Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Černý blesk by se dal snadno odstřelit jako kopírka Spidermana, pouze s létající volhou místo superschopností. Ano, je to ptákovina a příběh si ze Spidyho bere víc než přiměřené množství, na druhou stranu jde o ruskou snahu o tradiční americký blockbuster a s přihlédnutím k tomuto se to docela i daří. Film nenudí, triky se dají akceptovat, hudba slušná a i ty postavy jsou snesitelné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je na velmi dlouhou polemiku, kde končí důsledné (a špičkové) naplňování velmi umě uchopené žánrové škatulky a kde už začíná vykrádání Spider-Mana, Iron Mana a Transformers, jedno se ale "Černému blesku" upřít nedá. Jeho autoři naprosto JASNĚ POCHOPILI, jak se to dělá a jejich film by obstál ve světových měřítkách (obsahově, i formálně), klidně by se mohl stát hollywoodským blockbusterem nižší svítivosti. V praxi mu totiž nechybí NIC. Tedy kromě originality, ale zase létající Volha? :)))) Jeho jedinou překážkou je tak paradoxně země původu, kvůli které se jím nikdy nestane, neboť tento trh není jeho primárním... Rusové každopádně dokazují, že nejenom UMÍ, ale i VÍ a hlásí se o slovo stále hlasitěji a hlasitěji... ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Chernaya Molniya (Чёрная молния / Black Lightning) Zajímavý nápad a pěkná realizace, ke které stačila pouhá Volha a nanokatalizátor. Hudební i efektová složka filmu byly zpracovány velmi dobře a k filmu se hodí. Ve filmu si zahrál záporáka Kuptsova pan Viktor Verzhbitskiy, který hrál již záporáka Zavulona v Noční Hlídce a u ní se film nejspíše nechal i jemně inspirovat jak kamerou tak i hudbou a efekty. Velice sympatický ruský popcorn, který se může směle poměřit i z Hollywoodským Iron Manem 2. 75 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

On je to vlastne progres, že zatiaľ čo ruský film stále vykráda americké filmy éry Barbara Conana, ruská pop music už stihla evolvovať do vykrádačky amerických 90.tych rokov. :) Mal som tu doteraz neúmerne vysoké hodnotenie, po jednej dávnej, vysmiatej projekcii, tak sa dneska priblížime viac realite. Aj tie 3* sú guilty pleasure. Celkom sranda, ale musíte sa zhúliť. A treba byť klasicky zrovnaný s tým, že adorovaný ideál ruskej mužnosti je byť debilom. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zatial co prva polovica bola ruskou variaciou na Transformers, ta druha zase na lubovolny americky hrdinsky film- Superman, Spiderman, Iron Man...co vam len napadne.....znie to nepredstavitelne? Vysledok je vsak prekvapivo pozeratelny. Samozrejme treba ratat s nedokonalymi trikmi, roztrasenou kamerou a obcas neprehladnym strihom (najma v akcnych pasazach citit rezervy) no pribehova linia plni ucel dokonale takze film relativne bavi a nenudi. Slusny pokus o maly rusky popcornak. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama