Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 382)

choze 

všechny recenze uživatele

Není to taková zábavná jízda jako Wisemanova čtyřka Smrtonosné pasti, ale i když je vám to příběhově ukradené, těch 200 mega je na slušných honičkách a spoustě záběrů monumentální futuristické městské zástavby dobře vidět. Herecky si krade film pro sebe Kate Beckinsale, která si zlobivou manželku vychutnává se sebejistotou herečky, co má nastříleno, nakopáno a nalatexováno z béčkových produkcí a co se každé ráno probouzí vedle režiséra, co jí pravidelně přihrává hlavní role. A s přehledem válcuje matné výkony jindy mnohem lepších kolegů (Farrell, Cranston, Nighy). Ale to, že se nedočkáme pořádného catfightu Beckinsale s Biel, to je u mě epic fail. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Minority Report, Bourne či dokonce (co se do stylu humoru týče) Utopenec na útěku. Len Wiseman kradl kde se dalo a tak ani není divu, že jakákoliv snaha o nápaditost byla pohřbena pod tuctovou režií a opravdu silně průměrným scénářem, čímž vzniká slepenec "čehosi". Pár fajnových akčních sekvencí se zde sice najde, ale sejde z očí - sejde z mysli. A ani trojkozá prostitutka to nezachrání. Verhoeven může dál v klidu spát. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Můžete si najít sto a jeden důvod, proč tento "remake" nesnášet a pravděpodobně by měl každý něco do sebe, film vykrádá kde co, má své logické díry a oproti původnímu Total Recallu nenabízí k akční složce žádnou přidanou hodnotu v podobě humoru, nadsázky, či šokující brutality. Přesto jako ryze akční kino-žážitek jsem byl nečekaně spokojen. Po paskvilech typu Náhradníci, nedotažených Tronech i nudících sequelech Transformerů představuje Wisemanův Total Recall velice slušný nářez schopný konzistentně bavit po celé dvě hodiny. Sexy Kate Beckinsale, zmatený Colin Farrell, paranoidní a nejistá atmosféra (ano, nebyl jsem si jist, zda je to skutečnost nebo "rekall" a pořád jsem o tom uvažoval) - tohle šlape. 7/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Dobre vyzerajúce ale celkovo slabé sci-fi. Film zaujme svojím Recall vizuálom (čo už v dnešnej dobe nie je nič neobvyklé), cestovaním okolo strednu Zeme, hereckým obsadením a Three-Breasted Woman, ale to stačí tak na 30 minút. Následne by človek očakával, že sa veci dajú do pohybu a príbeh využívajúci premisu Recallu sa rozbehne, ale ... nestane sa tak a to čo divák naozaj dostane je veľmi predvídateľný ničím nevýrazný akčný film kde s pribúdajúcim časom ustupuje logika do pozadia a štandardne klišé vypĺňa dejové prázdno. Total Recall s Arniem tak ostáva neprekonaný kult. Jednoducho, ... efekty film nerobia. [2 a pol *] You're going to wish you had three hands. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na TR vůbec nechtěl jít. Nelíbí se mně, že producentská hrabivost už zcela rezignovala na hledání nových neotřelých scénařů a neustále zvyšuje čísla za úspěšným filmem a nebo šahá po starších kultech, ovoní je a pošle je na plátna znova rejžovat. Kdyby měli producenti a spol takovej přístup i v minulosti, tak by žádnej Total Recall neexistoval a dneska by možná už nebylo ani co remakovat, fakt zoufalost, Hollywoode prober se !!!!!! Jenže kina se nám začínaj proměnovat v jakási centra animované zábavy, kdy minimálně v půlce multikin blbnou kreslené žirafy, veverky, a já nevím co všechno, takže když člověk chce jít na "dospělý" film, prakticky nemá přilíš velký výběr. Abych si ovoněnej Total Recall užil, zcela jsem vypustil arnieho origošku a bral to jako z fleku novej film. Musím říct, že to na mně nepůsobilo úplně nejhůř, dynamiku a akci ten film prostě v sobě má. Atmosféru už bohužel míň, protože přece jen takovou budoucnost už jsme nejednou viděli a přitom by stačilo třeba jen stokrát omletej déšť vyměnit za sních. Trošku nechápu jak někdo může snít o tom, že chce bejt tajnej agent, proč tajnej jak mám zbalit holky na to, že jsem agent, když jim to nemůžu říct? Pokud jde o mně ja bych chtěl bejt veřejnej agent. Šel bych hezky po ulici a super kočeny by na mně toužebně ukazovaly "hele tamhle jde ten veřejnej agent", hmm to má něco do sebe, ale tajnej ? No Colinova věc. Co už není Colinova věc, je fakt že mně tady herecky moc nepřesvědčil. Co se Kate týče, tak ta je tady tak sexy, že jsem si hned ve své fantazii vysnil jak spolu někde na třebonsku sedíme na rybařské židli a chytáme kapry a cejny. Jediný co jsem nepochopil, byly její občasné pohledy, třeba tu Stars Wars armády. Z těch pohledů jsem měl pocit, jako kdyby její postava měla projít ještě nějakým vývojem, no asi jsem chtěl moc, měl jsem se spokojit pohledem na její pětihvězdičkovej zadeček a ne vymejšlet. Jako útěrka za dalším pracovním dnem Total Recall docela obstojí a to je hlavní. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Jessica Biel (Melina) prezradila, že pri nakrúcaní ju inšpiroval herecký kolega Colin Farrell (Douglas Quaid). „Colin je jedným z dôvodov, prečo to bol taký skvelý zážitok. Je inšpirujúce sledovať ho," povedala a ďalej dodala: „Neustále sa snaží urobiť niečo inak, prekvapoval mňa, prekvapoval seba a stále posúval svoje hranice." (Sufferer)
  • Pri stavbe scény pre Total Recall stavitelia minuli 10 000 dolárov týždenne len na skrutky do dreva. (Arsenal83)
  • Keď Quaid (Colin Farrell) získa svoju bezpečnostnú schránku, vedľa bankovky 50 jednotiek meny Spojeného kráľovstva Veľkej Británie s Barackom Obamom je bankovka 1 000 jednotiek meny s obrázkom Lorena Wisemana. Ide o otca režiséra Lena Wisemana. (Arsenal83)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama