Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 383)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko větší průser. V mnohe aspektech se mi líbilo nové Total Recall více, než předchůdce. Nepočítám teď "inflační rozdíl" x let, tedy že dnes se dají za vysoké rozpočty pořídit daleko promakanější vizuální kejkle, než dříve. Celkově je snímek překvapivě koukatelný. Wiseman je v rámci akčních scén film od filmu lepší, nápaditější a více strhující. V Total Recall jsem chvílemi ani nedýchal a to už se mi dlouho nestalo. Výborně terminátoří Beckinsale, dobrý Farrell, fantastická výprava. Komentovat to jako vykradačku Minority Report a Blade Runner - ono neni moc dalších možností jak budoucnost natočit tak, aby byla reálná, či alespoň trochu uvěřitelná. Občasná inspirace dle mého názoru nezaškodí a kdyby diváctvo každou věc takto komentovalo, pak bude u filmu za chvíli průser, že nějak začíná, protože začátek filmu jsem ve filmu už viděl hodněkrát atd. Při pořádném ozvučení a dobrém obrazu se vyplatí film možná vidět i vícekrát - i ten lehce pošmodrchaný scénář k tomu přímo vybízí. Akorát mít ocelový tunel skrze zemské jádro - uf. To už prosím nikdy víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně zjednodušující a až bolestivě naivní dystopické scífko. Když ale člověk rezignuje na kladení otázek jako "jak" a "proč", tak to docela jde. Vizuálně a řemeslně je film totiž velmi dobrý, jen ten scénář je holt blbost. U některých filmů bych to nepřekousl, zde ano - už jen kvůli dynamickým, nápaditým akčním scénám. Wiseman možná není génius, ale jestli se někdy dostane k dobrému scénáři ... tak bych ho úplně neodepisoval. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovný přepis Verhoevenova Total Recall, v němž jsou všechny případné změny ve scénáři vlastně tím nejhorším z filmu. Dále tu máme vizuální krádež Spielbergova Minority Report, roboty z Já, robot. Hlavní postava se ke své škodě snaží projít podobným vývojem jako Jason Bourne (jeho osobnost byla vymazána, ale když to potřebuje, bojové instinkty se ozvou) a to je jen počátek logických děr. Zatímco u Verhoevena logické prohřešky patřily k věci, Schwarzeneggerova postava měla jen základní (skoro až „videoherní“) motivaci a děj se zkrátka přizpůsoboval faktoru zábavy, Wiseman to celé bere až příliš vážně, ale nemůže se opřít o kvalitní scénář ani herce. Naštěstí to má dobré triky, více než slušnou akci a scénu s pianem, která by se skvěle vyjímala v docela jiném filmu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kurt Wimmer, Mark Bomback / Story by Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Jon Povill / Based on "We Can Remember it for you Wholesale" by Philip K. Dick | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Neal H. Moritz, Toby Jaffe | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 71,688,000 $ (k 16.8.2012) || Vizuálne úchvatný remake, dejovo už menej. Najviac prekvapia lacne / nedoladene vyzerajúce výbuchy na konci filmu, čo je dosť nepochopiteľné vzhľadom na to, že inak je celý film poctivo vyšperkovaný hi-end kulisami a rekvizitami. Bill Nighy sa objavý možno na minútu a pól, čo je dôsledkom neprehĺbených dejových štruktúr. Za takýto čas postavu nevykreslí žiaden herec, alebo naopak daná rola nemá obsah. Škoda, pretože herci mi prišli trafený do svojích tipov, akurát sa museli hrať na namáhajúcich sa udychčaných chudákov cez pólku metráže, lebo nič iné im nebolo pridelené. Veľa akcie, málo filozofie. Krádež nekrádež, pekných nápadov tam bolo dosť, nehľade na fyziku, samozrejme. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Za mňa teda nie. Vôbec nie. To akčné remeslo je fajn, ale bohužiaľ je v službách tak zbytočného, sterilného a v porovnaní s originálom totálne vykastrovaného filmu, že už v polovici som otrávene zíval. A ku koncu to bolo len horšie a horšie. Kravina, v ktorej nie je takmer nič pôvodné. A to málo, čo je, je stupídne až beda. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Keď Quaid (Colin Farrell) získa svoju bezpečnostnú schránku, vedľa bankovky 50 jednotiek meny Spojeného kráľovstva Veľkej Británie s Barackom Obamom je bankovka 1 000 jednotiek meny s obrázkom Lorena Wisemana. Ide o otca režiséra Lena Wisemana. (Arsenal83)
  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)
  • Scéna souboje Quaida (Colin Farrell) s policejním komandem, které se jej chystá zatknout, odkazuje na scénu na začátku Matrixu (1999), kdy jde policie zatknout Trinity (Carrie-Anne Moss). Počáteční záběr, kdy se díváme přes Quaidovu ruku za hlavou do světla baterky a vidíme přibližujícího se policistu a závěrečné zaklení, jsou prakticky identické. (Dzin01)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama