Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod, stejně jak spousta dalších, podotknu, že Daniela Landu v oblibě nemám. Nevyhledávám ho, ani neposlouchám (jako hudebníka a aranžéra jej ovšem plně respektuji, jako zpěváka a textaře už méně). Nemám proti němu ale nic, jakožto proti hercovi a TACHO na tom vůbec nic nezmění. Landa je velmi dobrý. Překvapivě dobrá je ale spousta dalších věcí. TACHO jednoznačně trpí naprosto šíleným, neohrabaným scénářem a ne úplně propojeným scénářem, dokáže ale kouzlit velmi funkční humor (rafinovaný černý i prvoplánový situační) a herci jej více méně zvládají prezentovat (ačkoliv platí, že Landu nikdo nepřeskočí). Hudební dramaturgie by potřebovala poladit, hudba samotná je ale dobrá a konec působí přesně tak, jak má. Přidáte-li poměrně solidní technickou stránku (furt to není film, ale není to ani televize a tempo se tomu odepřít nedá), máme tady vlastně překvapivých 6/10. Tak překvapivých, že jsem si zapomněl dát v titulcích pozor na jméno kamarádky, která na filmu dělala a které bylo vlastně jediným závažnějším důvodem, proč jsem na to vlastně šel... Podstatné ale je, že tomuhle filmu se podruhé nebráním... ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film o touze zvítězit a jít dál i přes to, že nic dalšího nemá smysl. Film o tom, jak prožít svůj sen i ve dnech, v kterých blízkost smrti nahrazuje radost ze života. Film o tom jak prolomit nepřízeň osudu a naposledy si v životě dokázat, že pro co tady žijeme, stojí za to. O tom všem Tacho je a jak to zní, tak to i vypadá. Všechno je prosáklé kýčem až to bolí. Lounová ač jí i tak nemusím a nechci aby to znělo zaujatě je tu hrozná, Landa ještě horší. Oba příkladně předvedli, jací jsou neherci a možná by se měli oba držet od filmu dál. Tacho je nezáživné a táhne k předem známému konci (alespoň u mě). Jediné, co je trošku zajímavé, je pohled na závodníky rally a jejich přípravu, tak si alespoň minimálně uděláte představu, jak takové závody vlastně vypadají a co obnáší. Režie a scénář hrůza. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Landa to asi nemyslel špatně, ale opět se potvrdilo, že nejlíp mu jde přeci jen ta muzika. Scénář má až moc nepochopitelných kiksů, doteď jsem nepochopil angažování britských herců a po filmařské stránce se zde mísí amatéřina s českým průměrem. Landa zůstal někde na půl cesty mezi akčním dramatem a černou komedií/parodií, která však absolutně neumí dávkovat tolik potřebný humor. A zamrzí taky fakt, že tohle bylo nasazeno do kin a třeba Scottův "Unstoppable" se českým kinům vyhnul obloukem. Holt asi nejsem prototypem průměrného českého diváka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tacho nabízí plno překvapivých zjištění - třeba, že pan Landa už v ranku drsňáků přerostl veškeré myslitelné kategorie a postavil se po bok samotnému Chucku Norrisovi! Totiž jen on (a pan Dan) porazí i rakovinu! Rakovina je vůbec v očích tvůrců taková lehčí nemoc, člověk s ní může dělat úplně všechno (leda ježdění na rotopedu by mu mohlo činit trochu problémy) a takřka ani nemá žádné obtíže či vedlejší příznaky. Mimochodem, Daniel Landa je také velmi vhodně obsazený herec, neboť se v jeho případě se nemusí řešit problém s padáním vlasů při chemoterapii. Možná ovšem znají scenáristé nějaký jiný nový druh rakoviny, neboť metastázami prolezlá Lucy při chemoterapii má vlasy zcela v pořádku...a nejen vlasy! Rakovina a chemoterapie vůbec dělají sexy těla...alespoň v tomhle originálním snímku... Co se týče jednotlivých složek filmu, leccos funguje, leccos ne, ale proč to řešit, když složka základní, tedy scénář, je k uzoufání vadná. Humor absentuje nebo je velmi podbízivý, ději se nedá věřit, herci (i neherci) pak nemají co hrát. Ve filmu (byť komedii) bych pak čekal alespoň minimální stopu pokusu o psychologickou proměnu postav, nějak se tak závažná nemoc v psychice člověka odrazit přece musí. A taky že ano - pozornému divákovi neunikne zajímavý fakt - komparz tohoto filmu představující diváky kolem tratí rallye je asi ne náhodou složen takřka výhradně ze skutečných pacientů po chemoterapii, neboť (alespoň mužská část) také většinou žádné vlasy nemá...že by tu byli obsazeni za odměnu zpěvákovi nejvěrnější? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tým 2Landa by potřeboval dramaturga jako prase drbání a bylo by dobře. Aktiva jsou solidní, sem tam se objeví slušný nápad, dobrý soundtrack je samozřejmostí. Ale to babylónské zmatení jazyků a nevyjasněnost mnoha dílčích linií, motivů a hypotéz je tristní. Oli Lounová vždy vystajlovaná je hodně problematická, ale nicméně hůl nelámu a bavím se s Liškou Bystrouškou a sem tam absurdní hláškou. "Země je kulatá, nebe je modrý, Weber je píča." #kinobus ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se objevují i skuteční jezdci. Příkladem je Jaromír Tomaštík. (MichaelD)
  • Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní. [Zdroj: Metro] (hippyman)
  • Po příjezdu štábu do Nitry udeřily povodně, které značně zkomplikovaly první dny natáčení. Hledaly se nové lokace a muselo se improvizovat. (HArna)

Reklama

Reklama