Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 382)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som taky citak, ze sa tento film oplati vidiet hlavne v kine, lebo ak by som si ho pozrel doma, hrozili by asi len 3 hviezdicky, pretoze by som si nedokazal vychutnat akcne scen tak, ako pri hlasnom sounde v kine. Divak si podobne, ako aj pri Verhoevenovom originali Total Recall kladol otazky, ze ci je to sen alebo tvrda realita a mnohe sceny mi ani tu neboli uplne jasne. Odkazy na original boli pri trojprsatej zene, alebo spomienke na planetu Mars, ktoru tuzil navstivit Colin Farrell a podobne, ako Sharon Stone z nicoho nic napadla Schwarzeneggera, tak tu sa na killermachine premenila pre zmenu Kate Beckinsale a slusilo jej to az bolo radost sa na nu divat. Potesila ma aj pritomnost sympatickej Jessicy Biel, ale aj krasne vizualne efekty a hlavne vdaka akcnym a bojovym scenam, pridavam aj tu stvrtu hviezdicku. Neocakaval som od scenara nic velkolepe, takze som bol celkom spokojny. Len Wiseman natocil zatial len prve dve casti UNDERWORLD (2003) a UNDERWORLD: EVOLUTION (2005) a neskor i akcnu pecku SMRTONOSNU PASCU 4.0 (2007). ___________ Colin Farrell - (Douglas Quaid / Hauser) +++ Kate Beckinsale - (Lori Quaid) +++ Jessica Biel - (Melina) +++ Bryan Cranston - (Cohaagen) +++ Bokeem Woodbine - (Harry) +++ Bill Nighy - (Matthias) +++ John Cho - (McClane) +++ Will Yun Lee - (Marek) +++ Výkonný producent: Len Wiseman +++ (Videl v kine 26.08.2012) +++ ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět ("ukradený" z původního filmu) zabalený do temně vykresleného prostředí budoucnosti a nerealistických, nezajímavých akčních scén. Film, který se snaží působit na dvou rovinách: Jako post-apokalyptické drama i odlehčený akčňák (odlehčený potom čistě proto, že už předem víte, že ani jedna z tisíců kulek hlavní hrdiny nezraní, i to, že záporáci budou umírat vzestupně podle své důležitosti). A jako takový nefunguje ani na úrovni jedné. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman měl zdánlivě všechny trumfy ve svých rukou - známou a úspěšnou předlohu, hvězdy s širokým hereckým rejstříkem, velký rozpočet a nové filmové technologie, přes to všechno se mu nejen nepodařilo Verhoevenovu verzi předstihnout, dokonce se k ní ani nepřiblížil. To přitom vůbec nejsem starou verzí oslněný, ze zajímavé povídky o utajené identitě a složité konspiraci udělal Verhoeven popovou brakově vypadající podívanou, která se velkým obloukem vyhýbá jakýmkoli hlubším myšlenkám. Nutno ale přiznat, že v tom, oč se snažil, byl holandský režisér úspěšný. Je to, nepočítám-li Terminátora, jediný snímek, kde je u Arnolda možno mluvit o jakéms takéms herectví - každopádně z jeho fyzického typu vytáhl Verhoeven maximum. Jeho braková estetika byla zajímavá, během celé stopáže dokázal přicházet s chytlavými scénami a prvky, nikde nenudil. Wiseman se pokouší o akční blockbuster, ale příliš okatě parazituje na svém předchůdci, až moc se drží osvědčených žánrových vzorců a v záplavě nerealistické akce a bombastické výpravy neumí překvapovat ani zaujmout. Nedokáže ani dokonce pořádně prodat své postavy. Nakonec z jeho dílny vzešel typický snímek, který má velké ambice, které nedokáže naplnit. Celkový dojem: 25 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Můžete si najít sto a jeden důvod, proč tento "remake" nesnášet a pravděpodobně by měl každý něco do sebe, film vykrádá kde co, má své logické díry a oproti původnímu Total Recallu nenabízí k akční složce žádnou přidanou hodnotu v podobě humoru, nadsázky, či šokující brutality. Přesto jako ryze akční kino-žážitek jsem byl nečekaně spokojen. Po paskvilech typu Náhradníci, nedotažených Tronech i nudících sequelech Transformerů představuje Wisemanův Total Recall velice slušný nářez schopný konzistentně bavit po celé dvě hodiny. Sexy Kate Beckinsale, zmatený Colin Farrell, paranoidní a nejistá atmosféra (ano, nebyl jsem si jist, zda je to skutečnost nebo "rekall" a pořád jsem o tom uvažoval) - tohle šlape. 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bavila mě triková stránka, bavili mě herci, bavily mě náznaky dubstepu v hudbě Gregsona-Williamse... Jenže tím to asi hasne. Imbecilita filmu je do očí bijící, poplatnost děje akčním sekvencím se ani nikdo nesnaží maskovat a ani ta samoúčelná akce není vlastně moc dobře inscenovaná ani záběrovaná... A prdelka Kate Beckinsale mi na dobrej film fakt nestačí... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • V Torontu se natáčelo na těchto místech: Lower Bay Station, Torontská univerzita, pod Gardner Expressway, Pinewood Toronto Studios a Lakeshore Blvd. V Ontariu se natáčelo na místech: Guelph, St. Thomas a na vojenské základně Kanadských ozbrojených sil CFB Borden. Natáčení začalo 30. května 2011. (noelcoward73)
  • Pri stavbe scény pre Total Recall stavitelia minuli 10 000 dolárov týždenne len na skrutky do dreva. (Arsenal83)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama