděsivější, co jsem kdy viděl, jsem přeci jenom čekal víc a jistě jsem nebyl jediný. po vynikající Chatě v lesích ale už nic takto přízemního a žánrově ortodoxního nelze brát vážně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Uf! Dobře, nesrovnávám ani s jedničkou, ani s dvojkou. Chci strašidelný horror, což nový Evil Dead bohužel není. Proč 3*? Za kameru - ne tu okopírovanou lítací, ale za záběry lesa a jako celek vůbec, za hudbu (dobře, byl tam slyšet Orff, no a?) a za trikové efekty+masky. I když jsem popravdě (dle komentářů) čekal větší maso, ale budiž. A Ash. Jistě. Už mě fakt přestává bavit klišé, kdy jako poslední zůstane ženská. Takže Ash. A co je špatně? To, co dělá horror horrorem - atmosféra, hrůza, děs, mrazení. S přibývajícími litry krve se film v závěru přehoupl do komedie. Myslím, že Francouzi by to udělali lépe... p.s.nejlepší jsou závěrečné titulky... ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Niektorí herci trávili v maskérni aj tri hodiny kvôli tomu, že tvorcovia sa snažili, aby ich mejkap vyzeral čo najviac realisticky. Odlíčenie taktiež trvalo viac ako hodinu. (Steny94)
  • Sklep skrývá plno mrtvých koček visících ze stropu a samozřejmě knihu „Necronomicon“. Knihy na place měli tvůrci dostupné tři. Bohužel kvůli autorským právům není na přední části vazby znetvořený obličej, a proto musela vzniknout nová verze, která je realističtější a kterou režisér Raimi osobně schválil. (Ownerko)
  • Přívěsek, který dostane jedna z postav, se objevil i v původním snímku, ale byl stříbrný. (Habansz)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama