Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 382)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem sem do sci-fi zabrouslila hlavně kvůli Colinovi. Byla jsem možná ve velké výhodě, že jsem to mohla sledovat bez jakéhokoliv srovnávání s jinými sci-fi filmy, tak jsem se jen bavila. Vizuálně a po trikové stránce výborný, scénáristicky jsem občas bloudila, ale mělo to spád a nestačila jsem se nijak výrazně nudit. Nesmrtelného Colina, který bravurně bruslil mezi milionama střel bez úhony na zdraví, jsem měla po celou dobu na očích, tak co víc bych si mohla přát. Jo a holky se tam taky pěkně pudrovaly ve výtahu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojenej. Od puvodniho Recallu se to teda silne vzdaluje, ale uprimne receno, udelat totoznej film a misto Arnolda sem dat Farrella, tak je to daleko vetsi pruser. Takhle tu mame proste slusne natoceny akcni sci-fi, kde po par uvodnich kecech akce prakticky neprestava. Triky jsou na naprosto spickovy urovni a celkove vizual je moc peknej, az to misty vypada jak videohra. Colin se docela snazi, ostatni herci tu jsou sice jen tak do poctu, ale neurazi. Jedinej problem je v celkem hloupym scenari, kde je vse od zacatku do konce jasny a kdyz nahodou hrozi nejaky zmateni divaka, honem se prispecha s vysvetlenim. Ale kdyz nebudu porovnavat s puvodnim filmem, mam tu proste solidne natocenej film za slusny 4*. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som taky citak, ze sa tento film oplati vidiet hlavne v kine, lebo ak by som si ho pozrel doma, hrozili by asi len 3 hviezdicky, pretoze by som si nedokazal vychutnat akcne scen tak, ako pri hlasnom sounde v kine. Divak si podobne, ako aj pri Verhoevenovom originali Total Recall kladol otazky, ze ci je to sen alebo tvrda realita a mnohe sceny mi ani tu neboli uplne jasne. Odkazy na original boli pri trojprsatej zene, alebo spomienke na planetu Mars, ktoru tuzil navstivit Colin Farrell a podobne, ako Sharon Stone z nicoho nic napadla Schwarzeneggera, tak tu sa na killermachine premenila pre zmenu Kate Beckinsale a slusilo jej to az bolo radost sa na nu divat. Potesila ma aj pritomnost sympatickej Jessicy Biel, ale aj krasne vizualne efekty a hlavne vdaka akcnym a bojovym scenam, pridavam aj tu stvrtu hviezdicku. Neocakaval som od scenara nic velkolepe, takze som bol celkom spokojny. Len Wiseman natocil zatial len prve dve casti UNDERWORLD (2003) a UNDERWORLD: EVOLUTION (2005) a neskor i akcnu pecku SMRTONOSNU PASCU 4.0 (2007). ___________ Colin Farrell - (Douglas Quaid / Hauser) +++ Kate Beckinsale - (Lori Quaid) +++ Jessica Biel - (Melina) +++ Bryan Cranston - (Cohaagen) +++ Bokeem Woodbine - (Harry) +++ Bill Nighy - (Matthias) +++ John Cho - (McClane) +++ Will Yun Lee - (Marek) +++ Výkonný producent: Len Wiseman +++ (Videl v kine 26.08.2012) +++ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Wiseman nabízí parádní řemeslo (takže už se nemůžu dočkat až mu přiklepnou něco opravdu zajímavého), ze svojí ženy na plátně vyrábí terminátorku, která v podstatě zastíní jak Farrella, tak nevýraznou Jessicu Biel, ale absolutní prim naštěstí hraje výprava... ten rozpočet se bude jen těžko vybírat zpátky, ale máme díky němu dost vizuálních nápadů a hračiček, aby to udrželo naši pozornost od veleprůměrného scénáře. Kurt Wimmer naštěstí víc opisoval z originálu, takže jeho prokletá fantazie překáží jen občas. Total Recall je typickým hloupým blockbusterem, oproti Verhoevenově verzi mu chybí nadsázka, ironie a čvachtavé organické efekty. Na druhou stranu se jen těžko můžete trefovat do jeho akčních scén, technického zpracování a hereckých výkonů. Nic z toho neurazí a Wiseman hrne svojí káru napříč dvouhodinovou stopáží tak urputně, že mu stejně podlehnete. Zbytečných, ale přesto příjemných a opakovatelných sedm z deseti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si v telke pozrel film "Total Recall" z roku 1990, kde hlavnú úlohu stvárnil Arnold Schwarzenegger. Videl som to už asi desať krát. Je to sci-fi do ktorého sa už poriadne zakusol zub času. Preto som bol zvedavý na to ako je na tom "Total Recall" z roku 2012. Zohnal som si ho a keď som mal volnú chvíľu tak som si ho pustil. Bol som celkom spokojný. Pôvodný film je prestarnutá, ale kultová nostalgia, no a táto nová verzia je nablískaný progresívny popcornový remake. *** ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama